Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Modele uderzające z zasady lancy wypłacają pełną pulę ataków, czy tylko jeden, tak jakby był to support?
No stary, nie urodziłem się wczoraj - przy takim potencjale styknie, że wcisnę jeden z tych wyżej wymienionychkangur022 pisze:Ma , ale zbyt dużo ptk w jednym klocku i po drugie nie rzucisz tyle zaklęc w jednej turze, przeciwnik na to nie pozwoli
Wąski front, nie tak łatwo odgiąć, a od sprzątania śmiecia i odginania kontr też parę rzeczy jest bym ofc miał.Legion pisze:Zaś jeden kot za 20parę punktów zatrzyma to na całą turę, a później drugi, a później jakieś gnoblary i nigdy nie zaszarżujesz
Poza tym co szkodzi mieć drugą lancę i żonglować tym paladyńsko lordowym potencjałem bojowym.
Generalnie przyzwyczajony jestem do grania deathstarowego i taka koncepcja mi się odruchowo najbardziej podoba. A już duuuużo szersze kloce miałem okazję wciskać w korzystne combaty, więc wydaje mi się, że nie jest to niemożliwe.
Prędko bretą to ja i tak nie zagram, ale znów powróciła ochota rozpoczęcia tworzenia czegoś kontrastowego dla mojej szczurzej armii. Najpierw jakieś 1200pkt - tak co by na parówkach samemu móc grać, albo na turach z kontyngentem, czy generalnie na turach na małe pkt - duży format to póóóźniej, zwłaszcza, że obecna armia mi się podoba pod tym kątem kolejności.
Btw skąd się bierze herosów, pegazy, grali? GZ ma garść fajnych modeli, tyle wiem. A pegazy? Rynek wtórny z tego co widzę biedny - na allegro prawie same kalkomanie, a na BP wszyscy tylko chcą kupić. Jak konwersje to z czego? Grale konwertowani mają sens, jak tak to z czego? Pegazy zwykli erranci/kotry z doklejonymi skrzydełkami dostępnymi na stronie GW?
Pegazy najlepiej zrobić bo te od gw są trochę nieproporcjonalne. Bierzesz zwykłego konia najlepiej go ciut przedłużyć na siodle, pozbywasz się przedniego kropierza żeby wstawić skrzydła GW (ewentlualnie dorabiasz potem kropierz z GS albo miliputa), no i można by jeszcze ułożyć lepiej nogi. Ja przynajmniej będe tak robił za niedługi okres czasu, z tego co pamiętam to chyba Jagal robił pegazy z 5 edycyjnych koni i wyglądały naprawdę zacnie
Bez problemu bitsów jest sporo szczególnie u chłopów Poza tym zawsze mozna cos znalesc na ebayu a jesli chciałbys nowe to zainteresuj się firmą game zone robią odpowiedniki Bretońskich modeli które wyglądają naprawdę epicko, więc da się złożyc bez problemu bretońską armię
Hoax, nie ma żadnej różnicy między paladynem i zwykłym ryckiem poza statystykami i rangą. Mają to samo uzbrojenie, siedzą na takich samych koniach. Wystarczy kolesia odrobinę wyróżnić bogatszym malowaniem albo jakimś bajerkiem typu świecący miecz i już masz bohatera.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
nie stresujcie chlopaka...
rycerz to rycerz w dodatku aktualnie w bretce o ile nie masz Questing Vowa to musi miec lance więc większość kolesi z Boxa realmów spełnia wymogi wysiwyg nawet tak samo BSB
jak malowalem swoich ludkow to mialem 2 bataliony + 3 boxy realmow, grali i questow pomine bo fanaberie mialem zeby ich kupic, co pozwolilo zrobic armie na kilka tysi już 40 rycerzy plastikowych to az za duzo było
a ostatnio widzialem bataliony bretki na allegro po 230 zeta
rycerz to rycerz w dodatku aktualnie w bretce o ile nie masz Questing Vowa to musi miec lance więc większość kolesi z Boxa realmów spełnia wymogi wysiwyg nawet tak samo BSB
jak malowalem swoich ludkow to mialem 2 bataliony + 3 boxy realmow, grali i questow pomine bo fanaberie mialem zeby ich kupic, co pozwolilo zrobic armie na kilka tysi już 40 rycerzy plastikowych to az za duzo było
a ostatnio widzialem bataliony bretki na allegro po 230 zeta
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Nowe też się opłaca, ale mniej niż stare. Tu masz chłopów gratis.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów