i jeszcze moze mieć przerzut warda na toJanus pisze:wrath priest z crush atakiem i ws 5 to bardzo fajna opcja; trafia zazwyczaj na 2+ i później tylko grzmot str10:p
9th Age - WDG ogólnie
Moderator: JarekK
Re: 9th Age WoCH

- swieta_barbara
- habydysz
Jak mu dasz jurka pod dupę i jakąś tarczę, to raczej on będzie smarował.JarekK pisze:Oprócz tego, że zanim on walnie tym swoim "specjalnym" atakiem, to go specjalnie rozsmarują po podłodze.
20 warriorów MoW z halkami kosztuje 300 punktówLazur pisze:Choseni tańsi od warriorów (po 20 pkt za model w grywalnym wystawieniu)
20 chosenów MoW z halkami też kosztuje 300 punktów - dodatkowy punkt ws i inicjatywy jest niwelowany przez core tax
Więc prosiłbym o przedstawianie całościowego obrazu.
Jak nic się nie opłaca wystawiać to chyba wszystko jest zbalansowane?Lazur pisze: wszystko znerfione w tym booku zostało... Nawet nie wystawiane wcześniej rzeczy pocięli żeby przypadkiem nie było alternatywy na wystawienie czegoś w zamian.
Ja osobiście uważam, że book relatywnie jest na tym samym powerlevelu co był, tylko trzeba trochę gdzie indziej przesunać akcenty.
Grałem już jakieś gry na nowe zasady i narazie miazga. W sobotę na turku przyniesę mój nowy pomysł.
Internal balans jak sie patrzy. Jestem teraz w fazie przeglądania innych podręczników i jak patrze co za te 300 pkt mogą inne armie wystawić to żal mi i chosenów i warriorów (20 wratha kosztują po 360 a nie 300)...
Trzeba potestować. Na razie nie mam pomysłu co
Trzeba potestować. Na razie nie mam pomysłu co

- swieta_barbara
- habydysz
Wpadnij w sobotę, to podrzucę Ci kilka pomysłów - kminię rozpy już od miesiąca.
Np mega mi się podoba Panic.Bomb z DPkiem True Chaos i Path of Death i 2 helenami.
Np mega mi się podoba Panic.Bomb z DPkiem True Chaos i Path of Death i 2 helenami.
A powiedzcie mi jeszcze coś takiego... Przycięli nas teraz na mniejsze punkty tym całym Survival of the fittest, że można mieć jedynie 2 jednostki będące dużym celem i latające. Jak się to będzie miało do DP?? Jest on dużym celem i jak mu dokupię Demonic Wings to staje się lataczem. Czy w takim wypadku zalicza się on do tego ich wymysłu i pomniejsza mi ilość latających monsterków, czy on się nie liczy i prócz niego jeszcze 2 mogę wystawić??
- swieta_barbara
- habydysz
Ze skrzydłami DP liczy się do limitu.
Jeśli weźmiesz Chosen lub Once-Chosen of change z Chosen Markiem, to wszyscy magowie jacy się do nich dołączą będą mieli +1 do siły czarów Change.Jeronimo pisze:Może zadam głupie pytanie ale mocno mnie to zastanawia, chodzi o maga. Dotychczas wybierając czarnoksiężnika w change dawało mu się sztylet i miał +1 do siły dla magii z loru change i było fajnie. Teraz sztylet zabrali i zamiast to dali to jako wybrańca bogów w change. Problem w tym, że nie widzę możliwości aby lorda zrobić wybrańcem... i jak to teraz ugryźć aby mieć maga z +1 do siły dla magii zmian??
Innymi słowy dagger został wmontowany w oddział chosenów.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
-
PadrePadre
- Wałkarz
To co jest najs:
- Zwróciliście uwagę jaki fajny robi się sorc z Hero's Sword? Daje radę i punktowo nie wychodzi dramatycznie.
- Włócznia też bardzo fajna.
- Once-Choseni lusta są najs.
- Szef barbarianów z BSB? I like it.
I to było by na tyle z fajności.
Z bzdur:
- Za to totalnie nie rozumiem marka na lordzie za 40 pts.
- Strata sztyletu jest dla mnie dużym rozczarowaniem. Inwestowanie w ultra drogich chosenów, wsadzanie do nich maga ... i robi się mega drogi oddział z 20 woundami...
- Płytówka dla demona... 60 pts. Noise!
- Bloodbeast? serio?
- Dragon Centaurs... serio byli za mocni? Wydają mi się teraz kosmicznie drodzy w punktach
- zmiana w rulebooku dla Hellfire... no też to psuje opcje.
- Ancient Chimera zdechła.
- Palanquin ... W3
- Punkty jakie trzeba wydać za Barbów z MoW i flailem to kiepski żart
20 Barbarians +MoW + dzidy + tarcze + FCG = 180 Points
20 Citizen Spears + FCG = 180 Points
To nie są zbalansowane punkty.
Mogło być gorzej, wychodzi tak 6/10 w skali zajebistości.
5/10 za wyrzucenie hełmu i Gaze of the gods.
- Zwróciliście uwagę jaki fajny robi się sorc z Hero's Sword? Daje radę i punktowo nie wychodzi dramatycznie.
- Włócznia też bardzo fajna.
- Once-Choseni lusta są najs.
- Szef barbarianów z BSB? I like it.
I to było by na tyle z fajności.
Z bzdur:
- Za to totalnie nie rozumiem marka na lordzie za 40 pts.
- Strata sztyletu jest dla mnie dużym rozczarowaniem. Inwestowanie w ultra drogich chosenów, wsadzanie do nich maga ... i robi się mega drogi oddział z 20 woundami...
- Płytówka dla demona... 60 pts. Noise!
- Bloodbeast? serio?
- Dragon Centaurs... serio byli za mocni? Wydają mi się teraz kosmicznie drodzy w punktach
- zmiana w rulebooku dla Hellfire... no też to psuje opcje.
- Ancient Chimera zdechła.
- Palanquin ... W3
- Punkty jakie trzeba wydać za Barbów z MoW i flailem to kiepski żart
20 Barbarians +MoW + dzidy + tarcze + FCG = 180 Points
20 Citizen Spears + FCG = 180 Points
To nie są zbalansowane punkty.
Mogło być gorzej, wychodzi tak 6/10 w skali zajebistości.
5/10 za wyrzucenie hełmu i Gaze of the gods.

Nie no, za brak Gaze of Gods jest maksymalnie 2/10...
No sorry wielkie, Chaos bez chociaż tej jednej tabelki (i tak za mocno pociętej) to nie Chaos. W ogóle nie czuć klimatu, że "bogowie patrzą", ani że są kapryśni. :/
Mam nadzieję, że oddadzą. Do tego czasu ja chyba jednak będę pogrywał na poprzednim booku. Bo tabelka.
No sorry wielkie, Chaos bez chociaż tej jednej tabelki (i tak za mocno pociętej) to nie Chaos. W ogóle nie czuć klimatu, że "bogowie patrzą", ani że są kapryśni. :/
Mam nadzieję, że oddadzą. Do tego czasu ja chyba jednak będę pogrywał na poprzednim booku. Bo tabelka.
-
PadrePadre
- Wałkarz
Ja miałem wrażenie, że w poprzedniej wersji kodeksu tabelka jest idealna.Cylindryk pisze:Nie no, za brak Gaze of Gods jest maksymalnie 2/10...
Prosta, logiczna i fajna...
Zgoda, 2/10

Dobra nie ma co marudzić, chłopaki mieli mało czasu, do części rzeczy się przyznali i woch dostanie obniżkę cenową[Blood Beast];
Ja już znalazłem ze 3 grywalne patenty, przy czym w głównej rozpie mam mieści mi się więcej rzeczy niż poprzednio:D
następny update w kwietniu, powinni poprawić większość baboli
Ja już znalazłem ze 3 grywalne patenty, przy czym w głównej rozpie mam mieści mi się więcej rzeczy niż poprzednio:D
następny update w kwietniu, powinni poprawić większość baboli
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.