Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Jeżeli więcej friendly units jest w combacie niż ucieka. Taki jest zapis. tyczy się to wszystkiego po kolei od goblinów, trolli, po nawet jednostki sojusznika, friednly to friendly. A sam bonus wpływa nawet na fist of gork.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Dzięki za szybką odpowiedź. W polskim booku jest napisane "Jeżeli więcej Orków walczy niż ucieka..." kto to tłumaczył...
Kukunamuniu, Gork stąpa tylko lewą stopą, nie wiedzieć czemu![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Kukunamuniu, Gork stąpa tylko lewą stopą, nie wiedzieć czemu
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ostatnio zmieniony 8 paź 2013, o 16:26 przez Sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
Tłumaczenie jest dobre, w angielskim booku jest to samo i dopiero FAQ wyjaśnia sprawę
Powiedziałbym nawet, że jest gorzej w oryginale, bo pierw jest o "Orcs", a potem o "friendly units" i w zasadzie nie wiadomo o co ostatecznie chodzi.
Dzięki za odpowiedź, choć liczyłem na inną xD
Dzięki za odpowiedź, choć liczyłem na inną xD
1. Mangler i fanatyk nie ma głupoty. Jeśli chodzi o manglera to rusza się w podfazie ruchów przymusowych w kierunku, którym sobie chcesz o 3K6. Jak oszalał to ma losowy ruch. Fanatyk po uwolnieniu ma od razu losowy ruch o 2k6. WSZYSTKO jest w poręcznikuPSz pisze:Moje pytania.
1- w jakim kierunku rusza sie mangler/ fanatyk jak nie zda głupoty? Np zakładając że mangler jeszcze nie oszalał.
2- czy aura frost feniksa działa na manglera / fanatyka przebiegającego przez niego?
@golonka
nie mają ale tez nie chce mi się szukac
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
2. Sam jestem ciekaw
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
1. jeśli w jakiś sposób by dostał głupotę i jej nie zdał to porusza się w tym kierunku w jakim był zwrócony - czyli w tym samym w jakim poruszał się w poprzedniej turze.
2. Aura nie działa - nie jest w styku ani fanatyk ani mangler wpadając więc nie działa aura. To jest tak że jeśli by mieli wpaść w niego to przeskakują cal za i wtedy wypłacają hity.
2. Aura nie działa - nie jest w styku ani fanatyk ani mangler wpadając więc nie działa aura. To jest tak że jeśli by mieli wpaść w niego to przeskakują cal za i wtedy wypłacają hity.
-
- Kretozord
Nie maja na trole, bo nie sa wymienione w booku dwarfow. Sa tam wymienione orki, gobliny, gnoblary i chyba snotlingi. Kiedyś Lidder interpretowal, ze skoro nie ma już zasady greenskin to zniknął hate, ale stanęło na tym (Kudłaty), ze skoro po imieniu sa tam wymienione rasy to na nie działa. Gra sie tak od początku nowego booka - nie było (chyba) uscislane ani faq'owane.Golonka pisze:A ja mam inne pytanie, a nie chce mi się wertować wszystkich faqów i innych. Czy dwarfy mają hate na trolle.
Od razu zaznaczę, że interesuje mnie tylko w miarę pewna wiedza.
ItP działa tylko na Panic, Fear, Terror i uniemożliwia Flee jako odpowiedź na szarżę. RB71.Fanatic pisze:Na unity z itp chyba ten czar nie robi wrazenia
Czyli Mangler w lesie głupoty/po czarze może pozyskać zasadę Stupidity. Resztę chłopaki już opisali
Life's a game with save and load features disabled.
standardowo maja 3 siły a w big uns maja 4 siły ale z czop w 1 turze walki będą mieli 5 siły. 2 broń nie daje +1 do siły tylko +1 atakDzićka pisze:Pytanko odnośnie savage orcs, jeśli podniesie sie ich do rangi Big' Uns i da second weapon to w pierwszej turze CC maja 6S ?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Dzićka pisze:czyli 2 bron nie jest czopem ? ;P
Choppa to nie bron, to stan umyslu
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
możesz mieć w kieszeni i trzecią broń a black orki pewnie i czwartą w dupkach, nie ma to znaczenia bonus z zasady specjalnej choppa nie kumuluje się z ilością atakówDzićka pisze:czyli 2 bron nie jest czopem ? ;P
łopatologicznie określasz ile ataków ma model a później zwiększasz siłę wszystkich tych ataków o 1 z zasady specjalnej choppa
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A