7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

te a co mial Twoj BSB ze ranil na 2+ tak z czystej ciekawosci? bo s4 na t4 to rani sie na 4+... bo chyba nie dwuraka? :shock: jak BK maja odp baner to traiaja na 3+ a norma to 4+ wiec 2 trafia i 2 zabija to samo z konmi no moze 1 mniej... wampir 2 trafi i 2 zabije to masz juz 5 trupow... Ty majac farta ubijesz 2-3... 10 normalnych wali po tym[ juz z czempionem licze] 7 trafi , 2-3 zrani a on sejwuje 2 powiedzmy[ co strasznie ciezkie na 2+ nie jest...] Twoj BSB 2 trafia 1 rani no i ma farta jak BK nie zasejwuje ale liczmy optymistyczna wersje i jest rana. to ma 2 zabitych BK.
podliczamy: TY. 3 szeregi,sztandar,BSB,warbaner,2 rany =8
VC 2 szeregi,sztandar,warbaner,5 ran outnumber = 10
plyniesz z outnumber fear...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

jemu chodziło o to że z reguły zdaje na dwu jedynkach

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

mógł mieć pieszego BSB z armour of gods i słomką, wtedy to jest bardzo prawdopodobne, że zabije dwóch blacków, w koncu siłe 6 ma, jednak jeśli to szarżowali BK to ile by się stykało knightów z BSB by tyle w niego poleciało ataków i mógłby tego nie przeżyć, save na 3+ w konsekwencji na 6+ i do tego zagrozenie KB boli...

A jak jest z tym sztandarem co trafia na 3+? Konie tez trafiają na 3+? Bo jak tak to po prostu nie ma spearelfów, które na początku wygrywają statica o tylko +3... moze by to ustali gdyby był lion standard i BSB by żył...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

konie biją normalne

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Pojawily sie ostatnio jakies sensowne plotki o nowych HE? Czy dalej w tym temacie wishlist sobie leci? :)

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Pojawily sie ostatnio jakies sensowne plotki o nowych HE? Czy dalej w tym temacie wishlist sobie leci? :)

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

wishlist :D

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Nie no.. z wishlistem już prawie skończyliśmy :roll:
Koni musiało być 5 bo 4 od black knightów no i wamp też musi na czymś jeździć. Ty masz front 20cm a on 22,5 więc wszystkimi wchodzi. Brednie pleciesz. No chyba, że 20 spearelfów wytrzymujących 15BK to twój wish na nowe HE... :roll:
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

czy jest jakis mod na sali, co by potrafil wywalic te smieci z tego tematu??

co do konkretnych informacji to pojawily sie zdjecia wyprawsek - HE hero - do obejrzenia kilka stron spamu wczesniej :).

a reszta do lista zyczen i klotnia o spearmanow :/
Obrazek

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

słyszałeś o biegaczu?

to potoczna nazwa wampira "bez konia" ale z movem 9.....

zdecydujcie się.....albo trafia mnie na 3+ albo ma warbanner....mój przeciwnik miał sztadar 5+ ward od strzelania.....podczas wyliczania statystki postaraj się nie łączyć bonusów z tych sztandarów :)

BSB miał save na 2+ z przerzutem....a cześć black knightów biła właśnie po nim....dziwnym trafem koleś przeżył....

o Boziu :O
serio wszyscy dochadzą? nie może być....a niech to....faktycznie ma taki front że się wszyscy dostawią :P

i skończcie ten temat....bo widzę, że na siłę zmieniacie to co napisałem (np. gdzie twierdziłem że mój BSB ranił na 2+??) i staracie się wyszukiwać nowe możliwości jak tu by pojechać elfiaki....

i nie wish..bo tak się dzieje moi drodzy :P

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Spearmeni sa fajni - na inne elfy, gobole, gnoby, ludzi, skavy. Nie zbyt fajne na t4, zwłąszcza z dobrym Sv. To dobra jednostka - ale trzeba ja umieć wykorzystac a nie wpuszczac 15 bk z vampem... od czekgoś są bolty no nie ? Jak mu ustrzelałeś wsparcie to robisz pułapke - jak strzelałęś po BK to jest ich 5... w HE trzeba zrobić sobie dobry plani konsekwentnie realizowąc - a spearelfy zawsze znajdą jakieś miejsce. Ostatnio z Kosą nad tym sie zastanawialiśmy - byłem (dziwne - bo ich lubię) przeciwny tej elycie - twierdziłem ze ich czas sie skonczył razem z erą 16'tek. Jak sobie tak nad tym pomyślałem..to znalazłem w rospie nawet na 2k miejsce dla 40 spearelfów (2x20) :D Są bardzo przydatni. Na każdą armie. Warunek - BSB to obowiązek.

Pozdro

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

[ wampir nie musial jezdzic na niczym... mogl to byc pieszy kasztan ;) ]

a BSB rozumiem ze na koniku jezdzil bo innej opcji na 2+save nie widze z przezutem...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

skończmy już ten bezowocny spór o to, ze 20speaelfów przetrzymuje 15bk z vampirem... bo to jest statystycznie nie możliwe, jeśli włąściciel tycxh speaelfów ma dalej zamair pisać o tym, niech załozy nowy temat dotyczący tego i dokłądnie opisze sytuacje... reszte postów nie na temat w śmieci poleci
F.N.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

i dobże polać Kosie bo dobrze gada już sie nie łapałem w tym temacie gdzie co jest jak i poco nawet nie wiem jak zaczęła się ta dyskusja :D

co do elfów to kiedy wyjdą pażdziernik czy grudzień

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

listopad - grudzien :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

a jednak ;(

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Fajnie by było jakby dali......
Nie nie żartuje :shock: Zarzuce plotkam z których wynika że book już jest gotowy!
High Elf release: November: Book and Army Box set.

THE BOOK : It is done and on its way to the printers. Written by Adam Troke (I presume with input from the rest of the games developers).

Intrigue at court is gone.
Elves strike first. (Army rule).
Archers can fire in two ranks.
Special Characters include (There could be more but I have not heard it) :
Tyrion, Teclis, Eltharion and Alith Anar as Lords. (Tyrion, Teclis, Eltharion have been there since the first book. Rick Priestly : 'leave none of the old background behind'. Alith Anar : New model).
Korhil and Caradryan (Captain of the Phoenix Guard) as Heroes. (Mentioned in the Nemesis Crown booklet).
There will be three other ‘vanilla’/generic Hero options. (So a new Character type!)
There will be three types of/different Dragons in the book.
There will not be a unit of Drake riders. (Allesio : 'we will not make the same mistake as we did with the pegasus knights).

THE MINIS

Plastic kits: Mostly by Martin Footit.

Characters/Heroes/Commanders (Makes 2 characters one mounted and one on foot).
High Elf Mages (Makes two mages one mounted and one on foot).
Plastic Dragon kit. (75Hastings69 posted this on warseer months ago. Flying horizontally like the old Dragon Masters dragon (for those who remember that far back). It will come with various rider options to represent different character options who can ride it.
Spearmen. (I do not think this includes option for Lothern Sea Guard or armoured archers but possibly able to customise these to represent different provinces).
High Elf Cavalry Plastics. (These were rumoured months ago by 75Hastings69 but I have heard nothing).
Plastic Chariot kit with option of Lion steeds. (Dave Thomas)

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Nie dadzą Drake riderów? skandal :D
Zasady armijne baaardzo przypadają mi do gustu - walenie zawsze pierwszy? Z trzech rzędów? Każdy będzie musiał przemyśleć dwa razy szarże na nasze klocki ;)
Precz z intrygą!!!!
Chyba jednak będzie wój-mag :D W dodatku na 3 rodzajach smoków! A jednak nasze zwierzątka wreszcie się obudziły !!
Lwi chariot!!! To może oznaczać lwią kawalerię!!! Od początku o takiej marzyłem....

Ech........ Uwielbiam czytać plotki :D
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

a zła wiadomość?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

CO?? ATAKUJĄ ZAWSZE PIERWSI?? przegiecie , ale za to white lionsi będą królować, siła 6 i WS5 i normalne bicie, ohohoho, do tego jakiś heros w środku z grejtem, powiedzmy 6 gosci w szeregu to daje 9ataków z dobrą siłą, sieczka, wątpie w to, ale byłoby na pewno ciekawie. Wzmocniłoby to również i spearelfy, które rozkręcałyby naprawde wiele. Wystawiałbym 6x3, 18 ataków na dziendobry, spokjnie przyjmują szarże war dancerów, no chyba, że wezma ten taniec, że to oni pierwsi to pewnie pójdzie po inicjatywie ale wtedy to mogą się spurać z taka liczbą taków... ciekawe, ale co wtedy ze swordmasterami???
F.N.

ODPOWIEDZ