Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

TK to chyba obecnie najlepszy AB ... :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

IMHO - Tk to armia po Ograch, którą zarąbiście ciężko zremisować przy grze z kimś o takim samym skillu.

Sry za offtop.

Swoją drogą przy tych plotach przeraża mnei wizja nowych VC. Bo wygląda na to, że to będzie w większości całkowicie nowa armia. Może przyspieszę swoją decyzję co to zbierania drugiej armii...

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Najlepszy AB to nie najlepsza armia :)

Mam nadzieję ,że linie krwi całkowicie nie znikną tzn. te bonusy spoza magicznych przedmiotów będą nadawały charakter danemu vampirowi ....;)
Liczę też ,że będą rożne modele figsów ,a nie same kasztany ... :?
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Krzysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krzysiek »

"ale napisał też świetne podręczniki do TK i Bestii"

Owszem świetne zrobił podręczniki tylko dlaczego prawie nikt nie gra TK i Bestiami? :roll: Przynajmniej tak jest w moim otoczeniu

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Bo ludzie wola PG armie ;) i tyle ... :wink:
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

A juz mialem nadzieje ze wszystkie moje trzy armie (DE, EMP, VC) beda mialy wkrotce PG podreczniki. No coz, widac chyba VC takie nie bedzie :/

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

O, teraz manfred mi sie bardzo podoba :)
Zato GG wyglądają jakoś tak strasznie sztucznie:/
Heinrich_von_Tod pisze:Swoją drogą przy tych plotach przeraża mnei wizja nowych VC. Bo wygląda na to, że to będzie w większości całkowicie nowa armia. Może przyspieszę swoją decyzję co to zbierania drugiej armii...
Po usłyszeniu o zlikwidowaniu rodzin wampirzych odrazu dałem wampiry na skasowanie :P
Eh, mam nadzieje że takie zasady nie będą zaakceptowne :cry:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Ale co tutaj zmienia usuniecie bloodline'ow ? Wyobraz sobie ze w terazniejszym podreczniku masz opcje "goly wampirek" za 70 pkt, i za 10pkt mozesz mu dokupic to co daja teraz odpowiednie bloodline'y. To samo. Tylko pewnie bedzie mozna je jakos fajnie laczyc, np. uwodzenie lahmianek plus dowodzenie carsteinow. Albo uwodzenie lahmianek plus szlachtowanie bloodow, i wychodzi nam zabojczy szlachcic, z hipnotyzujaca wrecz osobowoscia/aura.

Zobaczymy jak to bedzie wygladalo w praniu, ale raczej na fluffie to to nie straci.

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

I w tym problem, mało klimatu :P
Wampir z zabujczą siłą, atakiami, "bat form" i dotego mag 4 poziomu ?:P

Awatar użytkownika
Capek
Chuck Norris

Post autor: Capek »

kooozak :D

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

w skrócie mówiąc super wojownik + slan 2 generacji :D i to w 1 slocie :P
Pozatym nudno będzie, skoro każdy wampirzy gracz, bedzie wystawiał vampire counta i to jeszcze von carstaina :)

Awatar użytkownika
Capek
Chuck Norris

Post autor: Capek »

" Pozatym nudno będzie, skoro każdy wampirzy gracz, bedzie wystawiał vampire counta i to jeszcze von carstaina "
z tym sie zgodze w calej rozciaglosci

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Mnie najbardziej irytuje fakt ,ze bedzie teraz tylko jedna linia krwi (i to ta ktora mi sie najmniej podoba :? :( ) .
Chodz z drugiej strony figurka mańka troche :wink: to nadrabia (szczegolnie konny jest super :) ).
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Mi sie zdaje, ze dzieki temu mieszaniu mocy bedzie mozna robic WLASNE linie krwi, jak sie komu podoba. Bedzie wzorowanie sie na Wampirze: Maskaradzie. ^^
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

wertyg pisze:Mi sie zdaje, ze dzieki temu mieszaniu mocy bedzie mozna robic WLASNE linie krwi, jak sie komu podoba. Bedzie wzorowanie sie na Wampirze: Maskaradzie. ^^
Też mam takie odczucie :D:D:D

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

linie krwi będą dalej, tylko nie będzie już tak, że wybierasz sobie że np. Strigoi i dostaje takie a takie plusy i minusy, teraz samemu składa się moce wampira
przy zniknięciu lorda, zostaje count z jego statystykami, 100 punktami na magiczne przedmioty i 100 na moce
moim zdanie będzie nawet lepiej niż jest a nie powinno być przegięć

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Ale marudy ja pierdziele :P

O co wam chodzi, że nie ma stricte wampira powiedzmy necrarcha? To stawiaj na stół figurke necrarcha daj mu bloodline dodatkowe wskrzeszanie i +1 level (o ile będą) i masz wciąż tego samego necrarcha z tymi samymi mocami i już. Gdzie wam ten klimat zniknął?? No jak nie będziecie w stanie oprzeć się daniu +1 level + master strike np., to wasza sprawa, a nie Gava, że wam "klimat popsuł".

Serio nie rozumię co marudzicie, pewnie będzie wiekszość starych mocy i wybieracie sobie je tak jak wtedy i macie dokładnie takiego samego wampierza, albo robicie mixa i macie play'a :D
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

MUKER pisze:pewnie będzie wiekszość starych mocy i wybieracie sobie je tak jak wtedy i macie dokładnie takiego samego wampierza, albo robicie mixa i macie play'a :D
Egzakli. Przy 200 pktach na dopakowanie to nawet lepszego :] Bo jakby nie patrzec to te bonusy bloodlineowe 100pkt warte jeszcze nie byly...

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

MUKER pisze: to wasza sprawa, a nie Gava, że wam "klimat popsuł".
<...ciach...>
Serio nie rozumię co marudzicie
Właśnie z Gavem jest problem taki, że chcąc tworzyć "klimatyczną armię" wg. swojego chorego widzimisię , na 90% przeszacuje koszty wszystkiego, co może być do przeszacowania. W zasadzie w AB liczy się tylko tabelka i graty, które można dać bohaterowi, a te Gavowi zdecydowanie nie wychodzą co wielokrotnie udowadniał. Facet może i dobrze pisze, ma ciekawe pomysły na przedstawienie jednostek w opisie( opowiadanka z 6ed. booka krasnali), ale co z tego, skoro wykłada się na tym co jest do gry najważniejsze. Fluffem nie wygrasz bitwy. :P

Zablokowany