CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Szypul pisze: No bo tu nasuwa się pytanie czy chodzi o udupienie dokumentne każdej armii czy o zwalczenie wynaturzeń w stylu 4*4
zdecydowanie to drugie. ja uwazam, ze te ograniczenia dokladnie to spelniaja.

jezeli uwazasz, ze ograniczenie drugiego dublowanego speciala jest udupieniem niektorych armii, pozostaje mi sie nie zgodzic;

szczurki dadza sobie rade albo bez 1 TT albo bez 1x Jezzaila. wystawia za to cos innego.

u wampirow nie wystawisz 2*BK/GG + 2*dozywiane nietoperze.
a jeden oddzial nietoperzy do dozywienia, to nie to samo.

kazda armia ma jakis substytut na special, a obecne ograniczenie obcina niezdrowa synergie.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Post autor: Moczul »

Furion uważam że Twój CS jest zły bo przy okazji tnie armie klimatyczne takie jak Demony na jednym bogu, We na Forest Spirt'ach czy Krasnale na piechocie i kilka innych. Rozumiem że nie taka intencja Ci przyświecała ale takie ograniczenia powodują, że jest dużo mniej kombinacji jakie da się stworzyć i zamiast spotykać coraz ciekawsze armie znowu będziesz trafiał te same schematy wyznaczone przez twój CS...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Moczul pisze:Furion uważam że Twój CS jest zły bo przy okazji tnie armie klimatyczne takie jak Demony na jednym bogu, We na Forest Spirt'ach czy Krasnale na piechocie
CS jest przeznazony do gry turniejowej. To raz.

Demony na jednym bogu i krasnale na piechocie sa do wystawienia ;-)

Jezeli chodzi o Forest Spirity, to coz... 2 varghoulfy tez sa nie do wystawienia.

jest dużo mniej kombinacji jakie da się stworzyć i zamiast spotykać coraz ciekawsze armie znowu będziesz trafiał te same schematy wyznaczone przez twój CS...
Duzo mniej?? o_o

Przyczepie sie do imperium, bo to dobry przyklad (choc jak dobrze wiemy, nie jedyny) Kiedy widziales Imperium inne niz 4+2? Bo ja jeszcze ani razu.

Schematy sa teraz i bez CS, z tym CS tez beda - to oczywiste i naturalne. Jaka jest roznica miedzy pierwszym a drugim? Jest napisane w zalozeniach ;-) W skrocie chodzi o eliminacje KNP i no-brainer.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Furion pisze:
Demony na jednym bogu i krasnale na piechocie sa do wystawienia ;-)
Demony na jednym bogu to max 3 core, max 2 special, max 1 rare i max 2 hero co daje ogromne pole do popisu.... W krasnalach trochę lepiej ale bez rewelacji...
Furion pisze:
jest dużo mniej kombinacji jakie da się stworzyć i zamiast spotykać coraz ciekawsze armie znowu będziesz trafiał te same schematy wyznaczone przez twój CS...
Duzo mniej?? o_o

Przyczepie sie do imperium, bo to dobry przyklad (choc jak dobrze wiemy, nie jedyny) Kiedy widziales Imperium inne niz 4+2? Bo ja jeszcze ani razu.
Ja widziałem bo nie często gram na czołowych stołach. Chcesz obciąć to kombo? Proszę bardzo ale dlaczego przy okazji obetniesz 4 x pistoliesów i 2x helka ??
Furion pisze:Schematy sa teraz i bez CS, z tym CS tez beda - to oczywiste i naturalne. Jaka jest roznica miedzy pierwszym a drugim? Jest napisane w zalozeniach ;-) W skrocie chodzi o eliminacje KNP i no-brainer.

pozdrawiam
Furion
Ja to rozumiem ale czemu przy okazji obcinasz mnóstwo innych nie przepakowanych rzeczy??? Jeżeli jest to tylko w imię utrzymania prostoty systemu, to taki system jest SŁABY :!: :!:

Pozdro Moczul

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Osobiście nie bardzo rozumiem dlaczego armie na CS furiona czy jakimkolwiek innym miałyby być mniej różnorodne. Sęk w tym, że napewno nie będa mniej różnorodne niż obecnie. Każdy CS można spróbować położyc argumentem - ale przecież WE nie wystawią 4xeternal Guards/4xWarhawk Riders/4xTreekin, a Imeperium nie wystawi 4xPisioliersow/4xgreatswordów, a gobiny nie wystawią 4 katapult, a krasnoludy 4xIronbreakears itd.

Tyle że nie oto w tym chodzi.

Tutaj mogę iść o zakłady, że armie na CS będą różnorodniejsze, bo obcięcia najbardziej przegłych rzeczy spowoduje możliwość zaistnienia jednostek które nie miały szans poradzić sobie z takimi rzeczami. Do tego napewno będzie się przyjemniej grało.

Co do armii wybitnie tematycznych jak foresty czy armie na jednym bogu - można takim armiom pozwolić zdjąć ograniczenia z corów czy speciali, tyle czy rzeczywiście jest potrzebne i nie psowoduje lawiny wyjątków.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

w zasadzie ograniczenie slotów to też nie jest najlepsze rozwiązanie...najlepiej(ale to zajmie dużo czasu) byłoby przejrzenie kazdej armii i wyznaczenie dla niej ograniczeń...
np w empire
czołg 0-1
G.canon 0-2
czarodzieje :max 3 itemy nielicząc skroli(chodzi o boundy itp.) max poziom [ >2000 -4 ] [2000<6]
coś na tej zasadzie dla kazdej armii
powiedzmy we
driadki 0-3 powyżej2k 0-2 poniżej...tak samo GG
bo dlaczego np. obcinać slotowo fasta WE?albo pistoliersów czy inne jednostki które teraz grzeją pułki? treeman powinien być 0-1 od 3k 0-2
ale np orzeł 0-1??Waywatcherzy??dlaczego klimatyczna jednostka ma być obcięta?
Proszę zeby ktośpodał 1 powód dlaczego klimatyczna armia ma zostać obcieta?bo co? dostał od tego maskę na turnieju?I to jest zachowanie dorosłego człowieka? nieprzejadę się po tym to to obetnę zeby nikt tego niemiał?

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Rozumiem ze ratlingi mieszczą się w ramach tego potrojnego slota, w koncu jest to upgrade do jednostki
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Urban pisze: Proszę zeby ktośpodał 1 powód dlaczego klimatyczna armia ma zostać obcieta?
Bo i tak ich nie ma.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

klimatyczna armia zostanie ograniczona dlatego, ze:
- obciac trzeba silne schematyczne rozpiski
- armiami klimatycznymi i tak mało kto gra na turniejach, wiec poswiecenie 2-3 graczy po to by 40 lepiej sie grało jest do przyjecia :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

kurka_z_podworka pisze:
Urban pisze: Proszę zeby ktośpodał 1 powód dlaczego klimatyczna armia ma zostać obcieta?
Bo i tak ich nie ma.
ale CS zmierza do tego zeby były tak? i w takim razie jak ma być wystawione empire na 2 takich samych maszynkach z R( niepamiętam jak się nazywają dokładnie)
albo na piechocie np 3 greatswordzi i coś jeszcze?
zresztą na wojnę zabiera się tych żołnierzy co pasują do armii czy tych którzy ją wygrają?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Urban pisze: albo na piechocie np 3 greatswordzi i coś jeszcze?
zresztą na wojnę zabiera się tych żołnierzy co pasują do armii czy tych którzy ją wygrają?
Wez dwa razy Great Swordow. Reszte piechoty dopakuj z corow.

A przede wszystkim przeczytaj zalozenia tego CS (pierwsza strona tematu).
Obrazek

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Urban pisze: i w takim razie jak ma być wystawione empire na 2 takich samych maszynkach z R( niepamiętam jak się nazywają dokładnie)
widzisz tak często są wystawiane że pamiętasz ich nazwy... - ST chyba potrafisz rozwinąć co nie ?

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

war2bone pisze:
Urban pisze: i w takim razie jak ma być wystawione empire na 2 takich samych maszynkach z R( niepamiętam jak się nazywają dokładnie)
widzisz tak często są wystawiane że pamiętasz ich nazwy... - ST chyba potrafisz rozwinąć co nie ?
nie , mało gram z empire, ogólnie jedna to 3x organki a druga to rakietka duży templete z S5 ale poprostu niemam pod ręką AB i niepodam dobrej nazwy.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Furion, co z calkiem dobra propozycja Asgera o "max 2x ten sam core (nie dotyczy ranked infantry). IMHO to dobre rozwiazanie.
Obrazek

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Ja na ten przykład uważam to za lepszą propozycję niż ta Furiona głównie ze wzglądu na to dopuszczenie piechoty niestrzelającej bo pozwala na o wiele większe zróżnicowanie grywalnych rozpisek.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Spodziewam sie lamentow Lizakow, ale tak po prawdzie to i tak moga one wystawic dosyc duzo skinkow, np. 2x 15 (a nawet 20, jesli muszą !) + kameleony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Urban pisze:
kurka_z_podworka pisze:
Bo i tak ich nie ma.
ale CS zmierza do tego zeby były tak??
jak mam z Toba rozmawiac (kulturalnie) skoro piszesz o czyms, czego nawet nie przeczytales?

jak mamz Toba wogole rozmawiac? Jezeli masz w dupie ten CS tak bardzo, ze nie chce Ci sie go przeczytac - a zajmuje bardzo malo miejsca - to mi sie nie chce Tobie odpowiadac.

W ramach bycia dobrym czlowiekiem, nakieruje CIe ze odfpowiedz znajdziesz na 1 stronie tgo tematu.

Urban pisze:np w empire
czołg 0-1
G.canon 0-2
czarodzieje :max 3 itemy nielicząc skroli(chodzi o boundy itp.) max poziom [ >2000 -4 ] [2000<6]
coś na tej zasadzie dla kazdej armii
powiedzmy we
driadki 0-3 powyżej2k 0-2 poniżej...tak samo GG
piszesz to samo, co jest w tym CS, tylko ubrane jest slowami 3 krotnie prostszymy i 20krotnie zajmujacymi mniej miejsca.
Ja to rozumiem ale czemu przy okazji obcinasz mnóstwo innych nie przepakowanych rzeczy??? Jeżeli jest to tylko w imię utrzymania prostoty systemu, to taki system jest SŁABY
przykro mi, ale nie przyjmuje do wiadomosci, ze na tym CS ucierpia 2-3 armie z calej sceny turniejowego wfb, bo jak dotad, grajac na debilnych armybookach GW gdzie KNP sie mnozy, na wprowadzeniu CS zyska prawie cale spoleczenstwo wfb.

nie mozna zadowolic wszystkich? nie mozna. czemu? odp znajduje sie na pierwszej stronie tego tematu.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

b_sk pisze:Ja na ten przykład uważam to za lepszą propozycję niż ta Furiona głównie ze wzglądu na to dopuszczenie piechoty niestrzelającej bo pozwala na o wiele większe zróżnicowanie grywalnych rozpisek.
CS dopuszcza kazda sensowna i wystawialna ilosc corowej niestrzelajacej piechoty. 100 orc boyzow luzem

lamentowanie ze nie 300 - takie samo, jak to ze nie mozna wziac 2 czolgow. rownie bezpodstawne.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Ale co zlego w 2x core (nie RI) ? Efekt ten sam a prosciej i bardziej zrozumiale. Powinienes to jednak rozwazyc.
Obrazek

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Furion pisze:
Ja to rozumiem ale czemu przy okazji obcinasz mnóstwo innych nie przepakowanych rzeczy??? Jeżeli jest to tylko w imię utrzymania prostoty systemu, to taki system jest SŁABY
przykro mi, ale nie przyjmuje do wiadomosci, ze na tym CS ucierpia 2-3 armie z calej sceny turniejowego wfb, bo jak dotad, grajac na debilnych armybookach GW gdzie KNP sie mnozy, na wprowadzeniu CS zyska prawie cale spoleczenstwo wfb.

nie mozna zadowolic wszystkich? nie mozna. czemu? odp znajduje sie na pierwszej stronie tego tematu.

pozdrawiam
Furion
Jak dla mnie EOT! Z niecierpliwością oczekuję wysypu turniejów opartych na Twoim CS

Pozdro
Moczul

Zablokowany