Chwała Chaosowi bracia! Przybywam do was z odległego świata czterdziestego tysiąclecia z zamiarem kontynuacji dzieła Czterech Potęg w świecie fantasy (bo w 40k CSM trochę posysa i coś nam krucjaty nie idą ).
Na razie z nurtujących mnie pytań:
- na poziomie turniejowych WoCh to ponoć bardzo dobra armia, spotkałem się z opinią że wszystko jest grywalne, i tutaj przedstawiam moje założenie na armię: jakieś 2 prostokąty z wojownikami aby zapchać wymóg w Core i resztę pkt wpakować w rycerzy(tak wiem że są strasznie drodzy) i jakiś oddział 3-6 skullcrusher. Będzie to grywalne? Wiem że ponoć lepiej zrobić masę z maruder horsemen i rydwanów - ale modele średnio mi się podobają - tak samo jak masówki
- W kwestii opcji uzbrojenia na wojownikach bardzije opłacalne są halabardy, dodatkowa broń czy great weapons?
- Tak samo u rycerzy: lance, ensorcelled weapons czy może bazowa broń?
Z góry dzięki za odpowiedź
Jak zacząć zbierać chaosowe puszki
Moderator: JarekK
oj.... ciężki temat rzucasz....
rycerze jak już to z EW, natomiast są strasznie drodzy i strasznie bez sensu wobec alternatyw, które można mieć.
skulle w liczbie 1x3 2x3 mogą grać
u wojowników to albo mark teczy, blasted banner i robisz bunkier dla herosow, albo mark nurgla, halabardy i tarcze i idziesz w combat, natomiast rydwany i maruderzy konni to lepsza opcja
rycerze jak już to z EW, natomiast są strasznie drodzy i strasznie bez sensu wobec alternatyw, które można mieć.
skulle w liczbie 1x3 2x3 mogą grać
u wojowników to albo mark teczy, blasted banner i robisz bunkier dla herosow, albo mark nurgla, halabardy i tarcze i idziesz w combat, natomiast rydwany i maruderzy konni to lepsza opcja
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
na razie to lepiej czekac bo 12 lipca sie okaze czy jeszcze WFB istnieje
W sumie nie wiem, gdzie to pytanie zadać, więc niech będzie tutaj, najwyżej proszę o przekierowanie w bardziej właściwsze miejsce.
Problem brzmi: chcę sobie zrobić fajnego Smoka Chaosu. Podstawę mam, czyli Smoka Dark Elfów. Są nawet dwie głowy.
Ale... jest tylko jedna szyja. Ok, drugą zmajstrować jakoś się da, coś się wymyśli. Jednak im dłużej patrzę, tym bardziej się zastanawiam: jak ją przyczepić? Ma ktoś może własnego konwertowanego w ten sposób tego smoka? Albo zna jakąś stronę ze zdjęciami, tak najlepiej aby było tam chociaż parę zdjęć w "trakcie"?
Z góry dziękuję.
Problem brzmi: chcę sobie zrobić fajnego Smoka Chaosu. Podstawę mam, czyli Smoka Dark Elfów. Są nawet dwie głowy.
Ale... jest tylko jedna szyja. Ok, drugą zmajstrować jakoś się da, coś się wymyśli. Jednak im dłużej patrzę, tym bardziej się zastanawiam: jak ją przyczepić? Ma ktoś może własnego konwertowanego w ten sposób tego smoka? Albo zna jakąś stronę ze zdjęciami, tak najlepiej aby było tam chociaż parę zdjęć w "trakcie"?
Z góry dziękuję.
Witam,
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=460
Produkt gotowy ale może pomóc...
Przeszukując galerię natknąłem się na galerię użytkownika Karlito:Cylindryk pisze:W sumie nie wiem, gdzie to pytanie zadać, więc niech będzie tutaj, najwyżej proszę o przekierowanie w bardziej właściwsze miejsce.
Z góry dziękuję.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=460
Produkt gotowy ale może pomóc...