rozpiski elfów VIII ed.

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Andrzej
Pan Spamu

Re: rozpiski elfów VIII ed.

Post autor: Andrzej »

5 DP <<<<<<<< 10 WL

hero z dwurakiem = 150 pkt = 3A s6

10 WL = 150pkt = 10A s6

Chyba oczywiste? :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

hmm
wg tego rozumowania
Prince 260 pkt to 16 WL
prince ma 4 ataki z sila 6 ok. WL mają 16 A z 6 S
On ma sv 2+ z przerzutem i warda na 4+ WL mają sv 5+.

Wchodzi w prince Lord chaosi na dysku. On ma 5A z S5 sv 1+ i warda na 3+. Będą stali 6 tur.
Wchodzi w WL to spadają w pierwszej turze.
Mówić dalej?

Andrzej
Pan Spamu

Lord chasosu zabija dokładnie 2,7 WL na ture. WL jest 16, więc będzie stał 6 tur. Prince będzie wypłacał co turę 4A, WL 8A.

Pozdro, poćwicz :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

Kości nie lubią statystyki...
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Może i nie lubią, ale o coś trzeba strategię oprzeć nie?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Poza tym prince nie ma stubborna i jest jeden, więc jak lord postanowi zadziwić statystykę to pełno punktów i prawdopodobnie największy potencjał w rozpisce idzie na siano. :mrgreen:

Natomiast WL jest dużo, i można ich nawet uzupełniać z life'a, jeśli bardzo tego chcesz.

Co więcej, czempion WL może zostać wyposażony w czadowy przedmiot jakim jest loec, dzięki czemu może uwalić łatwo bohaterów bądź wielkie bydlęta, i nie przejmujesz się nim, bo jest stosunkowo tani, a ma potencjał.
Urtrax pisze:czemu DP wystawia się tylko przy smoku?
Bo WL są za wolni, żeby nadążyć za smokiem, proste. :D Przy okazji jest to kolejny powód, dla którego smok jest gorszy niż arcy - wymaga marnowania punktów na jakąś śmieszną kawalerię. :wink:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

@Urtrax jak na euro to masz za duzo łuków

@cichy -szkoda 45pkt na prezerwatywe, lepiej dac jakiś arkan ;-)

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

Klafuti pisze: Co więcej, czempion WL może zostać wyposażony w czadowy przedmiot jakim jest loec, dzięki czemu może uwalić łatwo bohaterów bądź wielkie bydlęta, i nie przejmujesz się nim, bo jest stosunkowo tani, a ma potencjał.
ale to nie jest tylko na czempiona czyli te dwa ataki? stakuje się z przerzutami z asf?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Urtrax pisze:
Klafuti pisze: Co więcej, czempion WL może zostać wyposażony w czadowy przedmiot jakim jest loec, dzięki czemu może uwalić łatwo bohaterów bądź wielkie bydlęta, i nie przejmujesz się nim, bo jest stosunkowo tani, a ma potencjał.
ale to nie jest tylko na czempiona czyli te dwa ataki? stakuje się z przerzutami z asf?
Każda kostka może być przerzucona tylko raz, a Loec działa na wszystkie Woundy jakie zostały zadane modelowi/om zranionych przez model z Loecem, np. mając Loeca na championie Swordmasterów możesz wycelować każdy z 3 ataków w 3 osobne modele BTB z nim i wszystkie ataki skierowane w te 3 modele mają przerzuty.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

To już było nawet na LS, i nie chwaląc się, to moje medytacje nad wordingiem zasad tego przedmiotu do tego doprowadziły. 8)
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Yyy... a to nie jest tak, że:

- tylko czempion przerzuca to hit i to wound
- jak już zrani, to zranione przez niego modele do końca fazy przerzucają save'y - ale czempion i zwykli SM-i biją razem, więc rzadko to coś daje?
Ostatnio zmieniony 7 maja 2012, o 21:46 przez Kervyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Queek.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

zgadza sie, ale...
ataki sa jednoczesna za to save'y, wardy i regenki juz po wiec model trafiony przez "leoc'a" przerzuca od wszystkich...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

OK, zajebista kmina wobec tego =D>
Queek.

Andrzej
Pan Spamu

Dokładnie, kmina dobra. Ale teraz i tak nie opłaca się tego wsadzać, lepiej dać 2 WL więcej :)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Tak, pewnie, niech się kiszą w combacie dłużej :wink: . Jednak z loeciem szybciej pokroją abominację, drzewo, hydrę albo czołg i to prawdopodobnie tylko kosztem jednego czempiona. Wydaje mi się, że biorąc dwóch dodatkowych WL narażamy oddział na większe straty (w walce z potworem, do zabicia 100 slavów jednak przyda się więcej paszy), niż gdyby dać im loeca i mieć pewność, że położą wroga nim ten odpowie. W efekcie powinno zostać więcej WL, niż gdyby brać dodatkowych - a to jest najważniejsze: maksymalizacja liczby WL na stole.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Andrzej
Pan Spamu

Kiedy jeszcze była era pedanta, był to dobry kmin. Teraz potwory lepier rozwalić magią/łukami niż narażać WL na thunderstompa. Wiadomo, loec może się przydać, ale jest to bardzo sytuacyjne.

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

Wracam po prawie 2 latach nie obecnosci do battla i prosil bym o ocenienie mojej rospiski. Jest to rospiska na turniej parowy 2x 1200 gram w parze z imperium, a o to moja rospiska:

Mag lv2 (light) 175
kradnie kostke PD

Mag 1lv (light) 125
zna czar wiecej, raz na gre oddzial moze zdac liderke na 3d6

25xluki muzyk baner of eternal flame 300

29x WL 495
muzyk czempion dajacy magiczne ataki,szmata +1LD

orzeł 50
orzeł 50

Wiem ze brakuje BSB, ale tu mam najwiekszy problem. jak go zlozyc bo mam na niego tylko 125 ptk i nie miesci mi sie nawet w wersji tesco, a wystawianie go z as 5+ i GW chyba troche mija sie z celem ? ?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Mag II lvl z dodatkowym czarem
BSB z 1lvl magicznym :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

Wcale nie, po prostu bierzesz mag 2lvl+silver wand i BSB z Radiant gem of Hoeth i masz równe 300pkt= 25%
BSB traktujesz jako maga, a nie jako klepacza.

Kosa - wyprzedziłeś mnie :D

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

Myslalem o takim ustawieniu ale troch szkoda mi kradziejki PD Jednak BSB w tej edycji to mus wiec sprobuje wasza wersje :)

Zablokowany