Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Re: Rozpiski WE

Post autor: Piotras »

Spoko, błędy się zdarzaja.
Bo bsb m zapis, że nie może brac żadnej broni (np. gw) i tarcz.

Pozdro

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Ale to jest zaklęta tarcza czyli jest magicznym przedmiotem, myślałem, że to działa jak magiczny hand weapon który tak naprawde nie jest HW i np nie daje bonusów do Asv :)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

To źle myślałeś

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

WE na smoku.

Highborn @ 569 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour
Hail of Doom Arrow [30]
Stone of the Crystal Mere [30]
Annoyance of Netlings [25]
Enchanted Shield [10]
Green Dragon @ [320] Pts

2x Spellsinger @ 140 Pts
2x Dispel Scroll [25]

2x5 Wild Riders @ 130 Pts
6x10 Glade Guard @ 120 Pts
4x8 Dryads @ 96 Pts
Cannon @ 85 Pts
Great Eagle @ 50 Pts

15 wystawień
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 111
Total Army Cost: 2348
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Fajne, grałem na czymś podobnym ( 4x10 GG i 3x8 Driad) za to z kolejnymi wildami i WW zamiast orła, spisuje sie całkiem nieźle, a nawet lepiej niz nieźle.

edit.

To chyba jedyna Twoja rozpiska która do mnie przemawia. chociaz uwazam ze i tak GG jest za duzo :P

Kalesoner
Szczur Królów

Też myślałem o wayach zamiast orła i jednych łuków. Nawet o 2 unitach wayów, ale jakoś nie chciała sie rozpa kleić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jakoś nie wierzę w wayów przy standardowej antymagii 4na4.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Wg. mnie fajna rozpiska... Chociaż ja dałbym jeszcze jednego orła zamiast cannona i wykupił muzyków do GG za resztę ptk. - nie trawię DoW po prostu. A orzeł nawet jak padnie to nie jest go szkoda. Ogólnie to od wczoraj jestem zachwycony hordową rozpiską WE... :P

Dlaczego nie bierzesz tancerzy?
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Po co tancerze do rozpy z 2x wildy + smok? :P

No, widze, że po rozmowie na GG zmieniłeś koncepcje z tych 10x 8 driad na "trochę" mniej :P

I moje zdanie znasz. Mi się ta rozpa nie podoba i tyle. Smok jest słaby, w challengu i tak wszyscy będą Ci prali smoka, a ward spadnie w najmniej oczekiwanym momencie.
Standardzik. ;)

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Bo tancerze są fajnymi straszakami na większość syfu z AS2+, więcej może dostawić się pod oddział wroga no i MR1. (może mam do nich sentyment - wczoraj zionie w nich Stardragon... 4 dostało save'uje... 3 szóstki... ale wczoraj to dziwne rzuty były AS2+ z przerzutem i ward na 4+ ... czempion GG wbił ranę takiej puszcze z łuku oczywiście. rzut przeciwnika 1,1,3)

Ja bym dał 3x driad i 1x 5 tancerzy. Albo za cenę GG dał właśnie jeden oddział.

Piotras mocny podpis :mrgreen:
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

@ Mikadorus: Tylko taki badziew z as 2+ ma zazwyczaj więcej mova niż 5 wiesz? Jakaś kawaleria itd, więc tancerze są przydatki jako oddział wsparcia. A Kaleson ma w tej rozpisce w ich miejsce driady. Wszystko. A to co opisałeś to zwyczajny fart, nic więcej. ;)

A co jest złego w moim opisie? :>

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

rozpa mi się podoba co bym zmienił:
GG + orzeł =170pkt na
7 WW =168
zawsze mi się taki odział spłaca, a gdy pada to nie jest aż taki drogi i odczuwalny, na ten format :wink:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Szczerze to tacy Waye robią chyba mniej niż te 2 oddziały. I tak jakoś do tej koncepcji chyba średniawo pasują.

No, ale to jest Kaleson, pogra, zda raport i stwierdzi, że jest plewne xD

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

ja też lubię wardancerów i zawsze mi sie spłacają, może poza woma wyjątkami jak grałem z Runpriestem na wi i jak w pierwszej turze wszedł duzy pocisk z fajera na 10 i ostał się jeden + mag

Kalesoner
Szczur Królów

Dziś strzeliłem sobie sparing tą rozpą ze snotlingami Blessa, 12 : 8. Orzeł latał krok w krok za wiwerną nie dając jej rzucic w nic sensowengo waagh, Bardzo fajnie sie grało.
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

nie no orzełki są gites

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kalesoner pisze:Orzeł latał krok w krok za wiwerną nie dając jej rzucic w nic sensowengo waagh, Bardzo fajnie sie grało.
Ej, ja tak długo nie grałem albo wyjaśnij mi ocb? xD

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Zapewne chodziło o to że używając Waaagh musiałby wpaść w orła więc poleciałby tam gdzie Kalesoner by chciał, no i oczywiście nie zdziałałby tego co miał. Dobra rozkmina.

A sam orzeł jako tako jest świetny a byłby jeszcze lepszy 2 na 1 slot:D
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Laik pisze:Zapewne chodziło o to że używając Waaagh musiałby wpaść w orła więc poleciałby tam gdzie Kalesoner by chciał, no i oczywiście nie zdziałałby tego co miał. Dobra rozkmina.
Dokladnie tak. :)
Wkurzajce.
Kaleson niby sie zarzekał, ze nie zna O&G a wymyslil najlepszy patent na utrudnienie wykorzystania z zaskoczenia zasady Waagh. :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Ahaa, w tym sensie :) Ale jaja, nigdy bym na to nie wpadł...

To czemu Bless nie sprzątnąłeś tego orła???

Zablokowany