Rozpiski

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Rozpiski

Post autor: Dymitr »

a jak inaczej cory wypchać? :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

PiotrB pisze:champion jest dyskusyjny - ale mogę go obdarzyć łaską altara :)... a co do marud - to Ty serio pytasz? :shock:
Ee taaak dokladnie sie pytam bo mysle ze Cory da sie inaczej wypach a nie znam zadnej racjonalnej przeslanki by ich uzywac w grze :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

No dobrze odpowiem
Mark slanesha jest po to żeby ci nie spierniczył unit jak jacyć łucznicy zabiją 2szt lub obok padnie rydwan czy inne takie -brak testu ld jak ustawiasz schodki... javeliny mają 12 cali zasiągu i praktycznie zawsze trafiam na 5 bo mają QtF. A speary po to żeby eliminować inne fasty przeciwnika - za 85 pkt mam stabilny jak na fast oddział strzelający z siłą 4 w szarży. Kosztuje to 45 pkt - a więc piątkę psów i moim zdaniem składanie fasta inaczej jak slanesz jest po prostu proszeniem się o kłopoty... :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

marudy konne najbardziej spłacają się właśnie z flajlami i zawsze slanesh popieram przedmówcę :!:
mina przeciwnika bezcenna jak się dziwi, że nasza jazda ma s5 :!:
osobiście daję im jeszcze lekką zbroję, żeby za szybko nie schodzili od jakiegoś strzelania

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

rudobrody79 pisze:marudy konne najbardziej spłacają się właśnie z flajlami i zawsze slanesh popieram przedmówcę :!:
mina przeciwnika bezcenna jak się dziwi, że nasza jazda ma s5 :!:
osobiście daję im jeszcze lekką zbroję, żeby za szybko nie schodzili od jakiegoś strzelania
Weź proszę przeczytaj nowego booka... W szczególności w kwestii LA na marasach...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

zawsze można dać Khorna z flailami - lol...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Maruderzy z flailami - wstrząsające :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Eldritch pisze:Maruderzy z flailami - wstrząsające :shock:
widzisz prosiaczku - ucz się :)...
Obrazek

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Nie no Zgadzam sie z tobą Piotr ze jest to dobry plan by dac sobie flee i automagicznie zdac terror ale Javeliny i bron miotana na nich w calych moich bitwach chaosem a gram ekem od 4 ed chaosem zabiły mi 4 modele :D szaleństwo i przerażanie :D Może mialem niefarta :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Karpiu - mi się sprawdzają - i na pewno szybko tego nie zmienię - Ty oczywiście graj jak lubisz :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Marudy z slaneshem są genialnym rozwiązaniem, ja mam flaile i javeliny, 5 punktów nie robi aż takiej różnicy, a zawsze można fanola zdjąć. S&S jak inna lekka kawa w ciebie leci jest przydatne, zwłaszcza na elfią, która bije pierwsza. Jak chciałem zaoszczędzić te kilka punktów, to później żałowałem.

Czytając dyskusje, Ja tam lubię i 2x5 psów, bo są tanie i ich nie szkoda poświęcć. A jak grałem na nurglu, to +d3 to T, i flankując zdejmowały skullcannony oraz ironblastery lub blokowały. za 30 punktów, IMHO warto. Przeciwnicy raczej się nie spodziewali takiej szarży.

ALe po ostatnich 2 grach na Slaneshowym lorem jestem pod wrażeniem :).
I wydaje mi się że DP, ma moc, ale nie na poważne gry. Czy inni maja podobne odczucia?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

najpierw Kanadian zdefiniuj:

-co to jest "poważna" gra?
-jak już jesteśmy przy powyższym pytaniu to co to jest "niepoważna gra"?

Dodam że mówimy o grze w przesuwanie plastikowych/metalowych figurek.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Na poważnie to te które gra się dla wyniku. Np. Turnieje, lub przygotowanie do turnieju.

Niepoważnie, to testowanie armii, gry klimatyczne, lub po prostu dla przyjemności.

Przynajmniej ja tak na to patrzę.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2013, o 15:00 przez Kanadian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Co teraz najlepiej dawać na Dwarfy? Bez ograniczeń Euro gram :twisted:
Wiadomo że magia idzie bardzo ciężko ale imo chyba nie warto z niej rezygnować...
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

na 10 tys. dawaj co chcesz bo jak cos dojedzie to przemieli a magię bym kompletnie odpuścił szkoda pkt. po prostu daj shriny do boostowania herosów no i obowiązkowo ze 3 - 4 piątki choosenów co by się w DP zamienic.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Kanadian pisze:ALe po ostatnich 2 grach na Slaneshowym lorem jestem pod wrażeniem :).
I wydaje mi się że DP, ma moc, ale nie na poważne gry. Czy inni maja podobne odczucia?
Ja sam tez bardziej sklaniam sie ku opcji braku DP w rozpisce. Chyba lepiej sprawi sie lord klepacz ze wspomaganiem.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Kanadian pisze:Na poważnie to te które gra się dla wyniku. Np. Turnieje, lub przygotowanie do turnieju.

Niepoważnie, to testowanie armii, gry klimatyczne, lub po prostu dla przyjemności.

Bynajmniej ja tak na to patrzę.
PRZYNAJMNIEJ, a nie BYNAJMNIEJ ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

DP jest bardzo fajny ale przeważnie siedzi za górą - Lordem z wardem +3 i charm shildem jesteś w stanie zaryzykować wylecenie pod canona... Teraz lord będzie mógł brać koronę - więc wydaje się że naturalnie pojawią się lorodowie na dyskach zamiast DP
Obrazek

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Ja brałem Demona na obecne euro bo pomimo tego że w miarę się dobrze klepie to jest też magiem i posiada magiczne ataki :)
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie wiem jak Wy, ale ja DP już dawno się pozbyłem - przez kretynów z AR.com
co ciekawe zacząłem od kilku tygodni testować Rycerzy! Świetnie sie sprawdzają, jestem mega zajarany
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ