Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
heimdall89
"Nie jestem powergamerem"

Re: Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)

Post autor: heimdall89 »

Wiecie, w sumie jeśli pod koniec miesiąca ma wyjść podręcznik umożliwiający grę w duże bitwy to jestem na tak:).

Oczywiście fluff pozostawiam samemu sobie. Jeszcze takiego zerzniecia z mitologii nordyckiej nie widziałem :p. W sumie jeszcze brakuje by.okazało się iż Sigmar ma boskiego ojca, który posiada jedno oko i 2 kruki do pomocy:).

Awatar użytkownika
Vlad
Wałkarz

Post autor: Vlad »

JaceK pisze: To już kolejna edycja
Jaka kolejna edycja? Toż to całkowicie nowa gra, w nowym świecie, z sigmarinami, mega uproszczonymi i jeszcze bardziej losowymi zsadami. Nie tego oczekiwaliśmy :|

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

heimdall89 pisze:Wiecie, w sumie jeśli pod koniec miesiąca ma wyjść podręcznik umożliwiający grę w duże bitwy to jestem na tak:).

Oczywiście fluff pozostawiam samemu sobie. Jeszcze takiego zerzniecia z mitologii nordyckiej nie widziałem :p. W sumie jeszcze brakuje by.okazało się iż Sigmar ma boskiego ojca, który posiada jedno oko i 2 kruki do pomocy:).

Znając GW to będzie ojciec z dwoma gryfami i jedną nogą.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Post autor: Talladil »

-DE- pisze:A po co ten protekcjonalny ton? Dupa cie boli, ze komus nie podoba sie to, co tobie?
W tym właśnie problem... Bo jeszcze nie da się stwierdzić czy się podoba czy nie, bo wszystko o czym rozmawiamy to tylko plotki... Plotki o tworze, który nie ma jeszcze określonego kształtu i finalnej postaci... Możemy jedynie się domyślać co będzie dalej i jak następca WFB będzie wyglądał... moim zdaniem krytyka jest przedwczesna... Jeżeli ten nowy twór będzie słaby to chyba nikt nie będzie go na siłę bronił... Osobiście nie odmówię sobie przyjemności zmieszania go z błotem używając wszystkich znanych mi wulgaryzmów... ale nie powinniśmy wydawać wyroków przed zagraniem choćby jednej bitwy... Ponadto te 4 strony pozostawiają tyle niedopowiedzeń w zakresie mechaniki, że nie da się na tym zbudować marki, która ma być wspierana przez lata... Zbyt szybko można ją wyeksploatować, więc musi być coś więcej... Nie sądzę, by GW kompletnie zrezygnowało z dziedzictwa 8 edycji marki rozpoznawanej na całym świecie... Nie mówię, że będzie to kolejny WFB ale jakieś dodatkowe zasady dla weteranów pojawią się wcześniej czy później... Moim zdaniem GW raczej chce upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu. WFB w ostatnim czasie dostał EoT, teraz przyszła pora na "planszówko-karcianko-skirmish" w starter boxie, a rozwinięcie zasad AoS przyjdzie następne. Nawet jeżeli jest to myślenie życzeniowe moim zdaniem miało by ręce i nogi ;)
Obrazek

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Talladil pisze:
-DE- pisze:A po co ten protekcjonalny ton? Dupa cie boli, ze komus nie podoba sie to, co tobie?
W tym właśnie problem... Bo jeszcze nie da się stwierdzić czy się podoba czy nie, bo wszystko o czym rozmawiamy to tylko plotki... Plotki o tworze, który nie ma jeszcze określonego kształtu i finalnej postaci... Możemy jedynie się domyślać co będzie dalej i jak następca WFB będzie wyglądał... moim zdaniem krytyka jest przedwczesna... Jeżeli ten nowy twór będzie słaby to chyba nikt nie będzie go na siłę bronił... Osobiście nie odmówię sobie przyjemności zmieszania go z błotem używając wszystkich znanych mi wulgaryzmów... ale nie powinniśmy wydawać wyroków przed zagraniem choćby jednej bitwy... Ponadto te 4 strony pozostawiają tyle niedopowiedzeń w zakresie mechaniki, że nie da się na tym zbudować marki, która ma być wspierana przez lata... Zbyt szybko można ją wyeksploatować, więc musi być coś więcej... Nie sądzę, by GW kompletnie zrezygnowało z dziedzictwa 8 edycji marki rozpoznawanej na całym świecie... Nie mówię, że będzie to kolejny WFB ale jakieś dodatkowe zasady dla weteranów pojawią się wcześniej czy później... Moim zdaniem GW raczej chce upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu. WFB w ostatnim czasie dostał EoT, teraz przyszła pora na "planszówko-karcianko-skirmish" w starter boxie, a rozwinięcie zasad AoS przyjdzie następne. Nawet jeżeli jest to myślenie życzeniowe moim zdaniem miało by ręce i nogi ;)
Ale musisz zrozumieć kontekst w jakim ja wypowiadam się o tej grze. Jako system sam w sobie Age of Sigmar wcale nie musi być zły, zresztą spójrz na jeden z moich wcześniejszych postów, wcale nie wypowiadałem się w wyłącznie negatywnym tonie. Nie mogę jednoznacznie stwierdzić czy ten nowy produkt jest zły czy dobry bo jeszcze wszystkiego o nim nie wiem.
Mogę natomiast oceniać go w kontekście dotychczasowych edycji Warhammera Fantasy Battle i tego z czym ten system był utożsamiany - i w tym sensie mam pełne prawo stwierdzić, że Age of Sigmar jest porażką bo już z całkowitą pewnością wiemy, że jest systemem skirmishowym a nie klockowym, zabito ten wyjątkowy warhammerowy świat, usunięto wszystkie reguły, które stanowiły o istocie Warhammera Fantasy Battle - jako jego następca Age of Sigmar jest totalną porażką.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

heimdall89
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: heimdall89 »

Btw takie pytanie - co wiadomo.o krasiach w AoS? Bo slyszalem jedynie iż mają siedzieć pod ziemią. Może jakieś zdjęcia?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Jak nie wypali AoS to wątpię aby wszyscy się obrazlili i spakowali figurki do gablot/szaf/piwnic.
Wystarczy spojrzeć na gry komputerowe, wspomniany H3 czy też Baldurs Gate, nadal żywe, nadal ulepszane przynajmniej BG (polecam WoBG, baldury plus icewind w jednym :D ).
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Post autor: Talladil »

Embir pisze:Ale musisz zrozumieć kontekst w jakim ja wypowiadam się o tej grze. Jako system sam w sobie Age of Sigmar wcale nie musi być zły, zresztą spójrz na jeden z moich wcześniejszych postów, wcale nie wypowiadałem się w wyłącznie negatywnym tonie. Nie mogę jednoznacznie stwierdzić czy ten nowy produkt jest zły czy dobry bo jeszcze wszystkiego o nim nie wiem.
Mogę natomiast oceniać go w kontekście dotychczasowych edycji Warhammera Fantasy Battle i tego z czym ten system był utożsamiany - i w tym sensie mam pełne prawo stwierdzić, że Age of Sigmar jest porażką bo już z całkowitą pewnością wiemy, że jest systemem skirmishowym a nie klockowym, zabito ten wyjątkowy warhammerowy świat, usunięto wszystkie reguły, które stanowiły o istocie Warhammera Fantasy Battle - jako jego następca Age of Sigmar jest totalną porażką.
Nie mogę się nie zgodzić. Jeżeli chodzi o fluff, to czym AoS by nie było, to w tej kwestii GW nigdy nie powinno uzyskać rozgrzeszenia...
Obrazek

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

heimdall89 pisze:Btw takie pytanie - co wiadomo.o krasiach w AoS? Bo slyszalem jedynie iż mają siedzieć pod ziemią. Może jakieś zdjęcia?
Póki co nic nie wiadomo prócz tego, że nazywają się - Steamhead Dwarwin i należą do sił pod znakiem - Order :)

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Fajnie Azgaroth że chce Ci się wrzucać tutaj wszystkie ploty, keep up the good work! :D
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Marks pisze:Fajnie Azgaroth że chce Ci się wrzucać tutaj wszystkie ploty, keep up the good work! :D
Dzięki :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tiny
Chuck Norris

Post autor: tiny »

ale to wszystko jest płytkie...

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

tiny pisze:ale to wszystko jest płytkie...
Chaos zawsze był płytki i taki w sumie miał być, ale ci wybrańcy Sigmara i całe azyrheim to nieśmieszny żart.
Obrazek

-DE-
Mudżahedin

Post autor: -DE- »

Za to chociaz heraldyka ladna. W tym GW zawsze przodowal.

Stormcast Eternals zstepuja na skrzydlach gromu, by obalic tyrana... szeryfa z Nottingham.

Czy im sie uda? Wszystko w Twoich rekach...

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Mi się chaos podoba. Nadawali by się na chosenów Khorne'a :)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Modele są gites, cud miód i orzeszki! :mrgreen:
To zasady są do bani. :(
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

-DE-
Mudżahedin

Post autor: -DE- »

Mnie sie modele tez podobaja. Na zblizeniach Chaos jest jednak ladniejszy niz Sigmarki. Ciekawy ten goryl z "indianska maska" na mordzie. Sigmary zbyt monotonne i maja slabe ksztalty i detale jak na te gabaryty. Ale fajne moga byc z nich posagi.

Zablokowany