Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Moderator: KrzysiekW
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Re: Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Czy moge jednemu heraldowi Tzeentcha dać 2x Spell Breakera?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

niestety nie
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Tak myślałem. Zmyliło mnie porównanie do DS. Mnie to na ręke w sumie. Dzięki.
EDIT: Gdzieś tu na forum przeczytałem, że można powtarzać Icony. Prawda to? Czy ktoś napisał bzdure? Albo ja źle zrozumiałem...
EDIT: Gdzieś tu na forum przeczytałem, że można powtarzać Icony. Prawda to? Czy ktoś napisał bzdure? Albo ja źle zrozumiałem...
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Dotychczas nie spotkałem się z zakazem powtarzania, i samemu mi sie czasem zdarzało wystawiać dwie te same ikony.
Jest z nimi związana jeszcze jedna sprawa - w przeciwieństwie do giftów można ikony zniszczyć jakimś czarem, np. law of gold.
Jest z nimi związana jeszcze jedna sprawa - w przeciwieństwie do giftów można ikony zniszczyć jakimś czarem, np. law of gold.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A jest to gdzieś w booku sprecyzowane? Tylko nie piszcie mi prosze, żebym go przeczytał bo już to zrobiłem i nie znalazłem/przeoczyłem odpowiedzi na moje pytania. PZDRKrzysiekW pisze:Dotychczas nie spotkałem się z zakazem powtarzania, i samemu mi sie czasem zdarzało wystawiać dwie te same ikony.

Strona 92 na samej górze i strona 95 też na samej górze 

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
No niech tam będzie o tych ikonach. O giftach to już dawno wyczytalem. Dzięki. PZDR
EDIT: Czy dzięki Immortal Fury moge przerzucać nieudane trafienia w każdej rundzie CC? Bo wydaje mi sie, że tak ale wole sie upewnić.
EDIT: Czy dzięki Immortal Fury moge przerzucać nieudane trafienia w każdej rundzie CC? Bo wydaje mi sie, że tak ale wole sie upewnić.

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Najs
I następne Q. Vortex do którego poola dodaje kostke? Szczerze to czytam i czytam ten opis i wczytać nie moge. Jeżeli jest we faqu to sorry ale dopiero zaraz sie wezme za ściągnie. PZDR

I następne Q. Vortex do którego poola dodaje kostke? Szczerze to czytam i czytam ten opis i wczytać nie moge. Jeżeli jest we faqu to sorry ale dopiero zaraz sie wezme za ściągnie. PZDR

Vortex daje kostke do glownej puli.
- gerald_tarrant
- Masakrator
czy greater demon jest liczony jako herald przy uwzględnianiu locusa?
Po pierwsze nie mają tej zasady.
Po drugie GD nie może dołączyć do oddziału.
Po trzecie spece takie jak Epidemius czy Skulltaker itp. mogą dołączyć do oddziałów ale nie są heraldami więc tu też nie ma tej zasady.
Locus się zaczyna i kończy na heraldach.
Po drugie GD nie może dołączyć do oddziału.
Po trzecie spece takie jak Epidemius czy Skulltaker itp. mogą dołączyć do oddziałów ale nie są heraldami więc tu też nie ma tej zasady.
Locus się zaczyna i kończy na heraldach.
- gerald_tarrant
- Masakrator
i jeszcze takie pytanie:
czy flamery mają daleki i bliski dystans w strzelaniu
i czy każdy flamer rzuca na ilość strzałów k6 czy 2k6 [ze względu na ilość ataków]?
czy flamery mają daleki i bliski dystans w strzelaniu
i czy każdy flamer rzuca na ilość strzałów k6 czy 2k6 [ze względu na ilość ataków]?
Tak, masz daleki/bliski zasieg.
Ataki sa do walki wrecz. Kazdy flamer strzela k6.
Ataki sa do walki wrecz. Kazdy flamer strzela k6.
- gerald_tarrant
- Masakrator
dzięki, w ostatniej chwili uratowałeś mojego przeciwnika, bo gram za 19 minut 

Ponadto jak źle oszacujesz zasięg szarży i go nie będzie to tracisz przedmiot.
- gerald_tarrant
- Masakrator
czy używając master of sorcery można używać np Dark Magic albo lorów z booka Chaos Warriorow?