Niezwykli

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kobiet na forum jest kilka... wbrew pozorom nie tylko ja, Yudokuno, Gilda i Megi... jest jeszcze trochę. I bynajmniej nie mówię o alter ego DwarfSlayera, jakim była niejaka Patrycja Polkowska ;)

Kobiet malujących figurki jest całkiem dużo... więcej niż grających :badgrin: Nie trzeba grać, by umieć malować, kobiety mają zdolności często na wyższym poziomie od panów ;)

Awatar użytkownika
Gilda
Chrzestna Wróżka

Post autor: Gilda »

Obyś miała rację :)

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Post autor: Crom »

Skavenblight -> wtorek na czwartej lekcji, 10.45-11.30, na drugiej ma druga grupa

To tez się musiałem z Wami minąc, bo konczyłem o 14.40 ;) nie było woku :P a jutro do 15.30 :/

Sykstus -> ja też bym wolał angielski, bo z niemieckiego to raczej cienki jestem ;) ale akurat w tym profilu, który mnie interesował (mat-hist na który wszyscy zawsze widziwiają :roll: ) niemiecki był głowny :/ a profil rzadko spotykany, w tych lepszych szkołach zwykle jest społeczny z geografią... która specjalnie mi nie odpowiada :P

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Crom pisze:Skavenblight -> wtorek na czwartej lekcji, 10.45-11.30, na drugiej ma druga grupa

To tez się musiałem z Wami minąc, bo konczyłem o 14.40 ;) nie było woku :P a jutro do 15.30 :/
Mnie można nie rozpoznać, ale Hak, taki brodaty, to się w oczy rzuca ;)

Oj, to wtorek na 4.lekcji odpada. Hospitacje służą metodyce, ale nie mogę porzucić wykładu z metodyki przez to, a trwa on do 11:15.
Ale we wtorki będę wpadać, bo mam luźny dzień, a jak coś, to Wy macie chyba plan na cały rok, a mi się w styczniu zmieni.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Mat-hist ?? Jedno wyklucza drugie ! Na prawo co prawda trzeba logikę umieć ale po co cała matma poszerzona humanowi ??

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Ech, jutro mam pierwsze spotkanie do bierzmowania...
Wychodzę z domu o 8, wracam o 21 pewnie...

Sykstus
Masakrator

? E ? Ja mam to za sobą :P I BTW mój nick to moje trzecie imię :P A Ty Sb jakie sobie imię wybrałaś ??

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Sykstus pisze:? E ? Ja mam to za sobą :P I BTW mój nick to moje trzecie imię :P A Ty Sb jakie sobie imię wybrałaś ??
No ja bym miała za sobą wcześniej, ale stwierdziłam, że to jakiś dowód dojrzałości, więc lepiej poczekać na odpowiedni moment...
No i nadszedł.
Sykstus jesteś?! :D kurczę, fajne...
Ja sobie Bernardettę wybrałam już dawno temu.

Sykstus
Masakrator

No w sumie z okresem przyjmowania tego sakramentu rzeczywiście Kościół powinien poczekać.. wtedy co Go przyjmowałem to byłem normalnie dzieciakiem i większość osób przyjmowała go po prostu bo robili to wszyscy... bezsens no ale cóż... A czemu Sykstus:
1 nietuzinkowe
2 fajnie brzmi :P
3 był taki biskup któremu heretycy ucięli głowę gdy odprawiał pogrzeb ...
to były barbarzyńskie czasy :P

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Szaman pisze:co do samych SG - sa slabo oplacalne. wieksze obroty generuje wyjscie nowej armii do WFB czy WH40k niz pojawienie sie nowego systemu SG. brutalna prawda, niezalezna od wydatkow Natalii na Mordheim...
Szaman, zróbcie sobie w tym GW korepetycje z logiki formalnej oraz podstaw gospodarki wolnorynkowej. Bo jak czytam takie wnioski z obserwacji (bo, fakt faktem, SG sprzedają się słabo), to żal dupę ściska i przestaję się dziwić, że GW robi bokami.
Nie piję do Ciebie, bo Ty myślisz i pewnie wiesz o co chodzi. Mówię o debiliźmie tzw. "góry", która podejmuje decyzje.

Podpowiem co może być przyczyną kiepskiej sprzedaży SG. Właściwie to podpowiem aż dwa powody:
1) Widziałeś kiedy w sklepie stacjonarnym (w Polsce) blistry, pudła i książkę do Mordheim?
2) "większe obroty generuje jedna armia do WFB/WH40k" - a to Ci niespodzianka. A nie wpadło komuś do głowy, że obecność jednej armii do ww. systemów w trzech kolejnych numerach WD, po kilkanaście stron na numer, kontra jedna-dwie strony z SG na numer, może też wpływać na sprzedaż?

No i fakt faktem - artykuł o MO w ostatnim WD sporo wyjaśnia, ale zbytnim optymizmem nie nastraja, następuje przesunięcie środka ciężkości z zamawiania pojedynczych bitsów na całe "zestawy".
Ostatnio zmieniony 3 paź 2007, o 20:32 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Tomek na całkowicie rację, jeżeli GW by zainwestowało w SG to by się opłaciło, tak się nie ma co dziwić że nie daje kasy jak sie w to nie inwestuje...to nie Aston Martin - tu potrzeba reklamy, pomyślunku. Ja osobiście bardzo przeżyję utratę niektórych modeli z Mordki bo są świetne, jak np. Carnivalowe albo Bistów.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Sykstus pisze:większość osób przyjmowała go po prostu bo robili to wszyscy...
No właśnie, tego nie chciałam. Ja w tych czasach chciałam być koniecznie taaaaka niezależna i taaaaka dorosła.
Ale w końcu trzeba ;)
Tomash pisze: 1) Widziałeś kiedy w sklepie stacjonarnym (w Polsce) blistry, pudła i książkę do Mordheim?
Jakieś 7 lat temu... ;)
W FiF są odrzuty z MO - ale tylko dramatisi i najemnicy.
Katylina pisze:Tomek na całkowicie rację, jeżeli GW by zainwestowało w SG to by się opłaciło, tak się nie ma co dziwić że nie daje kasy jak sie w to nie inwestuje...to nie Aston Martin - tu potrzeba reklamy, pomyślunku. Ja osobiście bardzo przeżyję utratę niektórych modeli z Mordki bo są świetne, jak np. Carnivalowe albo Bistów.
Nurglu błogosław mój pomalowany Karnawał w walizce.
To będzie duża strata, jeśli do tego dojdzie.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Skavenblight pisze:Kobiet malujących figurki jest całkiem dużo... więcej niż grających :badgrin: Nie trzeba grać, by umieć malować, kobiety mają zdolności często na wyższym poziomie od panów ;)
ja znam taka jedna, co grala, ale za nic malowac nie chciala - nawet paznokcie maluje u kosmetyczki :mrgreen:
Tomash pisze:Podpowiem co może być przyczyną kiepskiej sprzedaży SG. Właściwie to podpowiem aż dwa powody:
1) Widziałeś kiedy w sklepie stacjonarnym (w Polsce) blistry, pudła i książkę do Mordheim?
2) "większe obroty generuje jedna armia do WFB/WH40k" - a to Ci niespodzianka. A nie wpadło komuś do głowy, że obecność jednej armii do ww. systemów w trzech kolejnych numerach WD, po kilkanaście stron na numer, kontra jedna-dwie strony z SG na numer, może też wpływać na sprzedaż?
wez pod uwage, ze nie mowimy o czasach obecnych - mowimy o czasach, kiedy SG na prawde byly mocno promowane. po prostu systemy "masowe" okazaly sie bardziej dochodowe i w nie idzie para. dzisiaj to tylko konsekwencja czasow minionych...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Sykstus pisze:Mat-hist ?? Jedno wyklucza drugie ! Na prawo co prawda trzeba logikę umieć ale po co cała matma poszerzona humanowi ??
Umiejętności wypracowane na matmie bardzo pomagają na historii (tu i tu trzeba myśleć!): umiejętność kojarzenia, wnioskowania, kontrolowania szeregu elementów przy wypracowywaniu wyniku/wniosku, tworzenia ciągu przyczynowo-skutkowego.
Dzisiaj zwykle jak ktoś nie lubi matmy, to się nazywa "humanistą". ](*,)
Tzw. humanowi matma dobrze by zrobiła. :twisted:
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Tiger Brown pisze:...Dzisiaj zwykle jak ktoś nie lubi matmy, to się nazywa "humanistą". ](*,) ...
So true
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

b_sk pisze:
Tiger Brown pisze:...Dzisiaj zwykle jak ktoś nie lubi matmy, to się nazywa "humanistą". ](*,) ...
So true
So FUCKIN' true

rzekł bym ;)

i wypuszczają takich humanistów, którzy mają problem z dodawaniem... Za moich czasów to byłoby nie do pomyślenia...
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Kruti pisze:
b_sk pisze:
So true
So FUCKIN' true

rzekł bym ;)

i wypuszczają takich humanistów, którzy mają problem z dodawaniem... Za moich czasów to byłoby nie do pomyślenia...
to pewne, jak to, ze dwa i dwa to piec :mrgreen:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

A ja nie mam bierzmowania, bo nie uczęszczałem na przygotowania i jak była próba generalna to się dowiedziałem, że mnie nie ma na liście i mnie ksiądz wyrzucił :( .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

TomCio pisze:A ja nie mam bierzmowania, bo nie uczęszczałem na przygotowania i jak była próba generalna to się dowiedziałem, że mnie nie ma na liście i mnie ksiądz wyrzucił :( .
Na placu trzech krzyży bierzmowanie można załatwić w trzy dni...
Obrazek

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

A ja nie mam bierzmowania bo nie chciałem mieć. :)
A licky boom boom down!!!

Zablokowany