Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
Spoko, błędy się zdarzaja.
Bo bsb m zapis, że nie może brac żadnej broni (np. gw) i tarcz.
Pozdro
Bo bsb m zapis, że nie może brac żadnej broni (np. gw) i tarcz.
Pozdro
Ale to jest zaklęta tarcza czyli jest magicznym przedmiotem, myślałem, że to działa jak magiczny hand weapon który tak naprawde nie jest HW i np nie daje bonusów do Asv 

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
WE na smoku.
Highborn @ 569 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour
Hail of Doom Arrow [30]
Stone of the Crystal Mere [30]
Annoyance of Netlings [25]
Enchanted Shield [10]
Green Dragon @ [320] Pts
2x Spellsinger @ 140 Pts
2x Dispel Scroll [25]
2x5 Wild Riders @ 130 Pts
6x10 Glade Guard @ 120 Pts
4x8 Dryads @ 96 Pts
Cannon @ 85 Pts
Great Eagle @ 50 Pts
15 wystawień
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 111
Total Army Cost: 2348
Highborn @ 569 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour
Hail of Doom Arrow [30]
Stone of the Crystal Mere [30]
Annoyance of Netlings [25]
Enchanted Shield [10]
Green Dragon @ [320] Pts
2x Spellsinger @ 140 Pts
2x Dispel Scroll [25]
2x5 Wild Riders @ 130 Pts
6x10 Glade Guard @ 120 Pts
4x8 Dryads @ 96 Pts
Cannon @ 85 Pts
Great Eagle @ 50 Pts
15 wystawień
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 111
Total Army Cost: 2348
Fajne, grałem na czymś podobnym ( 4x10 GG i 3x8 Driad) za to z kolejnymi wildami i WW zamiast orła, spisuje sie całkiem nieźle, a nawet lepiej niz nieźle.
edit.
To chyba jedyna Twoja rozpiska która do mnie przemawia. chociaz uwazam ze i tak GG jest za duzo
edit.
To chyba jedyna Twoja rozpiska która do mnie przemawia. chociaz uwazam ze i tak GG jest za duzo

Wg. mnie fajna rozpiska... Chociaż ja dałbym jeszcze jednego orła zamiast cannona i wykupił muzyków do GG za resztę ptk. - nie trawię DoW po prostu. A orzeł nawet jak padnie to nie jest go szkoda. Ogólnie to od wczoraj jestem zachwycony hordową rozpiską WE... 
Dlaczego nie bierzesz tancerzy?

Dlaczego nie bierzesz tancerzy?
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Po co tancerze do rozpy z 2x wildy + smok? 
No, widze, że po rozmowie na GG zmieniłeś koncepcje z tych 10x 8 driad na "trochę" mniej
I moje zdanie znasz. Mi się ta rozpa nie podoba i tyle. Smok jest słaby, w challengu i tak wszyscy będą Ci prali smoka, a ward spadnie w najmniej oczekiwanym momencie.
Standardzik.

No, widze, że po rozmowie na GG zmieniłeś koncepcje z tych 10x 8 driad na "trochę" mniej

I moje zdanie znasz. Mi się ta rozpa nie podoba i tyle. Smok jest słaby, w challengu i tak wszyscy będą Ci prali smoka, a ward spadnie w najmniej oczekiwanym momencie.
Standardzik.

Bo tancerze są fajnymi straszakami na większość syfu z AS2+, więcej może dostawić się pod oddział wroga no i MR1. (może mam do nich sentyment - wczoraj zionie w nich Stardragon... 4 dostało save'uje... 3 szóstki... ale wczoraj to dziwne rzuty były AS2+ z przerzutem i ward na 4+ ... czempion GG wbił ranę takiej puszcze z łuku oczywiście. rzut przeciwnika 1,1,3)
Ja bym dał 3x driad i 1x 5 tancerzy. Albo za cenę GG dał właśnie jeden oddział.
Piotras mocny podpis
Ja bym dał 3x driad i 1x 5 tancerzy. Albo za cenę GG dał właśnie jeden oddział.
Piotras mocny podpis

Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
@ Mikadorus: Tylko taki badziew z as 2+ ma zazwyczaj więcej mova niż 5 wiesz? Jakaś kawaleria itd, więc tancerze są przydatki jako oddział wsparcia. A Kaleson ma w tej rozpisce w ich miejsce driady. Wszystko. A to co opisałeś to zwyczajny fart, nic więcej. 
A co jest złego w moim opisie? :>

A co jest złego w moim opisie? :>
Zapewne chodziło o to że używając Waaagh musiałby wpaść w orła więc poleciałby tam gdzie Kalesoner by chciał, no i oczywiście nie zdziałałby tego co miał. Dobra rozkmina.
A sam orzeł jako tako jest świetny a byłby jeszcze lepszy 2 na 1 slot:D
A sam orzeł jako tako jest świetny a byłby jeszcze lepszy 2 na 1 slot:D
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Dokladnie tak.Laik pisze:Zapewne chodziło o to że używając Waaagh musiałby wpaść w orła więc poleciałby tam gdzie Kalesoner by chciał, no i oczywiście nie zdziałałby tego co miał. Dobra rozkmina.

Wkurzajce.
Kaleson niby sie zarzekał, ze nie zna O&G a wymyslil najlepszy patent na utrudnienie wykorzystania z zaskoczenia zasady Waagh.