Kraków-Zielonki, SMOK WAWELSKI, master 3x2400 1-2.02.14

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Kraków-Zielonki, SMOK WAWELSKI, master 3x2400 1-2.02.14

Post autor: Sevi »

O właśnie. Tym bardziej.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Sevi pisze:Kara jest dobra.

Bez kary ludzie się nie nauczą robić poprawnych rozpisek.
Obrazek
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Dydu pisze:
Smiechu pisze:A mozna prosić te rozpy na maila?
Bo nudze się, a tak bym sobie poczytal.

Śmiechu miałes być ze swą świeżo poślubioną małżonką w Zakopanem, Jak możesz się nudzić ;P
Żona jeździ na nartach, a ja leżę i choruje w pensjonacie.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Smiechu pisze:
Dydu pisze:
Smiechu pisze:A mozna prosić te rozpy na maila?
Bo nudze się, a tak bym sobie poczytal.

Śmiechu miałes być ze swą świeżo poślubioną małżonką w Zakopanem, Jak możesz się nudzić ;P
Żona jeździ na nartach, a ja leżę i choruje w pensjonacie.

To na 100% wina tego smogu który jest w Zakopanem na 100% w TV o tym mówią ;)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

phi - to ma być smog 73 yp/m3...ja często w Krakowie sprawdzam jak mam iść na spacer i czasem dochodzi do 200! A w Chinach to i 400 potrafi być :)...

Edit norma to 25 a dopuszczalne 50 :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

No tak, tylko że ja jestem w Białce, a nie w tym drogim i nudnym zadupiu zwanym Zakopanym.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

rozumiem że żonę Ci porwał jakiś przystojny instruktor :mrgreen: idz do baru i wypij nasze zdrowie :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Przedpłaty na 29.01.14 na 18:31 w drugim poście.
Te wpłaty są zaksięgowane.
Wisła Kraków.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Takie szybkie pytanie, czy jest opcja ewentualnie u kogoś się kimnać w piątek w nocy (będziemy pewnie koło 23), bo kminimy logistykę do tego pięknego miasta.

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

PiotrB pisze:phi - to ma być smog 73 yp/m3...ja często w Krakowie sprawdzam jak mam iść na spacer i czasem dochodzi do 200! A w Chinach to i 400 potrafi być :)...

Edit norma to 25 a dopuszczalne 50 :mrgreen:
Wg. mojej aplikacji o 21.00 w Zakopcu było 261% normy pyłu PM10 i 194% telnków azotu. Gorzej niż w Nowej Hucie.
Za to na Alejach Krasińskiego tlenki azotu 737% normy :) Zapraszmy do Krakowa! :)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

To ja już rozumiem, czemu Krakusy noszą ze sobą maczety - żeby sobie wycinać drogę przez smog! 8)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

i dlaczego master jest w Zielonkach :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

Crusader pisze:
Sevi pisze:
Kalesoner pisze:W rozpiscce Jacka Kaczmarskiego błąd, unit plagusów przekracza 450 pkt.
-5 DP.
.
To jest akurat słabe. Jeden plagus za dużo i już -5DP? Powinien być usuniety po prostu z rozpy. 5DP to spora kara.
pozdro
Ustalone (zbyt) wysokie kary to cena za wytrącanie niektórych argumentów przeciwnikom ujawniania rozpisek :).
Niewykluczone ze przyczyniło się to do braku ekscesów i szukania dziur w mechanice ujawniania rozpisek.
panterq pisze:Dokładnie Dymitr. Patrząc przez pryzmat tego, ile drużyn wysłało poprawne rozpiski w terminie - rzecz jest w 100% wykonalna.
W teorii ok. W praktyce 18% graczy(5 teamow) widnieje w rubryce ukarani na
3 dni przed masterem, a pewnie w cieniu czają się jeszcze jakieś missclicki itp.
Imo do modyfikacji następnym razem.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

mi sie natomiast to bardzo podoba.

Daje tez mozliwosc szybszego podazania za meta dla ludzi grajacych raz na miesiac, co sprawi, ze powinna byc ta gra troche dynamiczniejsza

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Shino pisze:Daje tez mozliwosc szybszego podazania za meta dla ludzi grajacych raz na miesiac, co sprawi, ze powinna byc ta gra troche dynamiczniejsza
Mądre słowa.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

@Leoh.

Gracze, którzy zrobili "misclick" dostali już pewnie po łapach od reszty teamu. To boli bardziej niż własna pomyłka na turnieju single. Poza tym zauważ, że -5pkt to nic, przy tej ilości generalskiej. Masz przedział 100-200, a na singlu 0-100, więc średnio te -5pkt (które tak samo na singlu otrzymujesz za nie wysłanie rozpiski w terminie) boli 3 razy mniej. Kara za błędy nie tylko musi być odpowiednia (nikt nie da -100 za złą rozpiskę, ale -1 to też śmiech na sali), ale i konsekwentnie należy ją stosować. Kolejny turniej na takie zasady wypadnie o wiele lepiej mimo, że będzie to np. single. Napisałeś, że trzeba to zmodyfikować bo za dużo teamów (18%) na tym się przejechało. Tak samo robi się u nas w kraju z maturą - z roku na rok poprzeczka w dół bo hajs się musi zgadzać. Tu poprzeczkę z wiadomych powodów podnosimy. ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ja bym poszedl nawet dalej i za jakis czas zrobil taka sama formatke dla wysylanych rozpisek.

Niezaleznie od tego czy bedzie to htm, txt czy plik exela (lub odb, zeby wejsc bardziej w open sourcowe klimaty)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

@Lidder

Mylisz się, w tym turnieju przegrywając wszystko maską masz 100 pkt, wygrywając wszystko masz 200 pkt.
Gra się więc o 100 pkt - i jest to wynik 3 bitew, gdzie łatwiej jest kogoś zatrzymać i ogólnie ludzie grają ostrożniej a wyniki oscylują wokół 34-26 czyli 14:6...

5% za pomyłkę o 1 plagusa, czy zapomnienie lora - dużo.
15% pkt za zgłoszenie to akurat rekord polski :) (z reguły to 3 do 5 % - i to stopniowane, im później nadesłane zgłoszenie tym mniej punktów (to pójście ze skrajności w skrajność w stosunku do listopadowego turnieju gdzie "kary" za zmianę rozpiski były nieadekwatne)).
Przy 15 punktach znam osoby które się nie zdecydowały na pojechanie bo nie były pewne do wtorku czy dadzą radę się wybrać.

Pytanie kto jakie ma podejście - czy zasady są dla zasad czy dla graczy.

Bottom line - zasady i decyzje są oczywiście w gestii organizatorów, to jest po prostu moje zdanie.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nie wymagaliśmy niczego więcej poza wysłaniem poprawnej rozpiski.

Czy to jest takie trudne?

Laik, sygnalizujesz jakiś sztuczny problem. Można było wysłać zgłoszenie i napisać w nim że do wtorku potwierdzi się przybycie - przyjeżdżasz - masz 15 punktów, nie przyjeżdżasz - nic nie tracisz, przedpłaty były punktowane do wczoraj -wczoraj była środa.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Kara sama w sobie nie ma na celu dopieczenie delikwentowi. Jej głównym celem jest prewencja, która to dzieli się na :

- indywidualną- Jacek otrzymał aż 5 pkt karnych za niewielki stosunkowo błąd, więc istnieje przypuszczenie, że już w przyszłości go nie popełni i będzie bardziej dokładny. Efekt??? Progres

oraz generalną- Wszyscy widzieli, żę Jacek otrzymał aż 5 pkt karnych za niewielki stosunkowo błąd, więc istnieje przypuszczenie, że w przyszłości nie popełnią podobnego błędu i będą bardziej dokładni. Efekt??? Progres( miejmy nadzieję :D )

Taka dolegliwa, lecz nie "okrutna"( taka nie może być z reguły) kara powinna spełniać swoje zadanie.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

ODPOWIEDZ