Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Ok, a mogę zrobić coś takiego?
Seer rzuca 1 2 3 4, wszystko w ruinie.
2 zamieniam na 1, bo to jego sygnaturka.
Mam wtedy dwie jedynki, więc jedną wymieniam na 5.
Legalne?
Seer rzuca 1 2 3 4, wszystko w ruinie.
2 zamieniam na 1, bo to jego sygnaturka.
Mam wtedy dwie jedynki, więc jedną wymieniam na 5.
Legalne?
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Kombinujesz jak wół pod górę. Jak masz strita to możesz wymienić jeden czar na sygnaturę, jeśli ją wylosowałeś to nic nie wymienisz koniec.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
- Miscatonic
- "Nie jestem powergamerem"
Czy jeśli Chieftain niesie baner wojenny to nie może mieć już innych dodatkowych ekwipunków? Po dodaniu banera w Armu Builder inne kategorie zostały ukryte.
Czy liderke na polu bitwy rozdaje tylko gen.? ( w moim przypadku prorok na dzwonie) czy chieftain będący częścią innego oddziału również może to robić? mam na myśli jednostki z nim nie połączone.
Czy liderke na polu bitwy rozdaje tylko gen.? ( w moim przypadku prorok na dzwonie) czy chieftain będący częścią innego oddziału również może to robić? mam na myśli jednostki z nim nie połączone.
jak ktoś jeszcze poza generałem ma zasadę inspiring presence to może rozdawać swoje Ld innym oddziałom wokół powodzenia w szukaniu takiej postaci, musi mieć to napisane w swoich zasadach
jeśli dajesz magiczny banner dla BSB to nie możesz brać innych przedmiotów magicznych (masz to napisane w Army Booku na końcu książki w kategorii bohaterów), zwykłe wyposażenie powinno być dostępne, chociaż starsze Army Booku miały ograniczenia (nie wiem jak u Skavenów), że np BSB dwarfów czy WE nie mógł mieć okreslonych broni, bo miał rączki zajęte patykiem ze sztandarem
na potrzeby większości turniejów uznajemy, że takiego ograniczenia nie ma i nadal BSB z armii o starszych księgach mogą mieć każde wyposażenie jakby nie byli sztandarowymi armii
jeśli dajesz magiczny banner dla BSB to nie możesz brać innych przedmiotów magicznych (masz to napisane w Army Booku na końcu książki w kategorii bohaterów), zwykłe wyposażenie powinno być dostępne, chociaż starsze Army Booku miały ograniczenia (nie wiem jak u Skavenów), że np BSB dwarfów czy WE nie mógł mieć okreslonych broni, bo miał rączki zajęte patykiem ze sztandarem
na potrzeby większości turniejów uznajemy, że takiego ograniczenia nie ma i nadal BSB z armii o starszych księgach mogą mieć każde wyposażenie jakby nie byli sztandarowymi armii
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Elektryk może zmienić czar na "1" Skitterleap, czy tylko na Warp Lighting?
Czyli, w tym wypadku, u nas premia do LD za szeregi też działa?Spirit Leech - czyli jakiej wartości LD używamy na potrzeby tego czaru?
Zgodnie z FAQ GW używamy najwyższej możliwej wartości w odziale, włączając w to wszelkie korzystne bądź niekorzystne modyfikatory (Inspiring Presence, Standard of Discipline, Doom and Darkness)
Wg uściśleń sędziowskich nie działa, ponieważ wording SiN mówi tylko o premii na potrzeby testów, a SL takowym nie jest. Moim zdaniem bez sensu, ponieważ tą zasadę pisano gdy 8ed czary nie były nawet planowane. <tu wstaw dalszy ciąg mojego bólu dupy, którego nie chce mi sie po raz setny pisać>
LOS działa też przy kresce z latarki, czy tylko placka?
Bo pisze w RB, że LOS działa, jeżeli dowódca zostaje trafiony po szablonem.