Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Te plotki, które dotarły do mnie, są bardzo dobrą wiadomością dla WE. Łuki z dwóch szeregów, nie marszująca ciężka kawa - skirmishe z dwóch szeregów - dla mnie bomba.
Sorki za jeden post po drugim
Taka rozpiska mi łazi po głowie ostatnio:
Wood Elves Army
Spellweaver @ 340 Pts
General; Magic Level 4; Longbow
Moonstone of the Hidden Ways [35]
Wand of Wych Elm [55]
Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
Spellsinger @ 175 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Waywatcher Noble @ 140 Pts
Waywatcher; Longbow
Hail of Doom Arrow [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
----------------------------
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 114
Total Army Cost: 2350
Grałem bardzo podobną dzisiaj z HE na smoku i nie było źle. Z tym że miałem tylko spellweavera na 3 scrollach i dwóch alterów. A i zamiast driadek byli GR, którzy w sumie się przydali.

Taka rozpiska mi łazi po głowie ostatnio:
Wood Elves Army
Spellweaver @ 340 Pts
General; Magic Level 4; Longbow
Moonstone of the Hidden Ways [35]
Wand of Wych Elm [55]
Spellsinger @ 175 Pts
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
Spellsinger @ 175 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Waywatcher Noble @ 140 Pts
Waywatcher; Longbow
Hail of Doom Arrow [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
----------------------------
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 114
Total Army Cost: 2350
Grałem bardzo podobną dzisiaj z HE na smoku i nie było źle. Z tym że miałem tylko spellweavera na 3 scrollach i dwóch alterów. A i zamiast driadek byli GR, którzy w sumie się przydali.
mi się wydaje, że wersja, którą grałeś ze mną dużo lepsza. Ja się tam boję alterów, a taka magia i tak wiele nie zdziala. Alterzy przynajmniej w jakimś stopniu szachują kawalerie.
Ta magia nie jest bardzo groźna, ale może coś ugrać. Natomiast ważna w tej zabawie jest bardzo mocna antymagia. Alterzy są strasznie fajni, ale spadają jak dzieci i trzeba zajebiście z nimi uważać.
zajebista antymagia konczy sie na duzym caddym ^^ksch pisze:Ta magia nie jest bardzo groźna, ale może coś ugrać. Natomiast ważna w tej zabawie jest bardzo mocna antymagia. Alterzy są strasznie fajni, ale spadają jak dzieci i trzeba zajebiście z nimi uważać.
A ja się nie zgodzę. 2 małych caddych daję więcej opcji, kosztują mniej pkt, nie masz 4 scrolli na 1 modelu, tylko na 2, nie są generałami i tak dalej.Gremlin pisze:zajebista antymagia konczy sie na duzym caddym ^^ksch pisze:Ta magia nie jest bardzo groźna, ale może coś ugrać. Natomiast ważna w tej zabawie jest bardzo mocna antymagia. Alterzy są strasznie fajni, ale spadają jak dzieci i trzeba zajebiście z nimi uważać.
Imho duży starcza, ale szkoda slot lorda na caddiego..
Co do rozpisek, ja sie nie wypowiadam, bo chyba od pół roku nic nie grałem, więc...
Pozdro
pfff... Raczej to nie sa kiepskie argumenty...runepriest pisze:a według mnie lepsza jest duży cadi bo daje 9 ld
po drugie można brac inne lory.
nie wychodzi wiele taniej a jak maksujesz magi to kosztuję tyle samo. no i 3 wound jest lepszy bo ciężej społowoić
P.S. wlaz na dote...
A to takie coś niezwiązane w ogóle z wfboczko pisze:a tak wogole wybaczcie pytanie ignoranta ale co to jest dota??

http://pl.wikipedia.org/wiki/Defense_of_the_Ancients
proszę

A ja dużego maga nie lubie i tyle! O!
Lol... mam się śmiać? Czy to był żarcik czy coś w ten deseń czy co...? Grałem sporo na dużym magu i mam go serdecznie dość. Ostatni bilans - 4 bitwy - 8 miscastów (tylko na dużym). Tyle i basta z nim, do szuflady, a fix na caddiegooczko pisze:wiesz jak nie lubisz to przecież nikt cię nie zmusi. ale moze powinieneś poprostu troche na nim pograć i zobaczyc jak ci idzie. nie jest moze tak dobrym wyborem jak smoczek ale ja go nie mam wiec siła wyższa

Panowie, w tym porównaniu jest ważna zmienna: primo lord może mieć przerzut dispela, secundo lord może rzucać zatrzymanie
Co do solidnej antymagii to sam lord nie jest solidną antymagią, lecz oczywiście może wystarczyć.

Co do solidnej antymagii to sam lord nie jest solidną antymagią, lecz oczywiście może wystarczyć.
Rozpiska na 1991 pkt
spisana na szybko
Magiczka 2 lvl @ 175
2 x DS
Magiczka 2 lvl @ 175
Calaingor
DS
Noble BSB @ 132
Asedyni Bane
HODA
3 x 10 GG @ 120
4 x 8 Dryads @ 96
2x5 WR @ 148
musican, baner
8 WD @ 165
miusican, Champion
Treeman @ 285
Oceniajcie
To zostaje mi 18 pkt i nie wiem czy dać łucznikom po muzyku czy dać dodatkowego tancerza
spisana na szybko
Magiczka 2 lvl @ 175
2 x DS
Magiczka 2 lvl @ 175
Calaingor
DS
Noble BSB @ 132
Asedyni Bane
HODA
3 x 10 GG @ 120
4 x 8 Dryads @ 96
2x5 WR @ 148
musican, baner
8 WD @ 165
miusican, Champion
Treeman @ 285
Oceniajcie

To zostaje mi 18 pkt i nie wiem czy dać łucznikom po muzyku czy dać dodatkowego tancerza
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2010, o 10:03 przez kubon, łącznie zmieniany 1 raz.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
bsb nie może mieć es.
WR z szmatami kosztują 148 pkt. nie 144.
Champion pisze się przez samo A, nie cheampion.
A rozpia co tu mówić? Ja komentować nie będę, nie moje klimaty, tzn. ja bym magii nie maksował, bo po co? Szkoda punktów.
Pozdro
WR z szmatami kosztują 148 pkt. nie 144.
Champion pisze się przez samo A, nie cheampion.
A rozpia co tu mówić? Ja komentować nie będę, nie moje klimaty, tzn. ja bym magii nie maksował, bo po co? Szkoda punktów.
Pozdro
sry już poprawiam
Mówiłem na początku że rozpa spisywana na szybko i sam się zdziwiłem że tyle błędów
A czemu BSB nie może mieć ES ?

A czemu BSB nie może mieć ES ?
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.