rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
5 DP <<<<<<<< 10 WL
hero z dwurakiem = 150 pkt = 3A s6
10 WL = 150pkt = 10A s6
Chyba oczywiste?
hero z dwurakiem = 150 pkt = 3A s6
10 WL = 150pkt = 10A s6
Chyba oczywiste?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
hmm
wg tego rozumowania
Prince 260 pkt to 16 WL
prince ma 4 ataki z sila 6 ok. WL mają 16 A z 6 S
On ma sv 2+ z przerzutem i warda na 4+ WL mają sv 5+.
Wchodzi w prince Lord chaosi na dysku. On ma 5A z S5 sv 1+ i warda na 3+. Będą stali 6 tur.
Wchodzi w WL to spadają w pierwszej turze.
Mówić dalej?
wg tego rozumowania
Prince 260 pkt to 16 WL
prince ma 4 ataki z sila 6 ok. WL mają 16 A z 6 S
On ma sv 2+ z przerzutem i warda na 4+ WL mają sv 5+.
Wchodzi w prince Lord chaosi na dysku. On ma 5A z S5 sv 1+ i warda na 3+. Będą stali 6 tur.
Wchodzi w WL to spadają w pierwszej turze.
Mówić dalej?
Lord chasosu zabija dokładnie 2,7 WL na ture. WL jest 16, więc będzie stał 6 tur. Prince będzie wypłacał co turę 4A, WL 8A.
Pozdro, poćwicz
Pozdro, poćwicz
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Poza tym prince nie ma stubborna i jest jeden, więc jak lord postanowi zadziwić statystykę to pełno punktów i prawdopodobnie największy potencjał w rozpisce idzie na siano.
Natomiast WL jest dużo, i można ich nawet uzupełniać z life'a, jeśli bardzo tego chcesz.
Co więcej, czempion WL może zostać wyposażony w czadowy przedmiot jakim jest loec, dzięki czemu może uwalić łatwo bohaterów bądź wielkie bydlęta, i nie przejmujesz się nim, bo jest stosunkowo tani, a ma potencjał.
Natomiast WL jest dużo, i można ich nawet uzupełniać z life'a, jeśli bardzo tego chcesz.
Co więcej, czempion WL może zostać wyposażony w czadowy przedmiot jakim jest loec, dzięki czemu może uwalić łatwo bohaterów bądź wielkie bydlęta, i nie przejmujesz się nim, bo jest stosunkowo tani, a ma potencjał.
Bo WL są za wolni, żeby nadążyć za smokiem, proste. Przy okazji jest to kolejny powód, dla którego smok jest gorszy niż arcy - wymaga marnowania punktów na jakąś śmieszną kawalerię.Urtrax pisze:czemu DP wystawia się tylko przy smoku?
ale to nie jest tylko na czempiona czyli te dwa ataki? stakuje się z przerzutami z asf?Klafuti pisze: Co więcej, czempion WL może zostać wyposażony w czadowy przedmiot jakim jest loec, dzięki czemu może uwalić łatwo bohaterów bądź wielkie bydlęta, i nie przejmujesz się nim, bo jest stosunkowo tani, a ma potencjał.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Każda kostka może być przerzucona tylko raz, a Loec działa na wszystkie Woundy jakie zostały zadane modelowi/om zranionych przez model z Loecem, np. mając Loeca na championie Swordmasterów możesz wycelować każdy z 3 ataków w 3 osobne modele BTB z nim i wszystkie ataki skierowane w te 3 modele mają przerzuty.Urtrax pisze:ale to nie jest tylko na czempiona czyli te dwa ataki? stakuje się z przerzutami z asf?Klafuti pisze: Co więcej, czempion WL może zostać wyposażony w czadowy przedmiot jakim jest loec, dzięki czemu może uwalić łatwo bohaterów bądź wielkie bydlęta, i nie przejmujesz się nim, bo jest stosunkowo tani, a ma potencjał.
Yyy... a to nie jest tak, że:
- tylko czempion przerzuca to hit i to wound
- jak już zrani, to zranione przez niego modele do końca fazy przerzucają save'y - ale czempion i zwykli SM-i biją razem, więc rzadko to coś daje?
- tylko czempion przerzuca to hit i to wound
- jak już zrani, to zranione przez niego modele do końca fazy przerzucają save'y - ale czempion i zwykli SM-i biją razem, więc rzadko to coś daje?
Ostatnio zmieniony 7 maja 2012, o 21:46 przez Kervyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Queek.
Dokładnie, kmina dobra. Ale teraz i tak nie opłaca się tego wsadzać, lepiej dać 2 WL więcej
Tak, pewnie, niech się kiszą w combacie dłużej . Jednak z loeciem szybciej pokroją abominację, drzewo, hydrę albo czołg i to prawdopodobnie tylko kosztem jednego czempiona. Wydaje mi się, że biorąc dwóch dodatkowych WL narażamy oddział na większe straty (w walce z potworem, do zabicia 100 slavów jednak przyda się więcej paszy), niż gdyby dać im loeca i mieć pewność, że położą wroga nim ten odpowie. W efekcie powinno zostać więcej WL, niż gdyby brać dodatkowych - a to jest najważniejsze: maksymalizacja liczby WL na stole.
Kiedy jeszcze była era pedanta, był to dobry kmin. Teraz potwory lepier rozwalić magią/łukami niż narażać WL na thunderstompa. Wiadomo, loec może się przydać, ale jest to bardzo sytuacyjne.
Wracam po prawie 2 latach nie obecnosci do battla i prosil bym o ocenienie mojej rospiski. Jest to rospiska na turniej parowy 2x 1200 gram w parze z imperium, a o to moja rospiska:
Mag lv2 (light) 175
kradnie kostke PD
Mag 1lv (light) 125
zna czar wiecej, raz na gre oddzial moze zdac liderke na 3d6
25xluki muzyk baner of eternal flame 300
29x WL 495
muzyk czempion dajacy magiczne ataki,szmata +1LD
orzeł 50
orzeł 50
Wiem ze brakuje BSB, ale tu mam najwiekszy problem. jak go zlozyc bo mam na niego tylko 125 ptk i nie miesci mi sie nawet w wersji tesco, a wystawianie go z as 5+ i GW chyba troche mija sie z celem ? ?
Mag lv2 (light) 175
kradnie kostke PD
Mag 1lv (light) 125
zna czar wiecej, raz na gre oddzial moze zdac liderke na 3d6
25xluki muzyk baner of eternal flame 300
29x WL 495
muzyk czempion dajacy magiczne ataki,szmata +1LD
orzeł 50
orzeł 50
Wiem ze brakuje BSB, ale tu mam najwiekszy problem. jak go zlozyc bo mam na niego tylko 125 ptk i nie miesci mi sie nawet w wersji tesco, a wystawianie go z as 5+ i GW chyba troche mija sie z celem ? ?
Mag II lvl z dodatkowym czarem
BSB z 1lvl magicznym
BSB z 1lvl magicznym