Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
Ja nazbierałam na questhuntera i gra sie bardzo przyjemnie. Ktory question jeszcze sie wam podoba ?
priest jest spoko, tylko early trzeba do niego jeszcze wymyslec
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
-
- Oszukista

Jak grałem palkiem to za bardzo lategamowo mi wchodził ten quest. Albo juz wygrywalem i nie byl potrzebny albo umieralem zanim go zrobiłem 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Quest do druida rzadko grana, a jest bardzo mocny i poza rogalem w sumie nie ma czegos co go szybko kladzie. Bardzo fajny generalnie jeszcze tylko druidowego t-rexa musze dorwac zeby miec full build.
-
- Falubaz
Ja pograłem sporo przez święta i wbiłem się na 4 rangę
Zaczynałem od 25 rangi (nie grałem chyba z 3 miesiące) - Na początku Quest mage na gigantach - wystarczyło do 19 ranka około, potem przerzuciłem się na Elemental Shamana -> Bardzo przyjemny deck! i grałem nim na zmianę z Freeze magiem az do tej 4 rangi. Spotykam głównie Rouge'ów na Questcie (rzadziej miracle), Warriorów na Quescie/Piratów, Hunterów i Agro Druidów
Elemental shaman mega ciekawy i mam nim chyba największy fun z gry 

- Infernal Puppet
- Masakrator
Mam dylemat, choć z gatunku tych fajnych
.
Dzięki niedawnemu przeniesieniu paru kart do sali chwały mam dość pyłu na zrobienie sobie 3 legend, a i jeszcze nawet na dwa epiki zostanie. Ułożyłem więc sobie dwie listy - "krótką", czyli te chciałbym mieć pod konkretne buildy i "długą" (mimo iż w istocie jest krótsza
), czyli te które też mi się podobają i używałbym ich w mniej op taliach. I obie wyglądają tak :
Krótka :
- fandral
- Antonidas
- Tyrion
- Ragnaros lightlord
- Shaku
- Kazakus
- Aya
- N'zoth
Długa :
- Rhonin
- White eyes
- Mal'ganis
- Gromok
- Carine
- Malygos
Myślę, że machnę sobie dwie karty z "krótkiej" i jedną z "długiej" listy. Które byście polecali ?

Dzięki niedawnemu przeniesieniu paru kart do sali chwały mam dość pyłu na zrobienie sobie 3 legend, a i jeszcze nawet na dwa epiki zostanie. Ułożyłem więc sobie dwie listy - "krótką", czyli te chciałbym mieć pod konkretne buildy i "długą" (mimo iż w istocie jest krótsza

Krótka :
- fandral
- Antonidas
- Tyrion
- Ragnaros lightlord
- Shaku
- Kazakus
- Aya
- N'zoth
Długa :
- Rhonin
- White eyes
- Mal'ganis
- Gromok
- Carine
- Malygos
Myślę, że machnę sobie dwie karty z "krótkiej" i jedną z "długiej" listy. Które byście polecali ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

-
- Oszukista
Jak chcesz jade golemy - to wybór jest oczywisty.
Nie wiem co jeszcze masz, i jak chcesz grać (wild czy standard).
Ja bym polecał skupić się na konkretnym buildzie - np. Lightlord, Tyrion + N`zoth
Ja bym polecał skupić się na konkretnym buildzie - np. Lightlord, Tyrion + N`zoth
emiel_regis pisze:Jak chcesz jade golemy - to wybór jest oczywisty.
Imo lepiej Antek i Tyrion bo oni są w basic secie i musieliby wylecieć do hali sław. A latarenka i n'zoth za rok papa

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Infernal Puppet
- Masakrator
Lubię golemo driuda, ale gram nim rzadziej niż bym chciał bo mam czasami wrażenie, że gra nie cierpi tej talii. Notorycznie przy graniu tym zdarza się że gra odmawia mi kart generujących golemy (a talii jest ich osiem) do 4-5 (a nawet bywa że i do 7-8) turyJak chcesz jade golemy - to wybór jest oczywisty.

Gram w dziczy, mi rotacja wisi i powiewaA latarenka i n'zoth za rok papa

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Moim zdaniem N'zoth jest jedną z kart, która zawsze będzie grana (choć w dziczy). tura 10 czy 20 - zbudowanie super mocnego i wytrzymałego stołu z niczego zawsze będzie w cenie. Butcher, sylvana i np. tyrion na raz rozwalają system, o ile przeciwnik nie zabije nas w tej turze. Nawet deewolucja szamana powoduje wzruszenie ramion. Ba, nawet masowa zagłada warlocka nie jest rewelacyjna.
reszta dowolnie, choć wymieniłeś kilka bardzo silnych kart, wiele z czołowych archetypów.
Choć Aya jest po prostu niezbędna do golemów.
Lightlord nie sprawdzał mi się rewelacyjnie, kazakus też chyba już nie jest wiodącym wyborem.
Ja mam ok. 13000 pyłu i nie śpieszę się, bo już kilka wpadek zaliczyłem - typu lightlord czy legenda szamana która leczy od zadanych czarami obrażeń. Niby bardzo dobre karty, ale jakoś mi w deckach nie do końca pasują.
Dzięki temu nie żałuję tych legend, które stworzyłem.
reszta dowolnie, choć wymieniłeś kilka bardzo silnych kart, wiele z czołowych archetypów.
Choć Aya jest po prostu niezbędna do golemów.
Lightlord nie sprawdzał mi się rewelacyjnie, kazakus też chyba już nie jest wiodącym wyborem.
Ja mam ok. 13000 pyłu i nie śpieszę się, bo już kilka wpadek zaliczyłem - typu lightlord czy legenda szamana która leczy od zadanych czarami obrażeń. Niby bardzo dobre karty, ale jakoś mi w deckach nie do końca pasują.
Dzięki temu nie żałuję tych legend, które stworzyłem.
tak bym robiłInfernal Puppet pisze:
Krótka :
- Tyrion
- N'zoth
Długa :
- Malygos
-
- Oszukista
Ja tam w twórczym szale zrobiłem już zadania shamana i warriora i parę epików i na razie też się wstrzymuję. O ile mnie na jakiś deck mega nie przyciśnie to chciałbym zachomikować 10k pyłu na następne dodatki.
A tyriona i n'zotha śmiało polecam
A tyriona i n'zotha śmiało polecam
Ja juz porobilem legendy i epiki wiec chomikuje kase na nastepny dodatek
Tak 2 lata. Rok w którym wychodzi i następnyAldean pisze:jestes pewny ze za rok?
przy wczytywaniu sie gry napisane jest ze 2 lata wszystko jest w standardzie.
W 2018 rotują Old Gods/ Karazhan/ Gadgetzan
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych