Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Fireforge ma fajnych crusaderow, tylko czy np armia z samych modeli forga i ani jednego GW by przeszla na turniejach?
Na szczęście żadne gestapo z GW nie ściga ludzi na turniejach... jeszcze
Jak coś jest rycerzem, ma kopię i siedzi na koniu to można tym grac, gwarantuję. Poza tym, armia Bretonni jest tak mało znana, że 90% Twoich przeciwników nawet nie zauważy, że używasz modeli nie od GW
Jak coś jest rycerzem, ma kopię i siedzi na koniu to można tym grac, gwarantuję. Poza tym, armia Bretonni jest tak mało znana, że 90% Twoich przeciwników nawet nie zauważy, że używasz modeli nie od GW
Vae victis!
Ja w swojej armii mam 2 modele GW - Galadrielę jako 4lvl czarodziejkę i 3 ed. pieszego rycerza, poza tym trochę historycznych modeli citadela rzeźby Perrych, ale nie wiem czy to się liczy Nikt się nie czepiał, wręcz przeciwnie..... Uważam, że XII-XIII w. "bretka" a'la FF będzie cacy....
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
Mógłbyś pochwalić się jakimiś zdjęciami albo linkiem do galerii jestem ciekawy jak taka armia wyglądaNijlor pisze:Ja w swojej armii mam 2 modele GW - Galadrielę jako 4lvl czarodziejkę i 3 ed. pieszego rycerza, poza tym trochę historycznych modeli citadela rzeźby Perrych, ale nie wiem czy to się liczy Nikt się nie czepiał, wręcz przeciwnie..... Uważam, że XII-XIII w. "bretka" a'la FF będzie cacy....
Już tu gdzieś było, ale oto link. Na malowanie tego nie mam siły....
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0218_n.jpg
i tu w kupie:
To tylko armia turniejowa, mam jeszcze sporo innych dziwnych rzeczy typu rycerze na piechtę Czekają na nowy AB
Wilki od SW robią za pegazy, ale to prox akurat (tych w "bliźniaczej" imperialnej armii używam
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0218_n.jpg
i tu w kupie:
To tylko armia turniejowa, mam jeszcze sporo innych dziwnych rzeczy typu rycerze na piechtę Czekają na nowy AB
Wilki od SW robią za pegazy, ale to prox akurat (tych w "bliźniaczej" imperialnej armii używam
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
A myslicie ze naklejanie modeli w skali 1:72 na oryginalne podstawki przeszloby? Pamietam ze kiedys chyba tak probowalem zrobic z hobbitami w lotrze i powidzieli ze nie da rady bo to proksy. Ale jakby np tylko jedna lance taka wystawic? Warhammer jednak jest jeszcze wiekszy niz lotr wiec takie figurki bylyby pewnie dwa razy nizsze.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Prox to niezmodyfikowany model z tego samego systemu, który reprezentuje inną jednostkę niż ona sama
Jeśli jednak zmodyfikujesz model przedstawiający inną jednostkę tak, że stylistyka nawiązywać będzie do tego, co chcesz wystawić na stół, to będzie to Konwersja i z Proxem nie ma nic wspólnego, o ile nie odstawisz rzucającej się w oczy fuszerki
Jeśli jednak zmodyfikujesz model przedstawiający inną jednostkę tak, że stylistyka nawiązywać będzie do tego, co chcesz wystawić na stół, to będzie to Konwersja i z Proxem nie ma nic wspólnego, o ile nie odstawisz rzucającej się w oczy fuszerki
- Man_of_Lowicz
- Warzywo
Czy sztandary również są unikatowe, czy też można mieć np. kilka "War banners" albo "Banners of Chalons"?
Réveillez vous Picards,
Picards et Bourguignons,
Apprenez la manière d'avoir de bons bâtons,
Car voici le printemps et aussi la saison,
Pour aller à la guerre donner des horions.
Picards et Bourguignons,
Apprenez la manière d'avoir de bons bâtons,
Car voici le printemps et aussi la saison,
Pour aller à la guerre donner des horions.
Na jakim podręczniku teraz gra bretonnia?
www.skrajnieskonczony.pl - Mój blog, zapraszam
o wlasnie a skad ta errate sciagnac? czy to ta dostepna na stronie GW?
http://www.blacklibrary.com/Downloads/P ... tonnia.pdf
o to?
http://www.blacklibrary.com/Downloads/P ... tonnia.pdf
o to?
Tak, "to to".
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,