Lepiej nieGalharen pisze:Cholera tak byłem anty okrągłym podstawkom, ale te modele na ni wyglądają jakoś zupełnie inaczej;) mowie o DE czy VC.
Też gdzies padło, że jak AoS się nie sprzeda to mają już gotową 9 edycję jako poprawioną 8mą
Lepiej nieGalharen pisze:Cholera tak byłem anty okrągłym podstawkom, ale te modele na ni wyglądają jakoś zupełnie inaczej;) mowie o DE czy VC.
Fluffy pisze:Też się zgadzam, że battlowe figurki na okrągłych podstawkach z estetycznego punktu widzenia wyglądają naprawdę fajnie.
Szkoda, że GW nie ciągnęło wydawania dodatkowych zasad do skimirsha w ramach normalnego systemu, jak było w 6 ed.
Tylko, po pierwsze, szkoda niszczyć kolekcje i przerzucać z kwadratów na okrąglaki. A kupować modele specjalnie po to, żeby grać w ten badziew.. Dziękuję, postoję.
Po drugie, fajnych skirmishy z ładnymi modelami jest od groma.
Więc, po co?
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Bocian pisze:W temacie KoW jest link do armylist'ów,to może naprawdę być godny następca whfb kapitalny do turniejowej rozgrywki ,z dużą różnorodnością jednostek
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Przyznam szczerze, że wciąż do końca jestem wstanie uwierzyć, że GW skreśla cały dorobek WFB i w zamian stawia na osobliwą wersję mordheima. To wygląda bardziej jak działalność charytatywna względem konkurencji na zasadzie - musimy dać im szansę się rozwinąć ;PRonnie Renton pisze:So, all of a sudden the interest in Kings of War has gone through the roof.
I mean, I know the rules are better than ever. We have cool battle photos, more great art, and the minis look better than ever. But...
...none of that explains the huge increase in interest in the last few days.
Why does everyone suddenly want to play our mass battle fantasy game.
Has something changed?
Ja bym nawet nie zmieniał nazw jednostek, lepiej nie tworzyć skansenu - wydaje się, że lepiej mimo wszystko, z ciężkim sercem ale jednak, po prostu przeskoczyć na Kings of War. Pod koniec lata wychodzi 2-ga edycja, największy konkurent sam ustąpił pola, gra jest bardzo dobrze przetestowana bo autorom zależy na balansie - czuję, że to wystartuje mocno i będzie dopływ świeżej krwii do KoW.Barbarossa pisze:KOW ma na pewno więcej wspólnego z WFB niż AoS. Główną wadą jest to, że jednostki się inaczej nazywają, więc trzeba się trochę domyślać i klimat nie do końca styka. Wydaje mi się, że ktoś mógłby przerobić tego Excela, podmieniając po prostu nazwy jednostek na Warhammerowe i jesteśmy prawie w domu. Potem wystarczy nie przyjąć do wiadomości fluffu z end of times i dalszego... i można grać z innymi rozbitkami.
Scimitar pisze:Może zrobimy swojego Battla tylko wybrać najlepsze rzeczy z minionych edycji, poprawić to co kuleje, drobny balans armii zrobić i jesteśmy w domu - potem tylko to wypromować A figurki to se każdy kupi gdzie chce
+1Murmandamus pisze:Przeciwko, samozwańczy projekt to by był już obarczony ułomnościami fanowskimi nie akceptowany przez wszystkich. Za systemem MUSI stać jakiś oficjalny wydawca by się to przyjęło inaczej zawsze będzie kwestionowanie dlaczego grupka stworzyła zasadę taką a nie inną. To tak jakby grupa osób ogłosiła że w środku miasta Warszawy powstaje wydzielona część będąca miastem Kraków.