WNioski są jak najbardziej na miejscu. Ale wydaje mi się że:
To trzeba go modyfikować. Nawet niekoniecznie teraz, parę razy wypróbować,może faktycznieogranicza/nie ogranicza tego co mówisz. Tylko bład w CS można naprawić po miesiacu-dwóch, a jak nadal szwankuje, to znów próbować. Na poprawianie błędów w armybookach (nawet takich do których przyznają się sami designerzy, jak w wypadku Skavenów) GW czeka się 7 lat, a i tak nie ma gwarancji że zostaną poprawione/nie będą zastąpione innymi.-compscore nie ogranicza drakenhoffa, ani recasta wampirów
-compscore ogranicza możliwości innych armii względem VC czy DL
A ja się zdziwię. Swego czasu Warzywna Inkwizycja była lokalem na który przyszło półtora raza wiecej osób niż w tamtym sezonie na przeciętne mastery. Eurocomp ma za sobą prestiż - znakomitej i szanowanej za umiejętności sceny duńskiej i Europejskich Mistrzostw Drużynowych.-uwaga! najlepszy wniosek jaki usłyszałem - na mastery z nowym, proponowanym comp scorem będzie jeździło mniej graczy, czemu raczej się nie zdziwię
Samo GW uznaje że zasady są bazą , na której każda grupa powinna budować sobie styl gry jaki jej odpowiada -nie jest to Pismo Święte którego należy się trzymać w każdej kwestii a narzędzie dla graczy. Po drugie GW kładzie nacisk na fakt,że zasady piszą do gry nieturniejowej. Armie zbalansowane są w swojej przeciętnej, a nie najbardziej wygiętej wersji. Dlatego wymagają drobnych modyfikacji by dostosować je do warunków turniejowych , z myślą o których NIE BYŁY pisane.-tworzenie polhammera
Chyba lepiej grać w lepszą, zmodyfikowaną wersję gry,niż z uporem trzymać się gorszego ,byle byłoby po staremu.
Racja. Ufam teoretycznej analizie doswiadczonych kolegów co do tej armii, ale z ustalaniem konkretnego CS poczekałbym aż zbierze sie większa baza praktycznegu doświadczenia. Myślę ze nie trzeba długo czekać,bo gry przeciw nowemu DL już od pewnego czasu mają miejsce.-przedwczesne wnioski jeszcze zanim odbyły się turnieje z nowym DL-em