Jak startować?

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

I milo, chetnie bym potrenowal z kims kto ma duzego skila i experjensa :) pytanie, czy bedzie taka mozliwosc w Wawce, ale to juz bede tez sledzil inne podfora ;) narazie i tak mam kupe lowieckich wycinanek, klejenia, podkladziku itepe :)
Obrazek

Awatar użytkownika
RinoWar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RinoWar »

co zakupić na początek??? miałem zbierać leśne elfy teraz ale jednak wole imperium. bo drugi raz elfów nie będę zbierać( wcześniej HE ) posiadam już maga i co jeszcze kupić? kodeks + ???? mam 4 stówy ... pzdr.
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Lucki Man

Post autor: Lucki Man »

napewno z 10 rycerzy zawsze sie przydaja plus jakies 2 razy po 10 kusznikow tez przydatni plus jakies maszynki najlepeij z 2 dziala plus jak lubisz piechote to jakis swordow moze a potem jak juz chcesz moze jakis outriderow jakis czolg zalezy tez jak chcesz grac ale napewno 2 razy po 10 kusz z 2 dziala plus z 10 kawalerzystow to bedzie dobry zakup :D

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

RinoWar pisze:miałem zbierać leśne elfy teraz ale jednak wole imperium. bo drugi raz elfów nie będę zbierać( wcześniej HE ) posiadam już maga i co jeszcze kupić? kodeks + ???? mam 4 stówy ... pzdr.
Radzę najpierw "sproxować" armię i nią zagrać. Bo potem może okazać się, że jednak Imperium to nie jest to czego szukasz a wydasz niepotrzebnie pieniądze.
Obrazek

Awatar użytkownika
RinoWar

nie to jest decyzja która nie zostanie zmieniona. styl walki podoba mi się w imperium a więc nie będzie problemów ... problem to że nie wiem co kupić bo nie znam się na tej armii jeszcze.
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Lucki Man

jak sie nie znasz to musisz sie zapoznac bo tak to ciezko:d
Musisz tez miec jakas koncepcje i czy chcesz wygrywac czy sie bawic jak chcesz sie bawiec to spoko jak wygrywac to raczej imperium bym nie wybral:D

Awatar użytkownika
RinoWar

o ja... każdą armią da się wygrywać !!! nie jestem powergamerem jakimś ale nie zamierzam dostawać w dupę ...
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Lucki Man

no potestuj sobie rozpiski tak ja voodoo pisal na jakis proxach i wtedy zobaczysz czy ci pasuje ta armia czy nie bo uwierz dostajaca pare razy mozna szybko sie zrazic :D

Awatar użytkownika
RinoWar

da rade :D !
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

RinoWar pisze:nie to jest decyzja która nie zostanie zmieniona. styl walki podoba mi się w imperium a więc nie będzie problemów ...
No to jak jesteś pewny to ok :wink: W tej edycji gracze O&G/Emp to wyjątkowi twardziele, którzy lubią wyzwania- jak chcesz do nich dołączyć to bardzo dobrze :D

Co do tych zakupów to Przemek dobrze doradził:
Przemo_Tychy pisze:2 razy po 10 kusz z 2 dziala plus z 10 kawalerzystow
To solidny fundament. Najlepiej jak sobie jeszcze ustalisz średni format punktowy do jakiego będziesz dążył np. 1200pkt. lub 1500pkt. Mając już pomysł na rozpiskę dokupisz potrzebne rzeczy do tego. Jeżeli masz maga to możesz dokupić jeszcze Warrior Priesta, może Outriderow, Tank/Hellblaster ale to wszystko zależy od Twojej koncepcji. IMO lepiej napisz swoją rozpiskę (określisz swój styl gry) i poddaj ją ocenie użytkowników forum :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
RinoWar

. w ogóle to opłaca się wystawiać Warrior priestów ??? i muszkieterzy dają rade ??? aha i jak z tym czołgiem... wymiata? średni? zjeba.. ???
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

RinoWar pisze:. w ogóle to opłaca się wystawiać Warrior priestów ???
jak najbardziej, nawet koniecznie
RinoWar pisze: i muszkieterzy dają rade ???
dają, w zależności czy chcesz mieć zasięg (kusze), czy muszkiet z -2 do sv
RinoWar pisze:aha i jak z tym czołgiem... wymiata? średni? zjeba.. ???
jak to mówią, armia imperialna bez czołgu nie rusza się z domu...
Obrazek

Awatar użytkownika
RinoWar

aha i wiadomo chcę grać klimatycznie ale i skutecznie... da rade tak wierze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Forza Milan !!!

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

RinoWar pisze:w ogóle to opłaca się wystawiać Warrior priestów ??
Ale na koniku i w kawalerii, bo nasza super piechota nie potrafi wykorzystać jego heata w żadnym stopniu a go sie bierze dla tej zasady praktycznie,
RinoWar pisze:aha i wiadomo chcę grać klimatycznie ale i skutecznie
To będzie ciężko, zależy jak pojmujesz klimat.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

aha i wiadomo chcę grać klimatycznie ale i skutecznie... da rade tak wierze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jeśli uważasz za klimatyczną imperialną piechotę to będzie ciężko.

Ja niedawno wierzyć przestałem i powróciłem do swej pierwszej armii - Bretonni, gwoździem do trumny były:
-Cena nowych, plastikowych grejtsłordów (wyższa niż metalowych)
-Kolejna wspaniała klęska mojego oddziału słordsmenów, którą konkurent szczerze skomentował słowami: "po jaką cholerę ty wystawiasz te plewy?", ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie, rzuciłem imperium w kąt.
Vae victis!

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

klimat klimatem, ale ja już rzadko gram na pieszych oddziałach (pomijąc muszkiety i kusze oraz milicję jako tanią detkę, która nie raz zadziwiała wszystkich na około). W związku z tym trzeba imo młócić puszkami na koniach, plus pistolety(ew. outridersi) i do tego duuuużo strzelania wielkokalibrowego :) i mamy też imperialny klimat ;) no i ofc flagusie plus kapelani, żeby mocy sigmara nie zabrakło ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
RinoWar

A ilu magów się w armii imperium wystawia??? do 2k i po 2 k
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Do 2k prest +2 magi
pow 2k oltarz + 3 magi:p
oltarz +prest +2 magi jak kto chce
kapitany i generaly o kant dupy
Obrazek

Awatar użytkownika
Lucki Man

zalezy jak chcesz ja zawsze jak mam brac to biore 3 jak ide na walke to biore jednego plus pristow:D

Awatar użytkownika
RinoWar

priechy sa zajebiscie klimatyczni i mocni? to zajebisćie !!! a magia imperialna jest słabiutka czy raczej mocna? ...
Forza Milan !!!

ODPOWIEDZ