1) PoK - bo każdego denerwuje, że Lord z tym itemem jest praktycznie niezabijalny (choć są kontry na niego, no ale wiadomo, lepiej ograniczać). Co prawda jest wiele innych rzeczy trudno zabijalnych, ale utarło się, że solą w oku jest PoK. Poza tym perspektywa, że taki bohater solo przestoi parę tur z twoim uber-hiper drogim modelem czy oddziałem jest niefajna i wzbudza poczucie, że coś jest nie fairMalkaw pisze:Naprawdę podłamałem się tym Euro nowym czy może mi ktoś z "starych wyjadaczy" wytłumaczyć dlaczego są takie restrykcje czy a) Bo tak b) nie wiem tak po prostu c) sami nie wiemy
P.S
Wszystko oprócz smoka chariota i egezkow ale jak już podejmę tą decyzje bo żal trochę to się pojawi chyba że ktoś chce wszystko
2) Crown of Command - właściwie to dodatek do powyższego - praktycznie niemożliwe jest złamanie czegoś z tym itemem, zwłaszcza jeśli jest w pobliżu BSB
3) Hydra - bo jest za fajna, za silna jak na cenę i ogólnie niszczy system według niektórych (podobnie zresztą jak parę innych monsterów, zcy Tank, ale co tam - tamte są droższe przynajmniej)
4) Kociołek - bo fajnie boostuje oddziały, daje KB, albo dodatkowe ataki czyniąc z przeciętnych jednostek dosyć mocne, a z tych dobrych, wręcz zabójcze
5) Shadow (głównie Shadow, ale Death też jak widać groźny w rękach DE), bo ta magia idealnie nadaje się dla DE, które nie mają jakiejś niebotycznej siły na jednostkach, mają małą wytrzymałość i pancerz, ale często mają sporo ataków i przerzuty z Hate. Dlatego bardzo dobrze boostuje DE Mindrazor (a przecież to nie do pomyślenia, że oddział 10 Chaos Knightów z 1+ Save za 500 pkt dostaje w dupę od 30 Warriorów za marne 180 pkt.), pomaga strzelcom jeśli obetnie się przeciwnikowi Toughness, pomaga wytrzymać napór przeciwnika jeśli obniży się Inicjatywę albo Siłę. Można zabić jakieś wredne bestie i maszynki 1 Pitką. Z 7 czarów 5 jest mega użytecznych, 1 znośny w pewnych okolicznościach, a 1 dobry, ale nie dla każdego. Czyli w skrócie biorąc magię Shadow ZAWSZE masz czary, które jest na co rzucać i które tobie pomogą (nie tak jak z wieloma Lorami, że musisz liczyć na te parę Super czarów).
Jak widać uznano, że akurat te 5 elementów to podstawa siły DE i redukując użycie ich zredukuje się siłę DE (w sumie tak ogólnie osobiście uważam, że to bzdurne założenie, ale nie ja wymyślałem te ograniczenia). Gawiedź się bardzo ucieszy i przyklaśnie (w końcu na ostatnim EURO DE natrzepały najlepsze wyniki indywidualne, choć oczywiście nikt nie analizował w jakich pairingach i przeciw jakim rozpiskom to osiągnęły - grunt, że cyferki źle wyglądały dla przeciętnego obserwatora).
Mam nadzieję, że wystarczająco wyjaśniłem w czym rzecz
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)