Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Możesz ją dać w 3 szeregu, jeżeli w pierwszym masz 3 paladynów a w drugim fcg.
Miscast nie wdłg. mnie nie jest obrażeniami magicznymi, tylko neutralnymi. Ale tu niech wypowie się ktoś, kto ma RB pod ręką.
Pozdrawiam.
Matis
Miscast nie wdłg. mnie nie jest obrażeniami magicznymi, tylko neutralnymi. Ale tu niech wypowie się ktoś, kto ma RB pod ręką.
Pozdrawiam.
Matis
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- SZKODNIK-HE
- "Nie jestem powergamerem"
nie są to obrażenia spowodowane czarem (MR nie działa) ale jak najbardziej są to ataki magiczne (BotWD działa)
Siema, dzisiaj w 6 rund walki udało mi się trafić kiling blowa i przeciwnik miał kask za 50, co przerzuca udane wondy, czy jeśli na kiling blole jest napisane, że zabijam automatycznie, to znaczy że tego przerzutu nie ma? Nie wiem jak to zinterpretować i obie wersje wydają mi się wiarygodne.
dzięki
dzięki
-
- Chuck Norris
Oczywiście mówisz o zasadzie KB z 8ed nie 9th?
9th age nawet nie czytałem więc nie wiem jak tam to wygląda, ale w 8 stwierdzenie że zabija automatycznie liczy się tylko do tego, że jedna zadana rana zdejmuje model wielo woundowy.
Wszelkie savey i przerzuty jak najbardziej mają zastosowanie.
9th age nawet nie czytałem więc nie wiem jak tam to wygląda, ale w 8 stwierdzenie że zabija automatycznie liczy się tylko do tego, że jedna zadana rana zdejmuje model wielo woundowy.
Wszelkie savey i przerzuty jak najbardziej mają zastosowanie.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Ponawiam pytanie: czy przerzut wonda z kasku za 50 pkt z rulebooka działa na zasadę kiling blow, która wounduje automatycznie?
Wybacz morzu krwii, ale jeśli mówisz, że na kiling blow savy działają normalnie, to twoja teza o przerzucie woundów też jest niepewna.
A poza tym to przecież nie ma 9 edycji.
Wybacz morzu krwii, ale jeśli mówisz, że na kiling blow savy działają normalnie, to twoja teza o przerzucie woundów też jest niepewna.
Stary, Twoje pytanie jest totalnie niezrozumiałe.kszyhu pisze:Ponawiam pytanie: czy przerzut wonda z kasku za 50 pkt z rulebooka działa na zasadę kiling blow, która wounduje automatycznie?
KB to nic innego jak wynik 6 rzutu to wound, który musisz przerzucić, bo przeciwnik ma hełm, który wymusza przerzucenie udanych rzutów na zranienie.
Gdy atakujesz model z T2 to masz rerol wszystkich rzutów 2 lub lepiej, gdy T3, 3 lub lepiej itd. Zasada KB nie ma tu kompletnie nic do rzeczy.
"KB zabija od razu, więc nie mam rerol to wound". Jak Ty na to wpadłeś, bo ja totalnie nie widzę związku? Rzuciłeś 6, musisz przerzucisz, przerzuciłeś na inny winik niż 6, nie masz KBka.
W życiu bym nie wpadł na coś takiego.czy jeśli na kiling blole jest napisane, że zabijam automatycznie, to znaczy że tego przerzutu nie ma?
Zabijasz automatycznie, jak rzucisz 6 na zranienie, ale przeciwnik ma item, który nakazuje przerzucić udane rzuty na zranienie. 6 jest udanym rzutem. Sorry, ale już jaśniej nie umiem.
pozdr.
-
- Chuck Norris
Kszyhowi się chyba zdolności pomyliły. Pewnie chodziło mu o poisony, które mają auto woundy. Wtedy czepek nie działa, bo nie ma co przerzucać.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Bo dla mnie problem, o którym piszesz jest totalną abstrakcją.kszyhu pisze:niezły bulwers dębku, pytałem ponieważ warhamer jest grą dość obfitą w absurdy, a sytuacja zaproponowana przeze mnie nie wydawała i nie wydaje mi się tak absurdalna jak niektóre.
pozdro
Rzucasz 6 na zranienie, a item przeciwnika nakazuje przerzucić wszystkie udane rzuty na zranienie. Dlatego totalnie nie rozumiem skąd bierze się pytanie, czy masz przerzucać tę 6kę? Jest udanym rzutem na zranienie? Jest. Problem solved!
BTW, Warhammer jest grą absurdów, których 99% tworzą sami gracze w procesie interpretacji zasad, a konkretnie podczas ciągnięcia ich w swoją stronę. Do pewnego momentu bawiłem się w polityczną poprawność, ale postanowiłem z tym skończyć. Stąd bulwers.
pozdr.
tam masz napisane, że czar z irresitible force nie moze zostac rozproszony masz to w zasadzie opisane
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Masz dokładnie napisane w opisie czaru.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Siema, w zasadach do broni jest napisane, że magiczną broń używa się zawsze, chyba że jest bezużyteczna, a w zasadach do magicznych przedmiotów stoi, że trza jej użyć zawsze, to jak w końcu jest, gdy ktoś wszarżował w mego paladyna z wyrnmlancą i morgerszternem? Mogę machać gwiazdką, czy muszę użyć lancy, która nic nie robi?
dzięki
dzięki