Rozpiski elfów

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Akurat to niejest taki problem bo maszyny w przeciwieństwie do smoka są nieruchome.
A tak apropo niechce tworzyć nowego tematu z rospiską(jest ich wystarczająco dużo),ale tak sobie przemyślałem że chyba jedną z takich najmocniejszych wersji he będzie book of hoeth,w poprzedniej ed rospiska była mocna,a teraz mamy mocne jednostki i do tego możemy drain magic rzucać przeciwko skavenom i innym perfidią na magii,ew też ranić magów flames of pohenix.
A armie widze w ten sposób
Arcymag 4lev-book of hoeth
caddy
bsb-battle baner,lanca,tarcza,koń z bardingiem,dragon armor
10 łuczników
20 spirmanów-cg
3 bolce
orzeł
6 dragonów-cg,helm of fortune,ellyrion banner
6 dragonów sztandar
5 elyrinów
5 szadołów
12 swordów-cg,banner of sorcery.
2248
Bsb do oddziału dragonów z hełmem,gdzie będzie w miare bezpieczny,a oddział ma niezwykłą moc przebicia.Magię bierzemy pod przeciwnika tak abyśmy byli w stanie ugrać dobry wynik,czyl jak wyżj napisałem
Skaveny,orki na magii,inne he na magii-high magic,po draina,najlepiej jakby był flames bo wtedy wrzucamy go do oddziału z czarodziejem,a przeciwnik musi się z tym bujać
We na 2 drzewach-no ryzykownie,ale dałbym metal,prosimy o 4 i 6. 8)
Genralnie poza krasnoludami niema chyba armii która by się tego niebała.Jest jeszcze opcja zamieniena ellyrianów i zmniejszenia słabszych dragonów do minimaxa i danie kolesia z antykowadełkiem,bo wtedy i krasnoludy się nas boją,no i dajemy mu szadołowego steeda i na machiny.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2007, o 22:23 przez Belaner7, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Belaner7 pisze:Akurat to niejest taki problem bo maszyny w przeciwieństwie do smoka są nieruchome.
Nie zawsze jest tyle makiet na stole. :wink:
No i kitrać smoka za lasami przez x tur to nie najlepsze wykorzystanie punktów.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Pytanie:
Postanowiłem z Lorda na smoku zrobić super-puszkę:
Vambrances of Defence, Armour of Caledor, Amulet of Light (bez smoczek jak i jeździec mieli magiczne ataki)
tylko co do tego dodać? :
1. Great Wepon
2. Lance + Shield?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

IMO to lancę i tarczę. Bo jak na coś szarżujemy to wypadałoby się przez to przebić, bo im dłużej stoimy tym gorzej dla nas. A S5, a 6 to wielka różnica wbrew pozorom.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

wiecie co wam poeiwm ze w uniwersalnej rozpie (pseudo) nie ma bata na krąski wystrzelaja nas jak chcą

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Belaner7 pisze:Moim zdaniem opcja arcymaga na smoku to porażka,dragonmag pewnie i tak po pewnym czasie padnie(nasza głowa aby się spłacił)ale już arcymag i mag na smokach,armie z mobilnym strzelcami/czarodziejami zjadają taką armię,bo nagle są 2 DD O_O!
Przykłady-skaveni z elektrykami,manflayersi,de z kuszami na fastach,lizzardmani z terkami i ich oszczepami,zieloni ze stopkami,to są chyba najgorsze rzeczy jakie mogą spotkać dragonmaga,niemówiąc o arcymagu.Przed resztą można się pozasłaniać,tudzież wylądować w runiach,czy stykać się z domkiem.
nie zgodzę się testuje kilka armii w tej chwili i zdecydowanie dwa czarujące smoki i armia z Book of Hoeth i Battle Bannerem (mój dawny standard od tej Twojej rozpiski różni się układem speciali - 6 Dragon Princów z Lion Standar, 2xLion Chariot, 10 Pheonix Guards, 6 White Lions) sprawdzają się znakomicie , w armii ze smokami mam 4 Rbt i 20 łuczników masa strzelania , nie bolą mnie oddziały jak terradony, fasty itd bo wtedy są szachy ja ich szachuje moim ostrzałem , oni moje smoki , a i tak lord spokojnie wali czary spoza zasięgu tamtych kolesi niebezpiecznych. Bez problemu tą arimą pojechałem VC, Chaos i Bretonię, tą samą taktyką - strzelaniem w pierwszych turach eliminuje wszelkie strzelanie w armii przeciwnika i w miare możliwości wsparcie typu fasty, lekkie latacze i potem latam sobie smokami, robiąc terrory , panikę z ziania , i czarując naprawdę bretka była bezradna niby jechał do przodu ale tam czekali Dragon Princes na słabsze oddziały i miał jeszcze kilka jednostek a smok szarżujący w flankę lancy zjada ją bez problemowo ( taką 5-7 kolesi ) naprawdę kombinowane szarże dużo dają.
Grałem też z gunlinem Imperium i zrobiłem remis
- miałem pierwszą turę wyleciałem wszystkim do przodu , ale tak żeby byc bezpiecznym przed Steam Tankami i War Altarem
- Rbt i Archers ustawienia na 12 calu postrzelali po maszynach i 2 armaty zeszły
- w fazie magii rzuciłem jedynie warda pocisk jeden ale przez to wciągnałem jakiś kuszników
- koles wypił mi dragon mage-a ale smok został i został arcymag na jednym woundzie i smok na 3 , sun dragon miał chyba jeszcze jedną ranę
- potem poszły terrory i inne takie i naprawdę dużo smokami nabiłem rzeczy

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Kris pisze:Pytanie:
Postanowiłem z Lorda na smoku zrobić super-puszkę:
Vambrances of Defence, Armour of Caledor, Amulet of Light (bez smoczek jak i jeździec mieli magiczne ataki)
tylko co do tego dodać? :
1. Great Wepon
2. Lance + Shield?
tylko po co sheild jak savu z armour of caledor podbic nie mozna?

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Bo mam kaprys zapłacić dodatkowe 3pkt. za nic :wink:
A tak serio to zapomniałem, ze nie da się tego polepszyć.

Poza tym właśnie złapałem własnego, nowego smoka i zastanawiam się jak skleić Lorda - za tarczą będzie mógł robić i za "puszkę" i za wariacje ze Star Lancą

PS - małe smoczątko w wyprasce jest cudne :D
Ostatnio zmieniony 22 lis 2007, o 20:05 przez Kris, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Dokladnie... IMO najlepiej w tym przypadku halabarde... Bo tansza od GW i to nawet sporo... :wink:
Poza tym właśnie złapałem własnego, nowego smoka i zastanawiam się jak skleić Lorda - za tarczą będzie mógł robić i za "puszkę" i za wariacje ze Star Lancą
Dokladnie gosc z lanca i duzym smokiem jest prze ogromnym postrachem treemanow i czolgow... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

ale tez dobrym celen artylerii w moim przypadku 3 cannoów i 4 snajperów wiec w jednej turze moze zejsc taki hero razem ze smokiem

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ale takze mozesz rzucic ifke na popychaczce z shadowa i podleci i zje te canony, strzelcow i reszte armii. WFB to naprawde nieprzewidywalna gra wiec nie mow co moze byc bo moze byc wzystko. I radze przyzwyczaj sie do tego.

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Nie żebym coś mówił, ale opieranie planu na ifkach jest dosyć, hmm, lekkomyślne?

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Fensir pisze:Nie żebym coś mówił, ale opieranie planu na ifkach jest dosyć, hmm, lekkomyślne?
Spoko, to tylko Relosu. :wink:
On IF-ki nie rzuca nawet z Book of Hoeth. :wink:

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Nie żebym coś mówił, ale opieranie planu na ifkach jest dosyć, hmm, lekkomyślne?
Hmm a nie pomyslales ze on to napisal po to zeby pokazac ze WFB jest nieprzewidywalny... i ze teoryhammer tedzia ze jego cannony rozwala smoka bla bla bla jest zly bo wlasnie moze sie pojawic popychaczka z If-ki... :roll:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Relosu
Kretozord

Siweusz pisze:
Fensir pisze:Nie żebym coś mówił, ale opieranie planu na ifkach jest dosyć, hmm, lekkomyślne?
Spoko, to tylko Relosu. :wink:
On IF-ki nie rzuca nawet z Book of Hoeth. :wink:
ostatnio rzucilem if'ke na 2 kosciach =P szkoda ze to byly tylko przerzuty(nic innego nie mialo zasiegu)

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Relosu pisze: ostatnio rzucilem if'ke na 2 kosciach =P szkoda ze to byly tylko przerzuty(nic innego nie mialo zasiegu)
Przerzutki? Heaven? Bezzasięgowe błyskawice i kometa nie mialy zasięgu :wink: ?

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Tak swoja droga to kolega Kris chyba powinien zupdatowac sygnaturke w koncu teraz High Elf Lord kosztuje 150 i nadal ma T3 ;)

Relosu
Kretozord

Kris pisze:
Relosu pisze: ostatnio rzucilem if'ke na 2 kosciach =P szkoda ze to byly tylko przerzuty(nic innego nie mialo zasiegu)
Przerzutki? Heaven? Bezzasięgowe błyskawice i kometa nie mialy zasięgu :wink: ?
Powiedzmy ze czary mi sie nietrafily, 1 i 2 z heaven.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Life is brutal

Faktycznie Michaelius - sygnaturka już poprawiona. Prawda jeszcze bardziej w oczy kole teraz :wink:

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

tak wiem ze WFB jest nieprzewidywalny ale cannony jednak mogą ubic smoka, albo same się zniszczyć :D

Zablokowany