Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
IMHO - Tk to armia po Ograch, którą zarąbiście ciężko zremisować przy grze z kimś o takim samym skillu.
Sry za offtop.
Swoją drogą przy tych plotach przeraża mnei wizja nowych VC. Bo wygląda na to, że to będzie w większości całkowicie nowa armia. Może przyspieszę swoją decyzję co to zbierania drugiej armii...
Sry za offtop.
Swoją drogą przy tych plotach przeraża mnei wizja nowych VC. Bo wygląda na to, że to będzie w większości całkowicie nowa armia. Może przyspieszę swoją decyzję co to zbierania drugiej armii...
Najlepszy AB to nie najlepsza armia
Mam nadzieję ,że linie krwi całkowicie nie znikną tzn. te bonusy spoza magicznych przedmiotów będą nadawały charakter danemu vampirowi ....
Liczę też ,że będą rożne modele figsów ,a nie same kasztany ...
Mam nadzieję ,że linie krwi całkowicie nie znikną tzn. te bonusy spoza magicznych przedmiotów będą nadawały charakter danemu vampirowi ....
Liczę też ,że będą rożne modele figsów ,a nie same kasztany ...
Bo ludzie wola PG armie i tyle ...
O, teraz manfred mi sie bardzo podoba
Zato GG wyglądają jakoś tak strasznie sztucznie:/
Eh, mam nadzieje że takie zasady nie będą zaakceptowne
Zato GG wyglądają jakoś tak strasznie sztucznie:/
Po usłyszeniu o zlikwidowaniu rodzin wampirzych odrazu dałem wampiry na skasowanieHeinrich_von_Tod pisze:Swoją drogą przy tych plotach przeraża mnei wizja nowych VC. Bo wygląda na to, że to będzie w większości całkowicie nowa armia. Może przyspieszę swoją decyzję co to zbierania drugiej armii...
Eh, mam nadzieje że takie zasady nie będą zaakceptowne
Ale co tutaj zmienia usuniecie bloodline'ow ? Wyobraz sobie ze w terazniejszym podreczniku masz opcje "goly wampirek" za 70 pkt, i za 10pkt mozesz mu dokupic to co daja teraz odpowiednie bloodline'y. To samo. Tylko pewnie bedzie mozna je jakos fajnie laczyc, np. uwodzenie lahmianek plus dowodzenie carsteinow. Albo uwodzenie lahmianek plus szlachtowanie bloodow, i wychodzi nam zabojczy szlachcic, z hipnotyzujaca wrecz osobowoscia/aura.
Zobaczymy jak to bedzie wygladalo w praniu, ale raczej na fluffie to to nie straci.
Zobaczymy jak to bedzie wygladalo w praniu, ale raczej na fluffie to to nie straci.
Mnie najbardziej irytuje fakt ,ze bedzie teraz tylko jedna linia krwi (i to ta ktora mi sie najmniej podoba ) .
Chodz z drugiej strony figurka mańka troche to nadrabia (szczegolnie konny jest super ).
Chodz z drugiej strony figurka mańka troche to nadrabia (szczegolnie konny jest super ).
linie krwi będą dalej, tylko nie będzie już tak, że wybierasz sobie że np. Strigoi i dostaje takie a takie plusy i minusy, teraz samemu składa się moce wampira
przy zniknięciu lorda, zostaje count z jego statystykami, 100 punktami na magiczne przedmioty i 100 na moce
moim zdanie będzie nawet lepiej niż jest a nie powinno być przegięć
przy zniknięciu lorda, zostaje count z jego statystykami, 100 punktami na magiczne przedmioty i 100 na moce
moim zdanie będzie nawet lepiej niż jest a nie powinno być przegięć
Ale marudy ja pierdziele
O co wam chodzi, że nie ma stricte wampira powiedzmy necrarcha? To stawiaj na stół figurke necrarcha daj mu bloodline dodatkowe wskrzeszanie i +1 level (o ile będą) i masz wciąż tego samego necrarcha z tymi samymi mocami i już. Gdzie wam ten klimat zniknął?? No jak nie będziecie w stanie oprzeć się daniu +1 level + master strike np., to wasza sprawa, a nie Gava, że wam "klimat popsuł".
Serio nie rozumię co marudzicie, pewnie będzie wiekszość starych mocy i wybieracie sobie je tak jak wtedy i macie dokładnie takiego samego wampierza, albo robicie mixa i macie play'a
O co wam chodzi, że nie ma stricte wampira powiedzmy necrarcha? To stawiaj na stół figurke necrarcha daj mu bloodline dodatkowe wskrzeszanie i +1 level (o ile będą) i masz wciąż tego samego necrarcha z tymi samymi mocami i już. Gdzie wam ten klimat zniknął?? No jak nie będziecie w stanie oprzeć się daniu +1 level + master strike np., to wasza sprawa, a nie Gava, że wam "klimat popsuł".
Serio nie rozumię co marudzicie, pewnie będzie wiekszość starych mocy i wybieracie sobie je tak jak wtedy i macie dokładnie takiego samego wampierza, albo robicie mixa i macie play'a
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Egzakli. Przy 200 pktach na dopakowanie to nawet lepszego :] Bo jakby nie patrzec to te bonusy bloodlineowe 100pkt warte jeszcze nie byly...MUKER pisze:pewnie będzie wiekszość starych mocy i wybieracie sobie je tak jak wtedy i macie dokładnie takiego samego wampierza, albo robicie mixa i macie play'a
Właśnie z Gavem jest problem taki, że chcąc tworzyć "klimatyczną armię" wg. swojego chorego widzimisię , na 90% przeszacuje koszty wszystkiego, co może być do przeszacowania. W zasadzie w AB liczy się tylko tabelka i graty, które można dać bohaterowi, a te Gavowi zdecydowanie nie wychodzą co wielokrotnie udowadniał. Facet może i dobrze pisze, ma ciekawe pomysły na przedstawienie jednostek w opisie( opowiadanka z 6ed. booka krasnali), ale co z tego, skoro wykłada się na tym co jest do gry najważniejsze. Fluffem nie wygrasz bitwy.MUKER pisze: to wasza sprawa, a nie Gava, że wam "klimat popsuł".
<...ciach...>
Serio nie rozumię co marudzicie