Koncert życzeń 7 edycji ..

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

moze dobrze by było gdyby mógł z tego oddizalu wyszarżować w dowolnym kierunku albo wlasnie dostawiac sie od przodu do oddzalu w ktorym jest (taka pewniejsza wykopka i wyciągacz magów )

Pozdro.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Bison pisze: Obyś się mylił ... Bo nic tak nie daje frajdy jak nóż w plecy na tyłach wroga
Ale to pięknie powiedziane :twisted:

Ja bym zostawił Assasina jako hero bo tak to mamy juz 3 lordów i 5 herosów a to duzo :shock: a wątpie by tak dali. Za 150pts. z tym ze bazowo 4A + poison odrazu, mozliwosc uzywania kuszy( z 9 bs nie moze... zal) lub czemus takiemu, Mozliwosc brania specjalnych broni, zdolnosci i trucizn tylko dla assasina. Mozliwosc chowania sie w oddziałach piechoty wroga, maszynach i w dowolnym miejscu na stole byle by był niewidoczny dla wroga.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

GarG pisze: Ja bym zostawił Assasina jako hero bo tak to mamy juz 3 lordów i 5 herosów a to duzo :shock:
E tam od przybytku głowa nie boli, a taki silny (ale drogi) Lord Assasin był by naprawdę fajny i grywalny, poza tym zwykły Assasin ciągle by pozostawał w slocie hero. Natomiast co do innych Lordów i bohaterów to są przecież postulaty np. Lorda Bestmastera czy możliwości awansowania Nobli i Highbornów na Mistrzów Egzeków i Kapitanów BG a według mnie im więcej tym lepiej.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

pewnie OnG mają tego od groma, Lord of assasin... ależ oczywiście, to strasznie klimatyczna jednostka, za co ją lubie. natomiast zamiast kuszy mógłby rzucać naożami itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

ja tam chciałbym odpowiednik Skavenskich gwiazdek dla naszego Zabójcy :D:D ... nieźle by wymiatał!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Wiem ze nie boli ale to niestety bardzo mało prawdopodobne :sad:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Ech nowe plotki jakoś się nie pojawiają wiec pozwoliłem sobie wrócić do Koncertu życzeń. Zastanawiam się nad magicznymi przedmiotami, te z CoS na pewno odpadną podobnie jak i te z Albionu. Ja przede wszystkim chciałbym byśmy dostali jakąś solidną broń magiczną do walki w ręcz, bo to co teraz znajduje się w podręczniku jest raczej marne. Z fajnych opcji to moglibyśmy dostać Warda na 4+ za 40 pkt. wtedy można by skomponować go ze Zbroją wiecznej służby i miał by się tego warda razem z regeneracją (skoro wampiry mają to czemu my nie). Z innych pomysłów to np. taki Black amulet też mógłby chroń na 4+ (ale kosztował by 60 pkt.) wtedy to by się nieźle walczyło. No cóż i tak się pewnie nie spełni ale pomarzyć zawsze można.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Powinnismy miec zbroje z gwiezdnego metalu czy jak sie to nazywa bo w fluffcie jest o tym materiale mowa. (save na 1+ i moze ward na 5+) za 50 pts.?

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

mocno przegiete ale ja bym nie narzekał
Obrazek

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Powinniśmy mieć wiele śmiercionośnych zabawek, gdyż
Lord Vraneth the Cruel, master of Har Ganeth pisze:We are the most civilised race in the world. We have more exguisite ways to kill than many other.
I to nie takich co dają dobra obronę, lecz takich które zabijają ... skutecznie.

Mam nadzieje, że nie podniosą drastycznie AS'v i WS'v, mam nadzieje, że drastycznie podniosą możliwości zabijania przeciwników.
Moje wyobrażenie o tej armii jest takie:
1. Ma być szybka.
2. Ma być śmiercionośna na wiele sposobów.
3. Ma być lekko opancerzona.

Jedynie komu zwiększym bym AS to BG (do 4+, może tylko na strzelanie).
Jedynie komu dałbym WS'v (5+ lub 6+) to wiedźmy i może MR(1), ale wtedy będzie to dość podobna jednostka do WarDancerów WE (nie mówię o fluffie).
Jedynie komu bym dał regenkę to hydra.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Bison pisze: I to nie takich co dają dobra obronę, lecz takich które zabijają ... skutecznie.
Z fabularnego punktu widzenia to był by fajne. Jednak ja natomiast wole dać mojemu herosowi dobrą obronę niż atak (już miałem taką akcje, że wyskoczyłem Dark Draichem i z pewny wygranej zaszarżowałem na wrogiego generała, skubaniec się wysejwował, a potem pogonił mnie zwykłym dwurakiem). Co do pancerza BG to czarna zbroja z meteorytowego metalu AS na 4+. Można by dać możliwość broniach tych pancerzy przez Lordów i herosów, ale nie można by łączyć go z SDC.
Wichki powinny mieć warda na 5+, a na 4+ od kociołka.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Jak dla mnie to DE różnią się tym od innych elfów, że są nawet dobrze opancerzeni więc bym pod pakował as na egzekutorach i BG choć cok z as na 1+ też było by przyjemną jednostką. Moim wielkim marzeniem jest grać na wypasionym assasinie, który byłby trochę przegięty(tak 5 A z bazy z poisonem, możliwość wystawiania w armii wroga itd..)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Np. na ten pancerz co mieli by BG, to COK i Egzeki mogli by wymieniać HA z powiedzmy dopłatę dwóch punktów.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

albo też można by po prostu, o ile nie byłoby to przegiecie, ale potanić bolca
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Potanić można wiele rzeczy i sadze, że nie było by to wielkie przegięcie, ale raczej marne szanse, że to nastąpi. Jeśli mamy mieć Heaty, AP, Afi, poisony czy inne rzeczy, a w dodatku chcemy żeby dopakowano nam jednostki, to szykujmy się, że raczej będzie drożej niż taniej.

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Nie wiem czy to nowość czy nie ale wkleje tak na wszelki wypadek.
Znalezione na Warseer:
Spoke briefly with a playtester yesterday who said that Gav finished the Dark Elf book before leaving, and that they are on track for an August release.

Some info about the rules:

Apparently, no new units, but several entries should be getting better -

Army wide rules - Hatred vs everyone, eternal Hatred vs High Elves. Looks like Dark elves will use the standard force chart (3+ core, 4 special, 2 Rare at 2000pts)

Heroes wise: Assasins move to be upgrades for units (with ASF), so won't be taking up hero choices - don't no if this means that they'll have much in the way of options - we'll have to wait and see...

Sorceresses lose +1 to casting rolls, but in return will be allowed to use as many dice as they like per casting. In addition, regardless of lore chosen, they will all know a new spell (can't remember the name - something like "Summon darkness") which will be cast on a 4+ and provide d3 + 1 power dice for that wizard to use (however. any dice not used at the end of the phase will cause a strength 5 on the caster...)

Dark magic lore seems like it will be nastier - Chill wind will get +1 strength for same casting value and doom bolt and word of pain will becoming over at the very least - Black Horror will return but will be "better"...

Cauldron of blood will be nasty - a mount for a Hag character and will provide lots more benefits to "Khainite" units. Seems to be movable as a Warmachine as well...

Core - Cheaper - 10pts for Repeater crossbowmen - including light armour and shield! Additionally, Repeater cross bows are now armour piercing across the army...

Spearmen - 6pts with everything...

Corsairs will apparently get some new rules, but I didn't find out what. Don't know anything about Dark riders (apart from they won't get new models - neither will the Crossbows/Spearmen, but apparently Corsairs will be plastic).

Special - Exercutioners will be 11pts with Draichs (A Halberd that gives +2 strength on the charge)

Coldone Knights will be strength 4, but mostly as they are now...

Rare - Repeater Bolt Throwers will remain 1-2 for a rare slot (but Dark elves will only have the standard so it evens out...)

Hydra will regenerate (apparently it will grow an extra head on a '6' on the regenerate roll, but I don't know what this means...) and it's Breath Weapon strength and attacks will be linked to its wounds...

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Nie wierzę, że spearmeni i crossbowmeni potanieją aż o 2 punkty podczas gdy dostają jeszcze do tego bonus (armour piercing). W spearmenów za 7 punktów bym uwierzył, ale za 6 już nie. Tyle kosztuje znacznie słabszy włócznik skaveński.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

nareszcie wiarygodne informacje :D

Proponuje wydzielić nowy temat tym postem. . .

Może "War is coming to Ulthuan" :D

145 za odział piechoty z fcg. . . brzmi nieźle :)

i 200 za 20 kuszników. ..

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Szkoda tylko ze dalej według tych info beda dostępne 2 Rare.
gdyby było jak u HE to było by 3xRBT i Hydra lub cosik podobnego ... a teraz niestety zostanie 4xRBT

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Sweeeeet :)

Aby ugrywalnic DE wystarczylyby tylko te ploteczki i juz byloby ekstra. A na pewno beda tez nowe cudenka :d

Zablokowany