League Of Legends

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Trubas
Falubaz

Re: League Of Legends

Post autor: Trubas »

Nerf Dariusa będzie, bo jest konieczny. To co w najnowszym patchu masz tutaj: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... usp6idi-3w ale prawdopodobnie na tym się nie skonczy. Brat Dariusa wejdzie w nowym patchu czyli prawdopodobnie we wtorek, wraz z rotacją.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

nie no patche sa w srody lub czwartki roznie bywa
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Póki co dariusowi znerfią tylko jego ulti, żeby się nie coolowało ciągle. Kupiłem go prawie natychmiast jak wyszedł, bo wiedziałem, że dostane nerfa, ale co naowniłem to moje 8) . Z resztą zawsze są jeszcze fiora i master yi, którzy mają na hita wszystkich.
Jak dla mnie to argument, że darius jest przegięty z powodu swojego ulti, bo pozwala spamować penty jedna za drugą jest nietrafione, bo fiddle jest moim zdaniem jeszcze mocniejszy pod tym względem.
Ostatnio jak grałem dariusem właśnie i pushowaliśmy bota w piątkę dostałem polecenie, żeby sprawdzić takie małe chaszcze. Akurat staliśmy w małej grupie, gdy z krzaków wyciągnąłem fiddlesticksa - oczywiście wrony, masowa panika i drużyna leży. :roll: :lol2:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

Czyli na razie zabiorą mu tylko to że cooldown się resetuje przy killu? Bo to jest najlepsze w nim :D

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Nie, miałem na myśli, że zabiorą mu tylko to, że jak cel zdąży się wykrwawić w ciągu 0.25 sekundy (tyle trwa ten natychmiastowy cooldown), to się przeładowuje. Teraz trzeba będzie wykończyć cel faktycznie jednym ciosem.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Chyba skończę grać na solo queue, bo to momentami jest strasznie wkurzające. Niemal w każdej grze mam w drużynie jakiegoś feedera, który daje się gankować jak bura suka, a potem obwinia o to innych. Prosty przykład: pushuję z dariusem mid i w pewnym momencie wiem, że zaraz będzie gank, bo mignęła mi gdzieś na krawędzi mgły postać przeciwnika, mówię mu, żeby się cofnął, sam to robię, a on leci na pałę, dostaje czterech gości na raz i dziwi się, raz, że ja zamiast ich wziąć na klatę sam się cofnąłem (jakby tank był po to, żeby bez potrzeby ginąć), dwa, że jak biegło ich czterech to nie zatrzymywałem się, żeby spowolnić jednego (bo infected cleaverem siłą rzeczy nic nie mogłem zmienić), a po trzecie, że go zabili. I tak całą grę gość feeduje i wyzywa własną drużynę od noobów, bo mu nie pomagają. No, a co ma poradzić drużyna na to, że ma w składzie debila? I tak cholera prawie zawsze. Na rankedach jest choć trochę lepiej?
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Zawsze jest większa szansa, że feeder będzie u przeciwnika :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Pedrodilgur
Chuck Norris

Post autor: Pedrodilgur »

Jeśli grasz na weście, to na rankedach tak do ~1400 ELO są nooby i feederzy, potem podobnież jest ich coraz mniej. Mi niestety nie udało się jeszcze wybić :oops:
Salamander Leslau

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

ja się na east wybiłem 1540 i było naprawdę nieźle. Czułem, że grę przegrywam, bo cała drużyna sobie dobrze radzi lub ktoś jest po prostu lepszy ode mnie. Tylko, że ja mam takie warunki w domu, że rankedy gram super rzadko kiedy mam nadzieję, że nikt nic nie będzie ściągał, ale i tak zaraz jednak laguje. Poza tym w newralgicznym momencie przegrałem grę, bo jakiś koleś 300 ELO więcej wbił się z kumplem na jakimś koncie, bez nawet ustalonego ratu i nafeedował się na bocie i wycarrował całą grę, a potem wpadłem w coś ala ELO hell i po każdej grze jak patrze na rating każdego to nie ma gry, żeby były porównywalne. Zdarza się ze 100 różnicy...
Obrazek

Trubas
Falubaz

Solo to żenada. Możesz być najlepszy ale przeważnie nie wycarrujesz sam gry. Najlepsze są czasem bany. Np. po co banować Morgane, przecież można ja łatwo kontrować. Wierząc, że koleś naprawdę umie zagrać kontre np. Fizzem albo Talonem nie wychodzę. Następnie patrzę jak Morgana w 10 minucie ma już 4-0-X...

Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Ale z drugiej strony przypomnij sobie, ile miałeś łatwych zwycięstw dzieki noobom u przeciwnika :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Shadar pisze:No, a co ma poradzić drużyna na to, że ma w składzie debila? I tak cholera prawie zawsze. Na rankedach jest choć trochę lepiej?
Też tak mam często, dlatego staram się zapraszać ludzi, z którymi wygrywałem kiedyś, bo mimo, że dostaniemy trudniejszych przeciwników to nie będzie feeda i spinopędnych sytuacji.
Sama drużyna może kazać typowi spadać do dżungli albo pilnować bazy, bo jak nie to report. :lol2:
Np. po co banować Morgane, przecież można ja łatwo kontrować.
Tak przy okazji: to co robi ta jej ponoć gięta tarcza? Jak ją stawia, to tylko podchodzę i rżnę niewzruszony rżnę ją dalej. Tarcza się co prawda nie zmniejsza, ale co z tego.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Andrzej
Pan Spamu

Jest mega gięta. Może ją rzucić na sojusznika, chroni przed dmg z ap i co najważniejsze, nie działają żadne stuny, slowy czy silence!

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Aha, przed ap tylko chroni :lol2: ... Ja gram ad, więc nic dziwnego, że wchodziłem jak w masło.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Trubas
Falubaz

Żaden dobry team nie pozwoli dojsc ad carry do Morgany... Nie zapominaj Andrzeju o jej OP ult, które ustawia prawie każdy TF.

Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Fakt, jej ulti jest dobre. Problem tylko w tym, że ma mały zasięg więc trzeba ję łączyć z hourgalsem, bo inaczej ją sfocusują i nie będzie stuna.

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Zdecydowanie powinno się banować:
- morganę
- veigara (zwłaszcza)
- dariusa
- tryndamera
- skarmera
- ahri
Z resztą da się w miarę normalnie grać.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Trubas
Falubaz

Dziwna ta twoja lista...

Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Zgodzę się z:

- morganę
- skarmera
- ahri

Całą reszte da się łatwo skontrować/uotfarmić. Trynda vs ogarnięty team jest bezużyteczny, jeden exhaust/blind i po problemie. Veigar jest straszliwie nieruchawy i powolny, nie ma escapa, jedyny ratunek dla niego to stun. Oczywiście, jak się sfeeduje trynde lub veigara to ownią, ale tak jest przecież z każdym.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Shadar pisze:Zdecydowanie powinno się banować:
- morganę
- veigara (zwłaszcza)
- dariusa
- tryndamera
- skarmera
- ahri
Z resztą da się w miarę normalnie grać.
Trzeba banować Jannę przede wszystkim. Mało kto o tym wie.

Na chwilę obecną dobre bany to takie, które kontrują Twoją postać. Banowanie po to żeby banować to dla mnie czarna magia.

pozdrawiam
Furion
2k elo na eu west.

Jak ktoś chce zagrać na Eascie, to wyslijscie PM. nick: 2poor4diablo3

ODPOWIEDZ