Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Piłka nożna
Na obawy Grzesia:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... lera/s67gl
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... lera/s67gl
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Chrzanią o tym tyle, że rzygać się chce - jakoś nie widzę finalizacji, a punkty uciekają...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Niestety, jestem tego samego zdania , każdy inny mistrz sprawi mi wielką frajdę (no, może poza Tottenhamem )Laik pisze:
City albo Chelsea, nie ma innej opcji.
PS. Kuźwa, MC stać, żeby wydać 22 mln GBP na Jovetica, który jest chyba 5 napastnikiem w klubie bez wielkich szans na grę póki co... To gdzie jest reszta stawki Właśnie zdemolowali Tottenham bez żadnej dyskusji. To jest różnica klasy rozgrywkowej. A Koguty to nie jest słaby zespół...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Tak jak przypuszczałem - niekwestionowanym królem zimowego okna transferowego w Anglii jest A.Wenger Nie mówię juz o Draxlerze, co było do przewidzenia. Wenger nie dość, że nie zakontraktował żadnego nowego gracza, to jeszcze wypożyczył piłkarza kontuzjowanego, który przez miesiąc nie może grać w piłkę. Akurat w okresie najistotniejszych meczów dla Arsenalu. Po prostu czapki z głów ...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dzisiaj komentatorzy Canal+ podali, że miał kontuzję już w momencie podpisywania umowy i Wenger o niej wiedział w tej chwili. Stąd moja ironia w poprzednim poście. Jeśli to prawda, co piszesz, to byłby w jakiś sposób usprawiedliwiony...
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-3 ... wany.shtml
W sumie info brałem stąd. Nie jest to w 100% wiarygodne źródło. Chociaż nie sądze, że Wenger ściągnął kontuzjowanego zawodnika. Przede wszystkim nie przeszedłby testów medycznych.
W sumie info brałem stąd. Nie jest to w 100% wiarygodne źródło. Chociaż nie sądze, że Wenger ściągnął kontuzjowanego zawodnika. Przede wszystkim nie przeszedłby testów medycznych.
wymęczone to zwycięstwo z Crystal Palace, co nie jest dobrą prognozą dla Arsenalu biorac pod uwage ciezki terminarz w 4 przyszlych meczach - liverpool, mu, liverpool, bayern. Bez Ramseya na dłuzej, Wilshere prawdopodobnie dopiero na MU bedzie gotowy, Flaminiemu chyba 3 mecze zawieszenia zostaly.
A co do okienka.. Ja wiem, ze Wenger nie jest zwolennikiem zimowego okienka, ale gdy patrze na kolejny średni mecz Giroud to zastanawia mnie czemu chociaz nie sprowadzil kogos lepszego niz Bendtner, by Giroud zaczal sie bac, ze moze stracic pozycje w pierwszym skladzie.
A co do okienka.. Ja wiem, ze Wenger nie jest zwolennikiem zimowego okienka, ale gdy patrze na kolejny średni mecz Giroud to zastanawia mnie czemu chociaz nie sprowadzil kogos lepszego niz Bendtner, by Giroud zaczal sie bac, ze moze stracic pozycje w pierwszym skladzie.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę, że to nie jest problem Giroud - on swoje strzela, kiedy trzeba raczej. Problemem jest to, że masa ofensywnych piłkarzy jest kontuzjowanych, a ci, co grają (Podolski, Chamberlain, nawet Rosicky), to ozdrowieńcy. Po kontuzjach ciężko się wraca do pełnej dyspozycji. Zatem dla Giroud do gry na całego obecnie są tylko Cazorla i Ozil, a to jest imho o wiele za mało. Siłą kanonierów była druga linia i ilość ofensywnych piłkarzy w niej. To umożliwiało grę kombinacyjną, bo było dużo opcji rozegrania akcji. Teraz przy skromnej liczbie graczy w ofensywie, którzy są w pełni formy i zdrowi, gra Arsenalu stała się o wiele bardziej przewidywalna i już nie jest tak łatwo zaskoczyć obrony przeciwników...
oczywiscie, dlatego wczesniej napisalem o kontuzjach. co nie zmienia faktu, ze Giroud powinien miec konkurenta, a najlepiej zeby kupili jakiegos napastnika o zupelnie innym stylu gry i to takie swiatowej klasy, bo kasa na to jest.
co do samego Giroud, to co ma to strzela, jest zawodnikiem, ktory najczesciej gra 'na sciane', dobrze sie zastawia, dobry w powietrzu, silny, moim zdaniem brakuje kogos stworzonego do kombinacyjnej gry, bardziej zwrotnego, potrafiacego przedryblowac 1 czy dwoch rywali. daje to na pewno wiecej bramek, ale tez wiecej opcji z przodu, co jest najwazniejsze, bo dzisiaj jak i w poprzednich meczach wiele akcji wygladalo bardzo podobnie, zeby nie powiedziec tak samo.
Ozil, Cazorla to zawodnicy ktore posylaja fenomenalne prostopadle pilki, Giroud nie jest zawodnikiem szybkim, ani czesto wychodzacym do takich pilek. na poczatku sezonu gdy gral Walcott mozna bylo zobaczyc te podania Ozila jak za czasow gdy gral w Realu.
co do samego Giroud, to co ma to strzela, jest zawodnikiem, ktory najczesciej gra 'na sciane', dobrze sie zastawia, dobry w powietrzu, silny, moim zdaniem brakuje kogos stworzonego do kombinacyjnej gry, bardziej zwrotnego, potrafiacego przedryblowac 1 czy dwoch rywali. daje to na pewno wiecej bramek, ale tez wiecej opcji z przodu, co jest najwazniejsze, bo dzisiaj jak i w poprzednich meczach wiele akcji wygladalo bardzo podobnie, zeby nie powiedziec tak samo.
Ozil, Cazorla to zawodnicy ktore posylaja fenomenalne prostopadle pilki, Giroud nie jest zawodnikiem szybkim, ani czesto wychodzacym do takich pilek. na poczatku sezonu gdy gral Walcott mozna bylo zobaczyc te podania Ozila jak za czasow gdy gral w Realu.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No... Aguero ...goboss pisze: co do samego Giroud, to co ma to strzela, jest zawodnikiem, ktory najczesciej gra 'na sciane', dobrze sie zastawia, dobry w powietrzu, silny, moim zdaniem brakuje kogos stworzonego do kombinacyjnej gry, bardziej zwrotnego, potrafiacego przedryblowac 1 czy dwoch rywali.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie miałem na myśli wymiany, tylko kupno Aguero ... jako pobożne życzenie, ofc...
Ale gol ivanovica... no licze ze City jednak upadnie i nie uda im sie wygrac tego dzisiaj Siwetny mecz w ogole
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"