Pytania krótkobrodego - zasady

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Re: Pytania krótkobrodego - zasady

Post autor: Stan »

Tyle co tarczownicy czyli 4.
Nie sumujesz tylko bierzesz wyższą wartość.
Tron ma 6 jeśli dobrze pamiętam.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Duży inżynier ma zaznaczone, że albo obsługuje maszynę i jej daje bonus, albo wybiera jedną ze swoich zdolności. Ale czy po wykorzystaniu którejś z wcześniejszych opcji może strzelać z własnej broni?

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

Czy AP z Kowala kumuluje się z AP wynikającym z wyekwipowania unitu w Spears?

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

lividius pisze:Czy AP z Kowala kumuluje się z AP wynikającym z wyekwipowania unitu w Spears?
Zgodnie z opisem zasady Armour Piercing nie kumuluje się.
If an attack has more than one instance of the Armour Piercing special rule, use the highest value available for the attack.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Post autor: Kruszyna »

Czy runa z +1 do chanela/-1 do chanela dla wroga sprawia ,że wróg chaneluje na 7+?
Oraz czy MR z herosa przechodzi na oddział jak kiedyś ?
Czy zasięg Rune of shielding (na oddziale) bierze się od oddziału czy od sztandarowego tego oddziału ?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

1. Channeluje z modyfikatorem -1 za kazdą runę, i moze to doprowadzic do sytuacji takiej jak piszesz.
2. Tak
3. Promien bąbla mierzysz od sztandaru.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Bearded Unclean 'Un pisze:1. Channeluje z modyfikatorem -1 za kazdą runę, i moze to doprowadzic do sytuacji takiej jak piszesz.
To ja tylko poprawię, że jeżeli dochodzi do sytuacji, kiedy przeciwnik channeluje na 7+ to wtedy po prostu automatycznie oblewa wszystkie rzuty na channeling.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Czy jeśli Runic masterm ma runę z +1MR i sam ma MR2 to ma on i jego oddział MR3 ,czy to się nie kumuluje .

Wiem ,że to nieodpowiednie miejsce ale nie umiałem znaleźć odpowiedniego tematu na forum więc zadam je tutaj
Czym najlepiej sklejać modele metalowe ?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Metal najlepiej małym wiertlem zrobić po dziurce w rączce i korpusie i potem wsadzasz cienki krótki drucik który łączy te dwa elementy praktycznie na wieczność. Ewentualne polecam klej patexa bo mi klei rzeczy których zwykły klej nie chciał.
Mr się nie sumuje tylko bierzesz większy.

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Chodziło mi raczej o klejenie maszyn wojennych u karsi i o przyklejenie samych krasi do podstawek (ten patex to jakąś specjalną wersję czy zwykły taki jak kropelka ? )

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Klej epoksydowy będzie dobry do maszyn, a modele do podstawek najlepiej przykleić cyjanoakrylem poprzez greenstuff (kulkę GSu przyklejasz 'kropelką' do modelu, a potem całosc do podstawki. Jak nie masz GSu, to mozesz użyć odrobinki miękkiego, wielowarstwowego papieru toaletowego, chodzi po prostu o maksymalizacje powierzchni styku)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Stan pisze:Metal najlepiej małym wiertlem zrobić po dziurce w rączce i korpusie i potem wsadzasz cienki krótki drucik który łączy te dwa elementy praktycznie na wieczność. Ewentualne polecam klej patexa bo mi klei rzeczy których zwykły klej nie chciał.
Mr się nie sumuje tylko bierzesz większy.
Akurat w 9th age krasnoludzka runa zwiększająca MR sumuje się z MR2 kowala max do MR4.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Czy gdybym zrobił modele krasnoludów na świniach bądź na kozicach górskich (domyślnie jako oddział Hold guard) to byłby to prox ,czy nie?
Wiem ,że Holdzi to MI ale mimo wszystko chciałbym ich zrobić w tej postaci.

Anadim
Chuck Norris

Post autor: Anadim »

Jak pomalujesz świnie na różowo to nie. Ale jak zrobisz pastowanego kabana to już inna sprawa... :lol2:

Osobiście ciężko by mi było łyknąć te prosiaczki od WestWind, ale jak ci się podobają... Nie ma proxów na coś, co właściwie nie ma swojego modelu, więc jak masz fantazję i podstawki 40x40 to nie powinno być problemu.

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Nie chodziło mi o te prosiaki od west wind bo są paskudne . Myślałem raczej o zrobienu konwersji z dzików orkowych .

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

To nie jest podforum Age of Sigmar, więc nie wiem o jakie 'proxies' pytasz..? :)
Do 9th Age nie ma oficjalnych modeli.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Mam pytanie co do ustawienia, czy jeśli król na tronie jest w oddziale i z obu jego stron stoi po 4 żołnierzy to liczy się to jeszcze jako horda ? (bo on w sumie jest szeroki na 2 standardowych krasi)
Czy gdy ustawię go tak :
:D -hammerer
:evil: -king

:D :D :D :D :evil: :evil: :D :D :D :D

to będzie obowiązywała zasada horda ? (za nim może być jeszcze trochę wojska np.6 hamców)

Czy muszę ustawić go tak :

:D :D :D :D :D :evil: :evil: :D :D :D :D :D

W jaki sposób wy używacie Kinga na tronie ?

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Zgadza się. Tron + 8 typa = 1 szereg hordy.

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Czy kowadło może czarować z za górki,generalnie nie widząc w ogóle ?
Czy kowadło może czarować po ruchu ?

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Czary damage, hex, augment, universal, nie wymagają pola widzenia - opisy typów są w RB. Raczej nie ma nic, co by zakazywało się mu ruszyć i czarować.

ODPOWIEDZ