Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Weatherwax
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
W runach mamy zapis: The resulting objects (...) follow all the normal rules for Magical Items (...) Each rune combination forms a unique MagicalItem which cannot be duplicated. Czyli mogę zabrać talizman: Rune of Brilliance + Rune of Brilliance + Rune of Denial? Wychodzi mi, że tak. Którą zasadę pominąłem?
-
edit: pewnie chodzi o słówko "each" wskazujące na możliwość kombinacji?
-
edit: pewnie chodzi o słówko "each" wskazujące na możliwość kombinacji?
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Możesz, chociaż pytasz o jedno, a cytujesz fragment zasad, dotyczący czego innego.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

- Weatherwax
- "Nie jestem powergamerem"
Dzięki za odpowiedź.
Ps. Przecież cytuję fragment zasad dotyczący tego, że u nas zakaz powtarzalności z RB dotyczy obiektu złożonego (np. z 3 run) a nie pojedynczego.
Ps. Przecież cytuję fragment zasad dotyczący tego, że u nas zakaz powtarzalności z RB dotyczy obiektu złożonego (np. z 3 run) a nie pojedynczego.
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Owszem, ale pytasz, czy mozesz złozyć przedmiot z w/w trzema runami, co nie ma w ogóle związku z powtarzalnoscią przedmiotów magicznych.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Czy w wypadku kiedy Król jest na tarczy ma swoje standardowe 3 WO czy ma 4 Wo od tarczowników ?
Czy runy na maszynach mogą sie powtarzać czy nie ?
Czy runy na maszynach mogą sie powtarzać czy nie ?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
1. Najwyższa wartość W i T, czyli 4W.
2. Tak
2. Tak

- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Moze piwotować w trakcie ruchu.

Zasada shieldwall przestaje działać przy specjalnych atakach .
Jak mam rozumieć specjalne ataki ?
Czy:
Specjalne ataki to np. ogniste ataki,magiczne,z zasadą toxic,Ward-breaker ?
lub
Specjalne ataki to np.stompy,impacty?
Jak mam rozumieć specjalne ataki ?
Czy:
Specjalne ataki to np. ogniste ataki,magiczne,z zasadą toxic,Ward-breaker ?
lub
Specjalne ataki to np.stompy,impacty?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
Hamki dają stubborna tylko królowi lyb generałowi.
Ironi dają stubborna każdemu bohaterowi.
Jezeli bohater ma stubborna, cały oddział go ma.
Tak to działa obecnie?
EDIT.
JAk to teraz jest z tym tronem. Mam pojedyńczy profil, a więc Król zyskuje dodatkowe 3 rany (łącznie ma 6). Wszystko sejwuje na swoim pancerzu, a tron dodatkowo w swojej inicjatywie może wypłacić swoje ataki? Trochę jak dla mnie zamieszali to z tym, więc chcę się upewnić. No i oczywiście może dołączyć do oddziału?
Ironi dają stubborna każdemu bohaterowi.
Jezeli bohater ma stubborna, cały oddział go ma.
Tak to działa obecnie?
EDIT.
JAk to teraz jest z tym tronem. Mam pojedyńczy profil, a więc Król zyskuje dodatkowe 3 rany (łącznie ma 6). Wszystko sejwuje na swoim pancerzu, a tron dodatkowo w swojej inicjatywie może wypłacić swoje ataki? Trochę jak dla mnie zamieszali to z tym, więc chcę się upewnić. No i oczywiście może dołączyć do oddziału?
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Tak, tak działa 'bodyguard'.
Tron działa jak tacy więksi tarczownicy.
Tron działa jak tacy więksi tarczownicy.

Czy kowadło może czarować przez oddziały?
Czy musi widzieć aby móc czarować dany oddział (chodzi mi o dwa czary ofensywna)?
Czy musi widzieć aby móc czarować dany oddział (chodzi mi o dwa czary ofensywna)?
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Nie.

- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
tak