Nowe LIMITED - dyskusja

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Chciałbym grać w warhammera a nie polhammera.
podpisuje się pod tym

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

dopuścmy speciale, chetnie pogram na ukchanym Teclisie i BoS :)

w koncu to warhammer made by gw
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Sykstus pisze: Chciałbym grać w warhammera a nie polhammera.
No to niestety nie w Polsce. Bo polhammer jest już od lat. Spójrz na sposób wystawiania armii, wybierania strony/zaczynania - w Polsce zupełnie inaczej się to odbywa niż napisane jest w podręczniku. Spójrz na kilka stron usciślen sędziowskich. Dalej popatrz na turnieje. Prawie wszytskie turnieje na małe punkty (zwłaszcza te w przedziale 800-1300) mają ograniczenia w liczbie herosach, bardzo często w specialach, albo np. pozwalają brać 3 speciale, a już nie pozwalają 2 rarów, albo każą wystawiać BSB, albo ograniczają magie. Nie można wystawiać specjalnych bohaterów, jakieś turnieje typu Limited z listą co można brać a co nie można. Pozwala się brać dogs of war ale już nie można dział (czemu???)...mógłbym tak wymieniac jeszcze długo...

Jeśli grasz na turniajach tzn. że grasz od dawna w polhammera :).

Teraz tylko zmiany kompozycyjne armii bardziej dotkną formaty na 2000+.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2008, o 19:13 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

ja chcę wild ridersów w corach !!! i oriona co jak szarżuję to 18 cali od niego wszyscy testują panikę :D a co :D takie lepsze pipery z orków

albo drychę i będę sobie desantował armię lasami na pole bitwy + darmowy teleport drychy i jej oddziału

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

ja jestem przeciwko takim praktykom jak "pisanie nowych army book'ow", mozna zrobic poszczegolne ciecia ale maksymalnie na poziomie turnieju... a nie systemu
Nie banujcie przedmoitow tylko dawajcie punkty karne za ich wystawienie....
Nie widze nic przegietego w Vc ani DL, a i przeciw imperium na 2 czolgach i altarze da sie grac.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Sykstus pisze:Chciałbym grać w warhammera a nie polhammera.
A ja w grę strategiczną a nie mix kości i papier/nożyce/kamień... i popatrz...tu gdzie mieszkam np nikt teraz takich turniejów nie robi.

To naprawdę takie potworne,że będą różne opcje i każdy znajdzie coś dla siebie w scenie turniejowej. A nie tylko Ty ?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

żenada

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Morrok pisze:żenada
Morrok takie bezmyślne spamowanie świadczy o Twoim szacunku
(a raczej jego braku) do osób, które tu się udzielają.

Cyel
Oszukista

No niestety, jak ktoś ma zmysł taktyczny w smokach, steamtankach i powerdicach a nie w głowie, to trochę ucierpi. Takie życie.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Cyel pisze:No niestety, jak ktoś ma zmysł taktyczny w smokach, steamtankach i powerdicach a nie w głowie, to trochę ucierpi. Takie życie.
jak ktoś jest plewą to nią zostanie a pomysły z Cs rodzą się tylko u plew(nikogo nie chce obrażać i od razu przepraszam)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

sam wypowiedziałem wcześniej się w tym temacie, zostałem olany, a napisałem co o tym sądzą gracze, którzy jeżdzą na mastery i inne większe turnieje.

Ale to co teraz wymyślacie, czy w sąsiednim temacie, który zamienił się w koncert życzeń- to jest dopiero SPAM. Polhammer... tfu...

a, ze napisałem ŻENADA- to było całkowicie przemyślane, bo żadne inne znane mi słowo nie oddaje tego co się ostatnio wyprawia na podforum.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2008, o 20:14 przez Morrok, łącznie zmieniany 1 raz.

Cyel
Oszukista

Kołek pisze:... pomysły z Cs rodzą się tylko u plew...
O ile moja uwaga była ogólna, i przedstawiała moje przekonanie o tym że CS wyeliminuje graczy za których grają rozpiski z walki o podium, o tyle Twoja jest szczegółowa i personalna, skierowana w osoby wypowiadające się w tym temacie.

Jeśli osoby pokroju np Barbarossy (od którego wychodzi pomysł) są dla Ciebie plewami, to bardzo jestem ciekaw Twoich wyników na turniejach.... :roll:

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

dokładnie zaczął się koncert życzeń każdy wymyśla jak by pociąć wszystkie armie byle nie swoją, bo sory niektóre Cs'y w ogóle nic nie tną, a po co ciąc to co jest dobre jak ktoś ma jakieś kompleksy to niech idzie się wypłakać a nie żali sie że to jest przegięta a to jeszcze bardziej jak się nie podoba to jest jeszcze lotr :wink:

Ps leje na ligę i na miejsce gram by się dobrze bawić i nie bądź taki ciekawski

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Morrok pisze:compscore, compscorem.

Trochę pogadałem z ludźmi ze światka battlowego, a w szzczególności z tymi, co jeżdzą na mastery. Doszliśmy do paru wniosków:
-compscore nie ogranicza drakenhoffa, ani recasta wampirów
-compscore ogranicza możliwości innych armii względem VC czy DL
-uwaga! najlepszy wniosek jaki usłyszałem :D- na mastery z nowym, proponowanym comp scorem będzie jeździło mniej graczy, czemu raczej się nie zdziwię
-tworzenie polhammera
-przedwczesne wnioski jeszcze zanim odbyły się turnieje z nowym DL-em
zacytuję jeszcze Malala, a nikt nie powie, że ON jest słaby.

,,Compscore to debilizm"

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

taa tylko powergamerzy nie maja kompleksów. są idealni.<ironizowanie>
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Cyel
Oszukista

Kołek pisze:dokładnie zaczął się koncert życzeń każdy wymyśla jak by pociąć wszystkie armie byle nie swoją, bo sory niektóre Cs'y w ogóle nic nie tną, a po co ciąc to co jest dobre jak ktoś ma jakieś kompleksy to niech idzie się wypłakać a nie żali sie że to jest przegięta a to jeszcze bardziej jak się nie podoba to jest jeszcze lotr :wink:
Ale przecież to wy się żalicie :shock: My staramy się wymyślić alternatywę dla turniejów Purehammerowych a nie wygnać was do podziemia. Tak naprawdę was będzie bolało że część turniejów będzie na nieco inne zasady i będzie wymagała innego podejścia do gry? Ktoś wam każe na nie chodzić, pistolet wam do głowy przykłada?

PS: sorry, ale nazwanie Barba plewą może budzić co najwyżej mój śmiech politowania :lol2:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Cyel, nikt mi nie każe to prawda. Ale powiem Ci, że nie zdziwię się jak taki turniej z Waszym CS'em nie osiągnie wymaganej ilości graczy, by spełnić wymogu Mastera. W tym momencie cały Wasz CS pójzdie w piach

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

A może będzie odwrotnie i to zwyczajne turnieje zaczną notować nioższą ilośĆ ludzi a nawet za niską na mastery na rzecz comp scorowych?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

ogólnie to CS to jest debilizm jakich mało, Cyel nie napisałem że barb to plewa ale pomysły niektóre ma głupie, co z tego ze w lidze jest wysoko jak bym mieszkał na południu i bym miał blisko do wszystkich ośrodków gdzie są mastery to bym na nich był a z Gdańsk np do warszawy, krakowa, gorzowa nie chce mi się ruszać dupy bo po co jechać prze całą Polskę.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

wybacz Murmandamusie, ale czasem rozmawiam z tymi samymi osobami co zazwyczaj jeżdzą na mastery, gadałem z nimi na GG, czy w inny sposób i ciekawą rzeczą jest fakt, że większość z nich albo leje na CS, bo mogą wybrać się na inny turniej bez tego ograniczenia, albo będą walczyć, żeby organizatorzy nie wprowadzali CS'a na ulubionych turniejach graczy (m.in. Gorzów, Kraków, Bydgoszcz), bo w tym momencie te imprezy szlag trafi

Zablokowany