Niezwykli

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Jaaa, ale z Was są szatanowcy!

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Kruti pisze:
TomCio pisze:A ja nie mam bierzmowania, bo nie uczęszczałem na przygotowania i jak była próba generalna to się dowiedziałem, że mnie nie ma na liście i mnie ksiądz wyrzucił :( .
Na placu trzech krzyży bierzmowanie można załatwić w trzy dni...
A jak wsadzaja na te krzyze, to boli :D?

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kruti pisze:Na placu trzech krzyży bierzmowanie można załatwić w trzy dni...
Bullshit.
Nie można, to mit.

Pierwsze spotkanie - bardzo pozytywne. Ksiądz jest rozsądny i myślący, a do tego sympatyczny. I mimo że mamy tam potworny tłum około 100 osób, nie ma problemu z okiełznaniem go... inna sprawa, że tam mogą być ludzie tylko po maturze, bo to bierzmowanie dla dorosłych, więc nie ma licealno-gimnazjalnych szczunoków robiących hałas i rysujących na ścianach pentagramy ;)

Jeno kończy się o późnej porze i do domu nieprzyjemnie wracać. Zapowiada się uroczy semestr z wieloma wieczorami spędzanymi w kościele...
Ale cóż, nie narzekam :)

@TomCio
Idź gdzie indziej, możesz iść do każdej parafii, a jak nie uda się do matury, to pozostaje kościół akademicki - tam są bierzmowania dla dorosłych i nikt nawet o skierowanie z parafii nie pyta, przynajmniej u nas tak jest...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Co to jest bierzmowanie?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Tomash pisze:Co to jest bierzmowanie?
Żeby pokonać wroga, musisz go znać lepiej niż on sam:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bierzmowanie
[-o<

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Tomash pisze:Co to jest bierzmowanie?
Poszukaj w Googlach :badgrin:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

A, kolejny rytuał katolików? To dziękuję.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Tomash pisze:A, kolejny rytuał katolików? To dziękuję.
Nikt Cię nie będzie zmuszał, chyba że masz bardzo religijną przyszłą żonę ;)

Ja robię teraz, kiedy czuję się na to gotowa.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Skavenblight pisze:
Ja robię teraz, kiedy czuję się na to gotowa.
Hmmm... To mi się podoba :)

na prawdę...

idealistyczne podejście u kobiety - rzadka sprawa
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

No, Kruti, wykrakałeś - perspektywa zamknięcia BitsPudła od dziś jest bardzo realna :(

Nie wiem czy Cię to cieszy, ale mnie ani trochę :?

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Kruti pisze: idealistyczne podejście u kobiety - rzadka sprawa
Poczułam się na tym spotkaniu brutalnie pominięta... ;) ksiądz jest do bólu realistą i wymieniał różne powody, dla których tam byliśmy: ślub, bycie chrzestnym dziecka znajomych, nuda, zapobiegliwość, męczenie przez babcie... ale ani słowa o biednych idealistach ;)

@Tomash
:(

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Tomash pisze:No, Kruti, wykrakałeś - perspektywa zamknięcia BitsPudła od dziś jest bardzo realna :(

Nie wiem czy Cię to cieszy, ale mnie ani trochę :?
Realna??? tzn.? ZUS, US, ABW, CBŚ, CBA czy GW?
Obrazek

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Skavenblight pisze: @TomCio
Idź gdzie indziej, możesz iść do każdej parafii, a jak nie uda się do matury, to pozostaje kościół akademicki - tam są bierzmowania dla dorosłych i nikt nawet o skierowanie z parafii nie pyta, przynajmniej u nas tak jest...
Jak mi będzie potrzebne to pójdę :) .
Ale i tak zwałowałem księdza, bo trzeba było ponoć od 1 gim chodzić :shock2: , ja wystartowałem od 3, pominąłem pare spotkań, nie zaliczyłem jakiś śmiesznych sprawdzianów (bo kurde kolesie zdawali u katechetów w swoim gimnazjum, a ja chodziłem do innego gim i nawet nie wiedziałem :shock2: ), a potem jak zobaczyłem na ogłoszeniach, że za 2 dni nas bierzmują, a na dzień następny jest generalne spotkanie to poszedłem. Niestety nie było mnie na liście :( , ale coż, sam sobie jestem winien, zrobie sobie bierzmowanie kiedyś tam w katedrze.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

TomCio pisze:
Skavenblight pisze: @TomCio
Jak mi będzie potrzebne to pójdę :) .
Ale i tak zwałowałem księdza, bo trzeba było ponoć od 1 gim chodzić :shock2: , ja wystartowałem od 3, pominąłem pare spotkań, nie zaliczyłem jakiś śmiesznych sprawdzianów (bo kurde kolesie zdawali u katechetów w swoim gimnazjum, a ja chodziłem do innego gim i nawet nie wiedziałem :shock2: ), a potem jak zobaczyłem na ogłoszeniach, że za 2 dni nas bierzmują, a na dzień następny jest generalne spotkanie to poszedłem. Niestety nie było mnie na liście :( , ale coż, sam sobie jestem winien, zrobie sobie bierzmowanie kiedyś tam w katedrze.
Tak, spotkania do bierzmowania powinny trwać półtora roku do dwóch lat ;) Te dla dorosłych zredukowano do 9-10 [jak wyjdzie] ale za to trzeba być na wszystkich [raz można nie przyjść, ale lepiej być].
W sumie szkoda, że takie zredukowane mamy, ale trudno, przynajmniej nic wbrew sobie nie robię :) A poza tym w sumie dobrze, bo studia to nie to co szkoła, a tu jeszcze insze projekty poboczne są...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kruti pisze:Realna??? tzn.? ZUS, US, ABW, CBŚ, CBA czy GW?
GW.
Nie proces, ale odcięcie od legalnego kupowania ich towaru. Nie ma sensu prowadzić sklepu, jeśli mamy stracić 95% asortymentu i 100% pomysłu na sklep/nazwę.
Obczaj temat o BitsPudle.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Tomash pisze:
Kruti pisze:Realna??? tzn.? ZUS, US, ABW, CBŚ, CBA czy GW?
GW.
Nie proces, ale odcięcie od legalnego kupowania ich towaru. Nie ma sensu prowadzić sklepu, jeśli mamy stracić 95% asortymentu i 100% pomysłu na sklep/nazwę.
Obczaj temat o BitsPudle.
\
bitsy do conwersów chcesz?
reszta na priv

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

z bierzmowaniem w wawie nie jest trudno... moj mlodszy braciszek (2 LO) dostal od swojej katechetki namiary na jakas parafie w Łomiankach.
ogolnie to wyglada tak, ze był na 2 z 3 spotkan. A w sobote jest uroczystosc :D
koszty tez nie duze, bo 20 zł za kwiatki :)
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kerim, luz, nie musisz na razie czyścić swojego magazynu. Coś wymyślimy. Główka pracuje :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

nie kumasz co mówię, Tomie, nie kumasz...
Mówię o czymś innym

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Kerim ma rację w tym co mówi.

Jak nie zgodnie z prawem to lewą stroną jadę.

Zablokowany