Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Nie. Na początku fazy magii, po rzucie 2d6 na wiatry magii rzucasz jedną kostka za każdego maga w armii. Na 6+ dodajesz kostkę do puli.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
A myślisz, że jak Cosmo wygrywa turnieje? Nie zna zasad, tylko gra na wyczucieFurion pisze:Zawsze jak czytam takie posty, to jestem pod wrażeniem tej gry. W tą grę można grać bez znajomości jej zasad, co jest fenomenemBulwok pisze:Jak działa redirect ?

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
ogólnie chciałbym się upewnić w czymś. to, że elfy mają asf to nie znaczy, że mając great weapon biję pierwszy i mam przerzuty trafien jak mam wyższą inicjatywę? zawsze grałem tak, że owszem biłem pierwszy ale nie miałem przerzutów, dzisiaj grałem bitewke i mój przeciwnik mówił, że albo go wszyscy wałowali albo ja źle gram więc jak to jest? 

no to ładnie się wałowałem
dzięki bardzo!

Spoko, zdarza się. Ja ostatnio dałem sobie wcisnąć wała, że korsarze mogą strzelać po marszu 

ooo to grubo 

-
- Wałkarz
Co należy dokupić do podstawki z IoB, żeby stworzyć grywalną armię?
Jeżeli dobrze zrozumiałem to można rozwinąć Straż Morską do 40, jak ktoś potrzebuje tyle łuków, a potem White Lion razy 30, co daje grywalny klocek. Orły i bolce w zależności od stylu gry, jakiś fast (Ellyrianie dają radę?), smok - tu zrozumiałem tylko że jest potężny ale be - dlaczego? Jeszcze jakaś kawaleria?
Sorki za chaotyczne pytania, ale generalnie rozwijam Skaveny, a HE to tak raczej dodatkowo - niedawno oglądałem modele i chyba nie dam rady ich sprzedać - śliczne są:-)
Zgrzyt
Jeżeli dobrze zrozumiałem to można rozwinąć Straż Morską do 40, jak ktoś potrzebuje tyle łuków, a potem White Lion razy 30, co daje grywalny klocek. Orły i bolce w zależności od stylu gry, jakiś fast (Ellyrianie dają radę?), smok - tu zrozumiałem tylko że jest potężny ale be - dlaczego? Jeszcze jakaś kawaleria?
Sorki za chaotyczne pytania, ale generalnie rozwijam Skaveny, a HE to tak raczej dodatkowo - niedawno oglądałem modele i chyba nie dam rady ich sprzedać - śliczne są:-)
Zgrzyt
Smok jest be? cholera jak ja tym gram ? masz do wyboru dużo white lionów co jest nudne ale najbardziej stabilne albo kombinować po swojemu. Mina Andrzeja na dmp jak zobaczył co wystawiam bezcenna:D
Fak trzeba zacząć jeździć na lokale bo Andrzej z 7 turniejami prześcigną moje 3 :/
Fak trzeba zacząć jeździć na lokale bo Andrzej z 7 turniejami prześcigną moje 3 :/
Siła niewiedzy. Szwenio nie wie, że ma kiepska rozpiskę i robi wynik.Szwentas pisze:Smok jest be? cholera jak ja tym gram ?

Pozdro.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
Czas na nowy awatar, wybieram pomiędzy Kudłem i Cruzem. Pomóz mi w wyborze.Szwentas pisze:ps. zawsze jak coś piszesz to najpierw myślę że to kielon:D

PS. dam rade jeszcze zrobić Młodego.

GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
Prześcignął jak jużSzwentas pisze:Smok jest be? cholera jak ja tym gram ? masz do wyboru dużo white lionów co jest nudne ale najbardziej stabilne albo kombinować po swojemu. Mina Andrzeja na dmp jak zobaczył co wystawiam bezcenna:D

Ze tak zmienie temat - kolejny raz czytam, ze orly dobre na maszynki i zaczynam sie zastanawiac co jest z moimi orlami nie tak, ze nie sa w stanie zabic maszynek w 95% przypadkow. Owszem, zdarza mi sie zwiazac w walce, ale zabic? Raz jeden jedyny i to bolca DE. Na krasnoludzkie nawet ich po 2 nie posylam, bo to sie mija z celem, zawsze kontra przygotowana przy maszynkach stoi. 2 ataki, stompa nie ma, 1 zwykle miss, czasem drugi zrani, szarza vs higher ground, break na generalskiej, w 2 turze spada/zwiewa. Wole uzyc do odginania i maszyny probowac rozstrzelac.
Posylacie orly na maszyny? Z jakim skutkiem?
Posylacie orly na maszyny? Z jakim skutkiem?
Tylko jaki ork pozwoli Ci do nich dolecieć przy pierdylionie fastów, rydwanów i fanatyków?
jest tak jak pisze Szwentas, z tym zastrzeżeniem że ponad połowa modeli z unitu musi być na górce w momencie deklaracjiVallarr pisze:Znow nie mam rb pod reka, ale moja skleroza podpowiada mi, ze +1 ma ten, kto ma w momencie deklaracji wyzsza pozycje. Cos pochrzanilem?Szwentas pisze:w tej ed. jest +1 za szarże z górki a nie za bycie na górce...
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Pochrzaniłeś.Vallarr pisze:Znow nie mam rb pod reka, ale moja skleroza podpowiada mi, ze +1 ma ten, kto ma w momencie deklaracji wyzsza pozycje. Cos pochrzanilem?Szwentas pisze:w tej ed. jest +1 za szarże z górki a nie za bycie na górce...
Przeczytaj RB potem wypisuj poematy na forum.