Lato - podwyżek czas...

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Re: Lato - podwyżek czas...

Post autor: Karlito »

loko pisze:
Wieszkto pisze:Ja ma taką dygresję do tego naszego jojczenia o metalach i kompozytach mięknących w 40 -50 stopniach C , czemu jeszcze Szaman się nie wypowiedział albo ktoś z GW na przykład pan Szyndler .
To mnie zastanawia czyżby wszyscy teraz się pochowali i nie mieli nic do powiedzenia np. to taka partia przypadkowe modele , czyżby to była norma.
Zastanawia mnie to wszystko.

własnie.

ed. na dms pan Szyndler chwalił sie mojemu koledze że ma parę tysiecy figurek i wszystkie armie. pewnie sie teraz w nich pławi:) jak sknerus makkfaczor w swoim skarbcu.
Masz jakiś problem z tym że Artur Szyndler ma tyle figurek? To jest jego praca i jednocześnie hobby. Jaki widzisz problem w tym że facet łączy przyjemne z pożytecznm? Zazdrościsz że ma wymarzoną pracę dzięki której ma ułatwiony dostęp do figurek? Jedni pracując w biurze mają dostęp do długopisów i linijek, a Artur ma dostęp do figsów... proste :roll:
Ostatnio zmieniony 8 cze 2011, o 13:20 przez Karlito, łącznie zmieniany 1 raz.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

O jak się cieszę, że żadnych figsów z te listy nie potrzebuję, 2 hydry mam, a metalowego lorda na juggerze wygrałem jakiś czas temu. Wydawanie tego w miscaście to zbrodnia.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

cóż chciałbym mieć tyle figsów u siebie co AS. Tylko szacun dla niego za to i propagowanie. Sam mam ich całkiem sporo bo ostatnie liczenie wykazało ok 1200 modeli ale ciągle chce się więcej...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Czy wiadomo, kiedy wyjdą nowe failcasty?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

karlito pisze:
loko pisze:
Wieszkto pisze:Ja ma taką dygresję do tego naszego jojczenia o metalach i kompozytach mięknących w 40 -50 stopniach C , czemu jeszcze Szaman się nie wypowiedział albo ktoś z GW na przykład pan Szyndler .
To mnie zastanawia czyżby wszyscy teraz się pochowali i nie mieli nic do powiedzenia np. to taka partia przypadkowe modele , czyżby to była norma.
Zastanawia mnie to wszystko.

własnie.

ed. na dms pan Szyndler chwalił sie mojemu koledze że ma parę tysiecy figurek i wszystkie armie. pewnie sie teraz w nich pławi:) jak sknerus makkfaczor w swoim skarbcu.
Masz jakiś problem z tym że Artur Szyndler ma tyle figurek? To jest jego praca i jednocześnie hobby. Jaki widzisz problem w tym że facet łączy przyjemne z pożytecznm? Zazdrościsz że ma wymarzoną pracę dzięki której ma ułatwiony dostęp do figurek? Jedni pracując w biurze mają dostęp do długopisów i linijek, a Artur ma dostęp do figsów... proste :roll:
nie mam żadnego ale widze że ty masz problem z cztaniem. to co napisałem w ed to ironia pisana przez swój pryzmat czyli jak ja bym sie cieszył i ciesze z figurek ktore udało mi sie zdobyc zanim wymrą.
i już spieszę z dodatkowym komentarzem zebys nie błądził po moim poscie i wyjasnie ci jego meritum. skoro AS jest taki spoko kolo zintegrowany ze srodowiskiem, zaprasza do wspólnego liczenia figurek to mógłby powiedziec cokolwiek jako reprezentant gw komukolwiek i ten poniósł by dalej dobra nowine . oczywiscie tylko dla tych których nurtuja jakiekolwiek pytania miscasta dotyczace, bo uwierz mi sa tacy. dowodem jest ten topik.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Biorąc pod uwagę "ton" Twojej wypowiedzi miałem wrażenie że jest tam iskra złośliwości dlatego tak zareagowałem. Na wątku Faberów w części "Sprzedam" są informacje odnośnie Finecasta... ktoś coś tam opisuje.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Wieszkto pisze:czemu jeszcze Szaman się nie wypowiedział albo ktoś z GW
Właśnie, dawać Szamana na dywanik. Niech się tłumaczy. Do czego to podobne, tak się pod ziemię zapadać, gdy klienci wzywają?

EDIT: Był na forum, widziałem!
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Klafuti pisze:
Wieszkto pisze:czemu jeszcze Szaman się nie wypowiedział albo ktoś z GW
Właśnie, dawać Szamana na dywanik. Niech się tłumaczy. Do czego to podobne, tak się pod ziemię zapadać, gdy klienci wzywają?

EDIT: Był na forum, widziałem!
Szykować widły i pochodnie! :twisted:

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Widły rozpalone
pochodnie naostrzone
czekam na sygnał :twisted:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

A czego się, za przeproszeniem, spodziewacie po Szamanie?

Jak napisze, że podwyżki cen są zupełnie OK a failcast super jakości, zostanie zlinczowany.

Jak napisze, że podwyżki cen to żen, a failcast w słońcu zamienia się w serek topiony, zostanie zwolniony.

A w dodatku na obie te rzeczy ma zerowy wpływ.

Pracownicy wszystkich firm wiedzą, że jeśli ich korporacja wypuszcza shit i komunikuje bullshit, to najbezpieczniej jest siedzieć cicho.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

mnie ciekawi co im powiedzieli. taka scenka:
GW-wiesz AS wycofujemy metale robimy żywice!
AS- woow to super! czy moge oddac moje metale i dostac wszystko w żywicy?zapłace!/ eeee .. czemu?jakies plusy?co ja powem ludziom jak spytaja wtf?
GW-ciesze sie że tak myslisz, mysl tak dalej/ eee no wiesz.. ten tego. nie interesuj sie. :evil:
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Niczym w dramacie antycznym, mamy i postacie tragiczne.

Obserwuję ostatnio allegro i dział sprzedam i dochodzę do wniosku że dzięki GW podkręciła się sprzedaż. Stare lalki zastąpione finecastami schodzą nim się pojawią. Citadel Finecast puki co nie będzie schodził niczym ciepłe bułeczki, bo jak wiemy ta linia lalek nie lubi ciepła :D
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

loko pisze:mnie ciekawi co im powiedzieli. taka scenka:
GW-wiesz AS wycofujemy metale robimy żywice!
AS- woow to super! czy moge oddac moje metale i dostac wszystko w żywicy?zapłace!/ eeee .. czemu?jakies plusy?co ja powem ludziom jak spytaja wtf?
GW-ciesze sie że tak myslisz, mysl tak dalej/ eee no wiesz.. ten tego. nie interesuj sie. :evil:
Loko, jakoś nie wyobrażam sobie by ktoś kogokolwiek pytał o zdanie po podjęciu decyzji, zapewne dostali info co z czym i za co i tyle w temacie. Mają nowy produkt, maja do niego podchodzić tak i tak i to robią. Zapewne im płacą za efektywność i to jest ich celem, a nie głaskanie klientów po głowach.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Barbarossa pisze:A czego się, za przeproszeniem, spodziewacie po Szamanie?

Jak napisze, że podwyżki cen są zupełnie OK a failcast super jakości, zostanie zlinczowany.
Podwyżki GW robi co roku, latem, teraz akurat się skorelowały z wypuszczeniem nowego produktu. Co prawda żywica jest tańsza (o wiele tańsza) od cyny, ale proces produkcyjny bardziej upierdliwy i mniej masowy.

Co do jakości, to widać że muszą popracować nad kontrolą jakości, ale jest potencjał.

Póki co -- failcast, jak państwo pisali.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Tomash pisze:Co do jakości, to widać że muszą popracować nad kontrolą jakości, ale jest potencjał.
Kontrola jakości jest nieistotna, dopóki ludzie będą to kupować. Gdyby natomiast zaczęli to ostro bojkotować, wymusiłoby to na GW szybsze udoskonalenie procesu.
Z drugiej strony, według zasad nauk o zarządzaniu wprowadzenie zmian ZAWSZE powoduje czasowy spadek skuteczności procesu. Jest to zjawisko całkowicie normalne, jednak jego natężenie może być niwelowane przez zwiększenie okresu pomiędzy pojawieniem się potrzeby innowacji, a wprowadzeniem jej w życie.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Podejrzewam, że pracownicy GW dostali ulotkę/prezentację, w któej mogli się dowiedzieć, że failcast to "przełom w branży", "crisp detail", "wygodniejszy do konwertowania" oraz "lżejszy do noszenia".

A po wydaniu produktu być może wyszła dodatkowa informacja, że jeśli nawet klient narzeka na bąble, należy mu powiedzieć, że może je łatwo zaszpachlować przy pomocy superglue.

Pracownicy firm otrzymują jeszcze gorszy syf do łyknięcia niż klienci - bo klienci mogą się wkurzyć i powiedzieć "nie kupuję tego shitu", a pracownik nie może stwierdzić "nie sprzedaję tego shitu" :mrgreen:

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Klafuti pisze:pojawieniem się potrzeby innowacji
kurwa daj spokuj..

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Dziwne, widziałem już całkiem sporo tych finecastów i nie zauważyłem większych niedoróbek niż miewało to miejsce przy metalach. Znajomy walnął nawet temat na forum badając szczegółowo właściwości gumoludów, i żaden z waszych zarzutów się nie potwierdził także u niego (choć jeden skaven idzie do wymiany do mu bąbel ogon odciął :D).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

A ile widziałeś metalowych figurek którym "bąbel ogon odciął"?
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

loko pisze:
Klafuti pisze:pojawieniem się potrzeby innowacji
kurwa daj spokuj..
Wiem, jak to brzmi. Może lepiej: pojawieniem się pomysłu, a zastosowaniem go.
Obrazek
~Warren E. Buffett

ODPOWIEDZ