Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Karlito »

Murmandamus pisze:W jaki sposób modelujecie halabardy na warriorach, bo sprowadzać paczuszkę10 halek tylko z directa w cenie 7 funtów to nonsens?
Wcale nie taki nonsens bo dzięki temu zrobienie klocka Warriorów z halkami MO trwa trzy razy krócej i wyglądają bardzo fajnie. Sam mam 30-tu Warriorów zrobionych w ten sposób i wyglądają super, na początku lipca powinni być już pomalowani to ich wrzucę do Galerii.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

no tak... ale jest astronomicznie drogie.... są na forum moi czy Grolsheka z halkami bitsow o knightow, warriorow, marud, ja dołozyłem nawet corpse carta i halke od BG.
Nie dośc że za free to jeszcze pkt za konwersje mam.

Głupotą jest jedynie to że nie ma ich w boxie
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Durin pisze:Głupotą jest jedynie to że nie ma ich w boxie
Ooo to to to. Dla mnie to też debilne że dali je osobno i do tego jeszcze zrobili metalowe, w starych Warriorach bodajże halki były w boxsie, na ebayu można jeszcze dostać takie zestawy, sam właśnie maluję oddział takich Warriorów z halkami, niestety 12 z 40-tki będę miał z HW bo halek już mi nie starczyło ale i tak jak ktoś spojrzy na oddział to od razu będzie wiedział jaką mają broń :D

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Ja nie miałem co zrobić z kasą to się skusiłem na te halabardy z MO i jestem bardzo zadowolony. Nie są duże, wiec nie ma problemu z transportem i naprawdę fajnie wyglądają. Wiem że lance z knightów taniej by wyszły, ale to wciąż lance a nie halabardy :D Kupiłem 20, więc na upartego, z FCG i fillerami mam 2 pełne oddziały z halkami

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Ja też kupiłem halabardy z MO i również jestem zadowolony, dobrze się prezentują :)

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Tylko raczej ciężko dostać halki od knightów, bo wszyscy wiedzą, że to dobry materiał, a w boxie jest ich tylko 5 :P

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

problem smoka to punkty, zżera od groma limitu, który lepiej wypełnić magiem + lordem klepaczem (co się mieści na 2800 bodajże). Dogrów nei testowałem ale nie jestem przekonany. są knightci, są puszki, chyba lepiej w to zainwestować. ale jeśli wam się spisują to też dobrze :)

lance od knightów są duże, nie mieszczą się pionowo na podstawce bez użynania od dołu. skosem zajmują miejsce na pół podstawki obok :P
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Shagotty działają tylko, kiedy są dwa, a i tak nie powala to za bardzo. Za to problem halabard na warriorach mnie nie dręczy. Additional hand weapon rox! W hordzie wypłacają marne 64 ataki przy bsb na palanquinie.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Ustawiasz warriorów w hordę :shock: fajnie się tym manewruje :lol2:

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Mam trzy hordy: maruderzy x2 i warriorzy :D . Tylko, że to niestety jest strasznie mało elastyczne. Gdybym miał WoChem iść na turniej to na pewno nie wystawiłbym ani jednego shagotta i nawet nie myślałbym nad hordą warriorów. Odsyłam do działu z rozpiskami, bo dzisiaj wrzucę tam moją rozpiskę do domówek i drugą "turniejową".
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Co sądzicie o tych Dwarfach Chaosu - Infernal Guard ze strzelbami? Taka 20-tka chyba dawałaby radę, w strzelaniu S4, w walce wręcz S5, zasięg 18", chyba wartoby ich wystawiać w WoCh i jest to całkiem spoko jednostka.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2011, o 10:49 przez Karlito, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Posłużę się cytatem zasłyszanym na Mackach Wojny, od gracza ChD:
Chaos Dwarfy są świetne. Oni do mnie z mieczem i łukiem, a ja do nich z mieczem świetlnym i bolterem.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

karlito pisze:Co sądzicie o tych Dwarfach Chaosu - Infernal Guard ze strzelbami? Taka 20-tka chyba dawałaby radę, w strzelaniu S4, w walce wręcz S5, zasięg 18", chyba wartoby ich wystawiać w WoCh i jest to całkiem spoko jednostka.
Ja za każdą jednostkę strzelającą możliwą do wystawienia w mortalach będę po stópkach twórców całował...

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Właśnie chyba się skuszę na taką 20-tkę Infernali ze strzelbami i FCG i może jeszcze jakiś klocek zwykłej Gwardii. Podobno są jakieś ploty że Chaos Dwarfy będą trochę bardziej dostępne/reprezentowane w nowym Armybooku WoCh, byłoby zajebiście :twisted: Jednak jeden Hellcannon w momencie kiedy nie ma już osobnej armii CHD to troszkę mało i przydałoby się takie urozmaicenie :) Mam tylko nadzieję że nie są to jakieś głupoty i na prawdę ChD będzie cosik więcej w WoCh-u. Chociaż ja i tak sobie zakupię cosik żeby wystawiać w Warriorach :D

Catafractus
Mudżahedin

Post autor: Catafractus »

Bohater na jugernaucie ma normalnego lookouta w rycerzach?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

nie ma
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

czy koniki knightow khorna wyplacaja 2 ataki? zawsze sadzilem ze tak ale ostatnio zaburzono moja pewnosc :P
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Rogal700
Chuck Norris

Post autor: Rogal700 »

Tak mają 2 ataki z tego powodu że piętno daje frezy modelowi (rycerze+konik).
WoCH W.19/R.9/P.7
Razem:35

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

sYsek pisze:czy koniki knightow khorna wyplacaja 2 ataki? zawsze sadzilem ze tak ale ostatnio zaburzono moja pewnosc :P
I nie daj się wyprowadzić z równowagi. 6 kornitów wypłaca 30 ataków choćby się waliło i paliło !!!

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Tak jak i nurglici z stosownym sztandarem, którą to opcję preferuję :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

ODPOWIEDZ