Jak wybierać skład na Euro

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Toż wyraźnie zaznaczyłem, żeby najpierw zagłosować ogólnie. Bo jak będziecie próbować forsować każdy pomysł z osobna to g... przeforsujecie, albo będą przepychanki trwać kilka miechów. A tak to się wyrazi ogólnie wolę, czy coś zmieniać, czy zostawić jak jest.

Właśnie te swoje szczegóły to doprecyzuje się później, ale przynajmniej będzie wiadomy 1szy krok - czy wybierać kapitana, czy od razu skład - potem się ustali kto i jak wybiera.

Jak dzieci:
Tomuś chce lizaka, Piotruś cukierka, Marysia czekoladę, natomiast Michaś woli lody. Głosujemy ogólnie czy wolimy słodycze czy lody, a potem wybieramy już z zawężonego worka. Bo tak to tyle ile osób to tyle pomysłów i nic z tego nie wynika.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

wpadl mi do glowy pewien pomysl odnosnie wybierania skladu na euro: niech kapitan-selekcjoner wybiera nie graczy, a zestaw armii do druzyny, kazda z armii gra gracz ktory ma nia najlepsze osiagi na zakonczenie sezonu (brane pod uwage z masterow)
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

a co z graczami, co grają kilkoma armiami ??
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

niech sie zdecyduja. moga sobie wybrac armie gdzie jest slabsza konkurencja :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Pomysl z dupy zreszta przeciez tak jest drugi raz z rzedu wybierane
podpis nieregulaminowy - administracja

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

System, który obowiązuje teraz uważam za dobry. Z jednej strony KAŻDY ma szanse znaleźć się w reprezentacji (wytarczy osiągnąć TOP3, a na to każdy ma takie same szanse), z drugiej pozwala na dobranie reszty składu wg. wypracowanej koncepcji (żonglowanie armiami, taktyki na wystawianie itp).

Jedyne minusy jakie widzę, to:

- co zrobić, jak np. na koniec sezony będzie 3 x Demons of Chaos w TOP3 (albo coś w tym stylu)
- coś wymyślić, żeby gracze zakwalifikowani do reprezentacji Polski ETC byli dobrze przygotowani (czyli grali, grali i jeszcze raz grali...) Bo wyobrażam sobie sytuacje, że ktoś - tam wchodzi do teamu "za zasługi", mimo, że ostatnio na turnieju był pół roku temu :)

Ale niech nam te minusy nie przesłoną plusów! :D

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Maciek Paraszczak pisze: - coś wymyślić, żeby gracze zakwalifikowani do reprezentacji Polski ETC byli dobrze przygotowani (czyli grali, grali i jeszcze raz grali...) Bo wyobrażam sobie sytuacje, że ktoś - tam wchodzi do teamu "za zasługi", mimo, że ostatnio na turnieju był pół roku temu :)
wlasnie o to chodzi w mojej propozycji...

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Generalnie juz troche czasu minelo, propozycje wisza i wisza, przydaloby sie zeby jakis mod zalozyl juz glosowanie w tej sprawie.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Znowu będzie, że nie założono to co chcieli co niektórzy :D
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

No ale w koncu cos trzeba zalozyc.
Najlepiej wrzuc wszystkie propozycje do jednego worka i wszystko bedzie ok.

A jak zrobisz inaczej (po swojemu) to co najwyzej narazisz sie na krytyke za nadgorliwosc a nie za bezczynnosc :) co jest imo korzystniejsze :):).

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

ja uwazam, ze nie nalezy zmieniac niczego w sposobie wybirania reprezentacji.
najlepszym na to argumentem niech beda sukcesy, ktore to reprezentacje tak wybierane osiagnely.
nie ma sensu zmieniac czegos, co funcjonuje naprawde dobrze.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Proponuje glosowanie:
Czy jestes za zmiana systemu wyboru reprezentacji na ETC? (tak/nie)

jesli okaze sie ze tak to wybierzemy jak

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

nie koniecznie, bo np. bylbym za zmiana systemu, ale zalezy jakie bylyby propozycje, bo jesli zaglosuje teraz na TAK, a potem w propozycjach znajda sie same gorsze pomysly niz obecny system to wtedy znajac za wczasu calosc glosowania glosowalbym teraz na NIE :)

Ja proponuje skrócic sezon do konca stycznia (aby druzyna miala wiecej czasu na trening i rozkminianie), i pozostawic tak jak jest teraz czyli TOP3 (z masterow) wybiera.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Buszman, a zmiana taka by tylko mastery sie liczyly do wyboru top3, jak sie na nia zapatrujesz (po 'aferze' lokalowej)?

Ja tam generalnie nie wiem na co bede glosowal zapytam sie kogos kogo ten temat bardzije interesuje, ale warto rozwazyc wszystkie argumenty :).

Wolalbym wszystko wrzucone do jednego worka, bo przy tak/nie zwolennicy wyboru top3 z masterow beda mieli zagwozdke czy zaglosowac na nie i na pewno obronic obecny system czy zaryzkowac mozliwosc zmiany na jednego kapitana z szansa na drobna reforme systemu z top3 :).
Ale juz to mowilem. Nie bede sie czepial jak glosowanie bedzie wygladac inaczej. Wazne zeby to juz poszlo, bo jakby to powiedziec, sezon jest w polowie a byly tez propozycje nie liczenia turniejow innych niz solo 2000+... Juz najwyzsszy czas aby wszstko bylo jasne co do wyboru skladu na euro.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

a co jest niejasne? Ja teraz w ogole nie rozkminiam. Zamiast zająć się rzeczami w stylu nagród za Ligę, to zabieracie się za coś co W OGÓLE nie potrzebuje zmian. Tj Buszman napisał- wystarczą sukcesy naszej reprezentacji, za argument aby zostawic to jak jest, nie ma sensu glosować dla samego głosowania, bo może to tylko zmienić na gorsze

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

i tak wiekszosc da C, wiec nie wiem po co to glosowanie

EDIT
powinnismy zajac sie nagrodami za lige, tepieniem za walowanie w wynikach w lidze. Te tematy leżą odłogiem i ludzie boją się tknąć tego jakby to było jakieś gówno, a zajmują się tym co nie potrzebuje zmian, bo dobrze działa

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Morrok pisze:i tak wiekszosc da C, wiec nie wiem po co to glosowanie
No przecież wszyscy chcą głosowania ?? To zakładam - do jutra czas, by nakreślić jakiś logiczny jego kształt - jak chcesz podyskutować, to jest temacik. Tutaj nic nie piszemy - zaznaczyłem to przecież :) Priv do mnie lub w temacie na LL.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Moim zdaniem wybór składu musi się zmienić. Tak samo musi być czas by ten skład się zgrał i potrenował. Życzę reprezentacji wszystkiego dobrego, ale chyba każdy ma apetyt na 1sze miejsce a nie TYLKO albo AŻ podium ?? Niemcy ile by szczęścia nie mieli to jednak trenowali ze sobą. Podejrzewam, że inne reprezentacje w większości też. Wiem, że jesteśmy tak zajebiści, że z bomby możemy jechać i wygrywać w cuglach, ale myślę, że ponad indywidualne umiejętności należy przedkładać zgranie grupy. No i jedna osoba moim zdaniem lepiej taką grupę dobierze, coby jedność stanowiła.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Moim zdaniem punkt b nie powinien być głosowany - jest nonsensowny.

Poza tym zmieniać coś do dobrze działa i dlaczego zminy chcą wszyscy ale nie ci do byli grali na Euro.

Moim zdaniem jedyna opcja do głosowanie poza ta którą już mamy to żeby Top3 było wybierane z samych Masterów

Prosiłbym pisać na temat głosowania tutaj - Scimi

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ja nadal jestem za moim systemem, kapitana wybranego sposród top X, na jktorego spada caly obowiazek i przyjemność wybrania składu.

ODPOWIEDZ