Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych

Post autor: Hoax »

Modele uderzające z zasady lancy wypłacają pełną pulę ataków, czy tylko jeden, tak jakby był to support?

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Pełną bo to nie support, który powstał wiele lat po formacji lancy ;) Wyjątkiem jest rycerz stojący w środeczku drugiego szeregu.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Czyli turbo lanco-torpeda z lordem, garstką paladynów i 4lvl beast z możliwością rzucenia zerówki, powiększonego savege beast of horros, albo powiększonego +3 do T ma szansę zabijać wszechświaty?

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Ma , ale zbyt dużo ptk w jednym klocku i po drugie nie rzucisz tyle zaklęc w jednej turze, przeciwnik na to nie pozwoli
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Zaś jeden kot za 20parę punktów zatrzyma to na całą turę, a później drugi, a później jakieś gnoblary i nigdy nie zaszarżujesz ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

kangur022 pisze:Ma , ale zbyt dużo ptk w jednym klocku i po drugie nie rzucisz tyle zaklęc w jednej turze, przeciwnik na to nie pozwoli
No stary, nie urodziłem się wczoraj - przy takim potencjale styknie, że wcisnę jeden z tych wyżej wymienionych :roll:
Legion pisze:Zaś jeden kot za 20parę punktów zatrzyma to na całą turę, a później drugi, a później jakieś gnoblary i nigdy nie zaszarżujesz ;)
Wąski front, nie tak łatwo odgiąć, a od sprzątania śmiecia i odginania kontr też parę rzeczy jest bym ofc miał.
Poza tym co szkodzi mieć drugą lancę i żonglować tym paladyńsko lordowym potencjałem bojowym.

Generalnie przyzwyczajony jestem do grania deathstarowego i taka koncepcja mi się odruchowo najbardziej podoba. A już duuuużo szersze kloce miałem okazję wciskać w korzystne combaty, więc wydaje mi się, że nie jest to niemożliwe.

Prędko bretą to ja i tak nie zagram, ale znów powróciła ochota rozpoczęcia tworzenia czegoś kontrastowego dla mojej szczurzej armii. Najpierw jakieś 1200pkt - tak co by na parówkach samemu móc grać, albo na turach z kontyngentem, czy generalnie na turach na małe pkt - duży format to póóóźniej, zwłaszcza, że obecna armia mi się podoba pod tym kątem kolejności.

Btw skąd się bierze herosów, pegazy, grali? GZ ma garść fajnych modeli, tyle wiem. A pegazy? Rynek wtórny z tego co widzę biedny - na allegro prawie same kalkomanie, a na BP wszyscy tylko chcą kupić. Jak konwersje to z czego? Grale konwertowani mają sens, jak tak to z czego? Pegazy zwykli erranci/kotry z doklejonymi skrzydełkami dostępnymi na stronie GW?

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Post autor: Clark »

Przy odrobinie zdolnośći modelarski da się to zrobić żeby naprawdę zajebiscie wyglądało, poza tym na rynku jest dużo innych modeli alternatywnych które nadawały by się do tej roli.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Pegazy? Na przykład?

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Pegazy najlepiej zrobić bo te od gw są trochę nieproporcjonalne. Bierzesz zwykłego konia najlepiej go ciut przedłużyć na siodle, pozbywasz się przedniego kropierza żeby wstawić skrzydła GW (ewentlualnie dorabiasz potem kropierz z GS albo miliputa), no i można by jeszcze ułożyć lepiej nogi. Ja przynajmniej będe tak robił za niedługi okres czasu, z tego co pamiętam to chyba Jagal robił pegazy z 5 edycyjnych koni i wyglądały naprawdę zacnie :)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

A grale i herosi? Jest na tyle bitsów w standardowym boxie, że da się coś konkretnego zmontować?

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Bez problemu bitsów jest sporo szczególnie u chłopów :D Poza tym zawsze mozna cos znalesc na ebayu a jesli chciałbys nowe to zainteresuj się firmą game zone robią odpowiedniki Bretońskich modeli które wyglądają naprawdę epicko, więc da się złożyc bez problemu bretońską armię :)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

No to spoko... Spróbuję sobie zatem jakoś przetestować w boju tę bretkę i jak mi zagra to jakieś 1200 trzeba będzie zorganizować :D

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Hoax, nie ma żadnej różnicy między paladynem i zwykłym ryckiem poza statystykami i rangą. Mają to samo uzbrojenie, siedzą na takich samych koniach. Wystarczy kolesia odrobinę wyróżnić bogatszym malowaniem albo jakimś bajerkiem typu świecący miecz i już masz bohatera.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Cała armia z jednego boxa - no nieźle :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Ciężka jazda na pewno ;)
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Warto też zdobyć trochę bitsów od innych armi jeżeli chciałbyś robić bohatera bo samo malowanie może nie wystarczyć, chyba że malujesz na przyzwoitym poziomie :)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

nie stresujcie chlopaka... :D

rycerz to rycerz w dodatku aktualnie w bretce o ile nie masz Questing Vowa to musi miec lance więc większość kolesi z Boxa realmów spełnia wymogi wysiwyg nawet :) tak samo BSB

jak malowalem swoich ludkow to mialem 2 bataliony + 3 boxy realmow, grali i questow pomine bo fanaberie mialem zeby ich kupic, co pozwolilo zrobic armie na kilka tysi już 40 rycerzy plastikowych to az za duzo było
a ostatnio widzialem bataliony bretki na allegro po 230 zeta
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Szkoda że nie ma tych starych batalionów które opłacało się kupować w przeciwieństwie do nowych :(

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Nowe też się opłaca, ale mniej niż stare. Tu masz chłopów gratis.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

No tylko 4 chłopów za 2 pegazy to nie jest dobry biznes :(

ODPOWIEDZ