Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Scisca
Wałkarz

Re: Piłka nożna

Post autor: Scisca »

Karlito pisze:Może i ta nasza Ekstraklasa jest słaba ale żaden zespół zagraniczny, żadna inna liga nie dostarczają tylu emocji.
Nikt mi nie powie że woli oglądać w europejskich pucharach np Olympiakos - Manchester, kiedy akurat na innym kanale gra Legia (tutaj wstaw jaką chcesz polską drużynę) ze Spartakiem... Oczywiście najpierw w tej Lidze Mistrzów musi się jakaś nasza drużyna znaleźć :wink:
Chyba mylisz tu pojęcia, bo jak polski klub gra w pucharach, to to już chyba nie jest Ekstraklasa :P

Ja jakiś czas temu jeszcze oglądałem Ekstraklasę, ale przestałem. Poziom jest przerażający, niedawno z kumplem dokładnie przeanalizowaliśmy naszą ligę na tle innych europejskich i niestety wyszło niezbicie, że to liga półamatorska i żadna (podkreślam - żadna!) drużyna się z tego poziomu nie wybija. To co legła pokazała w pucharach sprawiło, że szybko przestałem ich oglądać - po raz pierwszy olałem polską drużynę grającą w pucharach, ale na nic więcej nie zasługiwali. To co top 3 ligi prezentuje na domowym podwórku to też jest żenada i w większym stopniu dzieło przypadku (lub przychylności sędziów...), niż rzeczywiście zasłużona dominacja. Smutna ta liga po prostu. Jedyne co jeszcze śledzę, to Widzew wykręcający fenomenalny rekord na skalę całej Europy.

Żeby nie było - Primera División oglądam cały czas, podobnie Premiership, często włączam Serie A. Ekstraklasy już nie jestem w stanie zdzierżyć, kilka lat temu jakby grali na trochę wyższym poziomie i dało się to oglądać.

@losowanie - jeśli już, to to jest grupa śmieci :P Niemcy powinni się wstydzić, jeśli stracą chociaż punkt. Oczywiście naszych grajków stać na to, żeby z niej odpaść. W końcu nie tak dawno zajęliśmy 4 miejsce tuż przed San Marino w jeszcze słabszej grupie...

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

Scisca pisze:
Karlito pisze:Może i ta nasza Ekstraklasa jest słaba ale żaden zespół zagraniczny, żadna inna liga nie dostarczają tylu emocji.
Nikt mi nie powie że woli oglądać w europejskich pucharach np Olympiakos - Manchester, kiedy akurat na innym kanale gra Legia (tutaj wstaw jaką chcesz polską drużynę) ze Spartakiem... Oczywiście najpierw w tej Lidze Mistrzów musi się jakaś nasza drużyna znaleźć :wink:
Chyba mylisz tu pojęcia, bo jak polski klub gra w pucharach, to to już chyba nie jest Ekstraklasa :P

Ja jakiś czas temu jeszcze oglądałem Ekstraklasę, ale przestałem. Poziom jest przerażający, niedawno z kumplem dokładnie przeanalizowaliśmy naszą ligę na tle innych europejskich i niestety wyszło niezbicie, że to liga półamatorska i żadna (podkreślam - żadna!) drużyna się z tego poziomu nie wybija. To co legła pokazała w pucharach sprawiło, że szybko przestałem ich oglądać - po raz pierwszy olałem polską drużynę grającą w pucharach, ale na nic więcej nie zasługiwali. To co top 3 ligi prezentuje na domowym podwórku to też jest żenada i w większym stopniu dzieło przypadku (lub przychylności sędziów...), niż rzeczywiście zasłużona dominacja. Smutna ta liga po prostu. Jedyne co jeszcze śledzę, to Widzew wykręcający fenomenalny rekord na skalę całej Europy.

Żeby nie było - Primera División oglądam cały czas, podobnie Premiership, często włączam Serie A. Ekstraklasy już nie jestem w stanie zdzierżyć, kilka lat temu jakby grali na trochę wyższym poziomie i dało się to oglądać.

@losowanie - jeśli już, to to jest grupa śmieci :P Niemcy powinni się wstydzić, jeśli stracą chociaż punkt. Oczywiście naszych grajków stać na to, żeby z niej odpaść. W końcu nie tak dawno zajęliśmy 4 miejsce tuż przed San Marino w jeszcze słabszej grupie...

Jeszcze raz zobaczę, że obrażasz czyichkolwiek członków rodziny to ban murowany. I to nie czasowy. Gwarantuję. Heretic
Czy po tym będę mógł zasnąć? Nie wiem? Jak żyć panie premierze? A swoją droga to moderuj tez tego idiotę powyżej. A skoro on obraza niech oczekuje riposty .... Kali sprawiedliwość znać?
Ostatnio zmieniony 27 lut 2014, o 06:15 przez mati.pl, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Scisca nie obrażamy, Mati nie odgryzamy się.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bayern przeraża... Ale Real także...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

smiejagreg pisze:Bayern przeraża... Ale Real także...
MU przeraża. Reszta w normie... #-o
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Jak ktoś pisze "legła" to już wiem że nie ma o czym polemizować bo zacietrzewienie aż gryzie w oczy.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nazwy klubów winno pisać się poprawnie: Legia, Wisła, Śląsk, Amica ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Dymitr pisze:nazwy klubów winno pisać się poprawnie: Legia, Wisła, Śląsk, Amica ;)
Buahahahaha dobre =D>

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

:) Wiesz Karlito frustratów nie brak, ale z tą Amicą to było czujne :]
btw. Niech nikt nie pomija Pogoni, Wdowiec niezła robotę odwala, może kiedyś do nas wróci, jak okrzepnie, a my na stałe w LM zawitamy heheheh 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

No w Pogoni wygląda to całkiem fajnie. Zobaczymy jak sobie poradzą w poniedziałek bez Robaka, chociaż z Podbeskidziem to wystarczy celnie strzelać, wtedy na bank coś wpadnie.

Nie widziałem nieokrojonego posta kolegi co "Ściska", a szkoda.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Pogoń, Zawisza - to są kluby, które mnie w tym sezonie pozytywnie zaskakują. No i Wisła, bo przed rundą jesienną stawiałbym ich na 5-7 miejsce a nie top. Wy mi powiedzcie, czy ja się Śląska doczekam poukładanego - zostało chyba wrózenie z fusów
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Na teraz nie da się chyba nic przewidzieć bo Pawłowski to jest trener, którego ja kompletnie nie kojarzę. Z tego co czytam to Śląsk go wziął żeby facet chwycił całe towarzystwo za mordę, bo Levyemu piłkarze zaczęli już wchodzić na łepetynę. Podobno ten Pich to całkiem niezły grajek się zapowiada i może grać na skrzydle gdzie teraz Śląsk ma największe braki. Mi się wydaje że przy marnym Podbeskidziu i Widzewie, Wrocławianie musieliby się mooocno postarać żeby spaść z Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

ale już za nimi czai się Oro Profesoro, który ma w zamyśle wendettę na Śląsku ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

coraz durniej wyglądać będzie skład w Śląsku

Kelemen

Hatley, Dudu, Adamec, Calahorro

Pich, Plaku, Droppa, Mila, Patejuk

Paixao

polska liga..?

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Mamy XXI i w takim Arsenalu niedawno nikt na to nie zwracał uwagi, jak żadnego Anglika nie było w składzie
Obrazek

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Ja to bym na taką 11 stawiał w dalszej części sezonu:
Pawłowski
Zieliński, Grodzicki, Pawelec, Dudu
Pich, Hołota, Droppa, Patejuk
Flavio, Paixao

Mniej więcej połowa składu to obcokrajowcy. Podobnie jest w Legii, Lechu i Zagłębiu. Mam na myśli wszystkich seniorów ze składu bo wśród juniorów przeważają jednak Polacy. Jest jeszcze spora rezerwa bo można ich mieć 17 a w tych zespołach jest mniej więcej po 11. Można klecić na treningach dwa składy: Polacy kontra reszta świata.
Przeciwieństwem jest Ruch Chorzów, w którym nie ma żadnego obcokrajowca. Co więcej nie ma chyba nikogo spoza Górnego Śląska. Pewnie dlatego tak świetnie im idzie mimo niskich nakładów.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2014, o 18:06 przez Pieta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Pawelec chyba wciąż nie może grać...z resztą, pewnie pamiętasz go na boku obrony :)
Flavio to bardziej skrzydłowy - zaminiłbym go z Pichem

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Dlatego napisałem "w dalszej części sezonu" bo Pawelec na stoperze gra najlepiej. Teraz może grać chociażby Kokoszka.
Co do Flavio, ten grywał też jako napastnik i rozgrywający. Myślę, że by się lepiej rozumiał z bratem grając wymiennie po środku. Problem w tym, że dzisiaj lub jutro może wyjaśnić się czy w ogóle zagra na wiosnę :(

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Moyes ma jedną wadę: nie ma zalet
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... yesa/g17kl
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Dymitr pisze: polska liga..?
Skład Wisły dwa lata wstecz, mecz z Bełchatowem:

Jovanić - Chavez, Bunoza, Nunez, Jaliens - Kirm, Jirsak, Diaz, Paljić - Genkow, Biton

A swoją drogą to w Śląsku Wojciech Pawłowski będzie tylko Kelemena oglądał z ławki?
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ