Euro 2012 w piłkę nożną

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Euro 2012 w piłkę nożną

Post autor: Sevi »

Ja żałuję że Rosjanie nie wyszli z grupy..

Co do meczu Polski nie będę się wypowiadał. Szkoda słów.
Za wszystko obwiniam Smudę.
Wisła Kraków.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Ciekaw jestem gdzie są teraz Ci wszyscy telewizyjni "znawcy" piłki, którzy mianowali Rosjan czarnym koniem i którzy mówili, że Grecki i Czeski zespół już nie istnieje? :) dodatkowo bardzo proszę komentatoró Mirka i Jacka "Wypierdalajcie!" i nie psujcie już więcej meczów.
właśnie defensywny pomocnik spowodował porażkę.
porażke spowodował najgorszy zawodnik euro. szybkość i zaangażowanie gracza z B klasy. wolniejszy od obraniaka, któy chociaż podawał piłki i bił stałe fragmenty gry, dodatkowo w porównaniu z polańskim :shock: to ja nie zapamiętałem żadnego przechwytu Murawskiego.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Robson pisze:Ciekaw jestem gdzie są teraz Ci wszyscy telewizyjni "znawcy" piłki, którzy mianowali Rosjan czarnym koniem i którzy mówili, że Grecki i Czeski zespół już nie istnieje? :) dodatkowo bardzo proszę komentatoró Mirka i Jacka "Wypierdalajcie!" i nie psujcie już więcej meczów.
Wszyscy patrzyli na Czechów przez pryzmat pierwszego meczu, w którym Czesi wcale nie grali źle, ale poszli na wymianę ciosów i polegli. W następnych meczach już nie popełnili tego błędu i wygrali oba. To tylko świadczy o tym, że pierwsze mecze nie decydują o niczym.
Komentatorzy to totalna porażka. Jestem przyzwyczajony do komentatorów z Canal+ - ci nie dosyć, że znają się na piłce, bo często sami w nią grali, to jeszcze świetnie komentują. Jak jest taka impreza, to powinni brać najlepszych komentatorów, a nie tych CIULI z TVP, ze Szpakowskim na czele :evil:

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Nie no Murawski, będąc faulowanym wywalczył żółtą kartkę dla sokratisa,a w efekcie czerwoną, szacun :)
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Już czekam na wypowiedź laty za 4 dni:

Proszę państwa, już tłumacze czemu przedłużyłem kontrakt z trenerem Smudą do 2016 roku, a także czemu nie podam się do dymisji. Owszem, nie wyszliśmy z grupy, ale pragnę zwrócić uwagę, że nas futbol się rozwinął! w turnieju nie straciliśmy tyle bramek co wyżej notowana Irlandia, strzeliliśmy więcej niż bardzo wysoko notowana Holandia a i punktów mieliśmy więcej niż te zespoły, wyprzedzając również Szwecję - sami rozumiecie, że coś takiego należy docenić, dlatego przekładam uchwałę o dodatkowe premie za wszystkich związanych z sukcesem naszej reprezentacji... itd itp

Presja bycia organizatorem, ciężka grupa - wszystko przeciwko nam ; (
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

A tak zaczyna mówić o nas Europa : http://euro2012.przegladsportowy.pl/Pil ... 1,291.html

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

To ja może coś napisze w tym temacie.
Przede wszystkim chciałbym podziękować:
Tytoniowi za obronę karnego w meczu z Grecją ( ale wtedy wrzeszczałem)
Lewandowskiemu za wspaniałą bramkę z główki i Błaszczykowskiemu za jego strzał z dystansu
Dla całej kadry za mecz z ruskimi i dwie pierwsze połowy meczu z Grekami i Czechami
Chce zauważyć że były to dość emocjonujące mistrzostwa od dłuższego czasu więc jestem w miarę zadowolony.
To co dla mnie jest na minus to Smuda, który jak dla mnie robił zmiany zbyt późno oraz postawił na zbyt defensywną grę
No cóż nie doceniliśmy czechów i trochę mi żal meczu z grekami bo mogliśmy go spokojnie wygrać

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

No to teraz zostaje kibicować Czechom i Chorwacji jako braci słowiańskiej.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Ingen175
Kradziej

Jaja sobie robisz ? Trzeba kibicować Naszej reprezentacji Niemiec.

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Post autor: kudlaty960 »

loko pisze:poznacie ich po owocach. reprezentacja jest słaba, nie wygrali żadnego meczu i weszli na to euro na krzywy ryj. a relatywizowanie tego to pedalstwo i jak ktoś ma pierdolić w stylu " no ale przecież udało sie..." niech sobie zatka ryj kutasem. jakbym pracował tak jak oni grają to nie zarobił bym na sól do suchego chleba. na koniec uderzyło mnie jedno- nikt nie przeprosił kibiców za tak słabą grę.

ps. pytam sie co ta kurwa Boenisch przez wszystkie mecze robiła? co dostał to spierdolił.
To co piszesz jest co najmniej niepoważne. Najprościej jest krytykować piłkarzy o to jak zagrali. Wyjdź i zagraj lepiej :roll: .
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

loko pisze:poznacie ich po owocach. reprezentacja jest słaba, nie wygrali żadnego meczu i weszli na to euro na krzywy ryj. a relatywizowanie tego to pedalstwo i jak ktoś ma pierdolić w stylu " no ale przecież udało sie..." niech sobie zatka ryj kutasem. jakbym pracował tak jak oni grają to nie zarobił bym na sól do suchego chleba. na koniec uderzyło mnie jedno- nikt nie przeprosił kibiców za tak słabą grę.

ps. pytam sie co ta kurwa Boenisch przez wszystkie mecze robiła? co dostał to spierdolił.
tacy ludzie jak ty powinni mieć bana na to forum. Ogarnij się trochę

Nasz wynik był w miarę niezły w stosunku do poprzednich mistrzostw
już nie było w drugim spotkaniu meczu o wszystko zaś w trzecim o honor

Ingen175
Kradziej

Ale z grupy dalej nie wyszliśmy. I to najsłabszej. Jak w 2008 z Niemcami i Chorwatami byliśmy to był żal, że nic się nie udało. A teraz niektórych zadowalają 2 remisy i porażka. I to z Czechami, Rosją i Grecją.
A co gdybyśmy trafili do grupy B zamiast Danii ?

Nie ma co piłkarzy błotem obrzucać, ale rzeczowa krytyka się należy. A kilku piłkarzy powinno mieć zakaz występu w meczach reprezentacji.

A "loko" za wulgaryzmy chyba oberwie od Yudokuno.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

as1 pisze:Nasz wynik był w miarę niezły w stosunku do poprzednich mistrzostw
loko pisze:a relatywizowanie tego to pedalstwo i jak ktoś ma pierdolić w stylu " no ale przecież udało sie..."
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Zaniżasz poziom tego forum.

Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

kudlaty960 pisze: To co piszesz jest co najmniej niepoważne. Najprościej jest krytykować piłkarzy o to jak zagrali. Wyjdź i zagraj lepiej :roll: .
Argumentów w stylu "ty byś lepiej nie zagrał" po prostu nie trawię bo to nie ja zarabiam w setkach tysięcy tygodniowo i to nie mi płacą za bycie selekcjonerem. To im płacą za to żeby jak najlepiej reprezentowali nasz naród i każdy ma prawo do krytyki. Oczywiście nie popieram wyzywania piłkarzy bo tak ale nie brońmy ich bo nie popisali się. Znowu było to samo: trafiliśmy do grupy marzeń(jak bodajże na mundialu 2006) i znowu nie wyszliśmy z grupy. Nie ma w tym żadnych powodów do zadowolenia. Tak właściwie to powinniśmy się teraz zastanowić czy zwolnić Smudę czy zostawić w obliczu zbliżających się eliminacji do mistrzostw świata w Brazylii.
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Ingen175
Kradziej

Jeżeli zwalniać Smudę, to trzeba by to połączyć z kampanią przeciw PZPN i Wojewódzkim Związkom. Rozwalić to i powoli odbudowywać piłkę w naszym kraju.
I przestać podniecać się śmisznymi klubami jak Legia, Wisła, Śląsk czy Lech - drużyny, które nie są w stanie wejść do CL a i w LE szału nie robią. Bo o krajowych "tytułach" to nie ma co w ogóle wspominać, jak ktoś się cieszy z mistrzostwa które nijak ma się do poziomu europejskiego to gratuluję.

W zasadzie jest to chyba najlepszy moment na zmiany w piłkarskim środowisku.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

rozumiem emocje ale na piłce się nie znasz :) chciałem zauważyć ze nawet wczoraj ten jedyny celny strzał z daleka oddał właśnie boenish. W naszej reprezentanci byli słabsi od niego, chociażby wspominany Murawski.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Scenariusz full happy na dziś:

Dania 1 :0 z Niemcami
Portugalia 2:0 z Holandia

i Niemcy za burta ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

nawet jeśli jest w Twojej wypowiedzi jest szczypta prawdy z którą ja sam mógłbym się zgodzić to podirytowany i wulgarny styl w jaki chcesz ją przekazać mija się z celem i zasługuję na uwagę administracji. Kultura jednak obowiązuje i szacunek dla drugiego człowieka nawet jeśli jest on Twoim wrogiem.

Nasi grali naprawdę kiepsko pomimo tego, że widać było, że chwilami się starali. Dwa wymęczone remisy i jedna przegrana mówią same za siebie o stanie naszej reprezentacji. Fatalne zmiany i prowadzenie drużyny karze stwierdzić, że Smuda nie nadaje się na trenera. Potrzebny jest ktoś z charyzmą, ktoś kto będzie potrafił nie tylko wybrać skład ale też go przygotować taktycznie i podczas meczy dokonywać sensownych i skutecznych zmian. Obawiam się tylko, że problem leży gdzieś głębiej. Gdzieś w samym zarządzie. Może w PZPN? Przecież w kilku dziesięciomilionowym kraju musi się znaleźć te 11 gwiazd które dobrze przygotowane będą robić sieczkę z najlepszych tak jak to robią siatkarze.
Nam nie potrzebny jest jeden napastnik światowej sławy na który skupiony jest cały atak, nam jest potrzebnych trzech takich zawodników w ataku. Fenomenalnych o ponadprzeciętnych umiejętnościach którzy grając w będą się doskonale rozumieć i strzelać bramki. My strzeliliśmy tylko 2 bramki w tych mistrzostwach. Defensywna postawa nigdy się nie opłacała. W tym sporcie trzeba sypać bramki. Jeszcze jednej rzeczy mi brakuje w rodzimej piłce nożnej... finezji. Spektakularnych podać, tricków, fajnego dryblingu i skuteczności. Ważna jest też przygotowanie fizyczne którego naszym widocznie brakowało w meczu bardzo dla nas ważnym z Grekami.
Warto sobie też przypomnieć o rankingach i o tym w nich miejsce zajmuje Polska i o czym to świadczy.
Szkoda, że Polska zostanie po tych mistrzostwach z niesmakiem, miasta z gigantycznymi długami, z urażoną wybrykami pseudokibiców reputacją.
Warto w końcu wyciągnąć wnioski z tych mistrzostw i z ostatnich lat i zacząć coś robić. Bo powiedzmy to sobie szczerze, w Polsce piłka nożna jest jak na razie na bardzo niskim poziomie i nic nie wskazuje, że to się zmieni jeśli nie znajdą się ludzie z jajami którzy dokonają radykalnych zmian.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Oj, już tak się nie bulwersuj. Jak dotąd Smuda był najlepszym trenerem, prowadzącym najlepszą dotąd drużynę: zawsze mieliśmy 100% w dupę, zwykle do zera, teraz przynajmniej większość to remisy. I pierwszy gol na zawodach jest nasz 8) .

Żeby natomiast piłka była w Polsce na wyższym poziomie, trzeba przygotować odpowiednią bazę, poświęconą wyszukiwaniu utalentowanych zawodników.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Zablokowany