Spawn

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
blundi
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: blundi »

bigpasiak pisze:zdaje sie ze potwory sa powyzej us 3 bo do tego jest piechota... z wylaczeniem orla ktory jest w RB wyszczegolniony...
Jak w dowcipie, pan zdał, a pani się zdawało.
Przykładów jest wiele i nie chce mi się ich wymieniać.
A poganiacze z potworami to wymieniony w podręczniku wyjątek, nie wiem, co ma to udowodnić (lub nie).

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

moze to ze jednak potwory tworza unity?
wysil sie co Ci szkodzi. przyklad nie mounta potwora o us3 i nie latajacy...
nie odpowiedziales na moje pytanie czy mi sie zdawalo?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Oj Pasiak, ale Ty sie agresywny zrobiłeś, ojojoj....

Awatar użytkownika
blundi
Kontakt:

bigpasiak pisze:wysil sie co Ci szkodzi. przyklad nie mounta potwora o us3 i nie latajacy...
przykładowo - salamandra ?
Nie wiem, czemu służyć ma zawężenie potworów do "nie latających i nie będących mountami o US3". Co to ma być za argument ? Coś nie pasuje do koncepcji to usuwamy ?
Swoją drogą, rzeczywiście zdajesz się denerwować tą rozmową, więc może pora ją zakończyć ?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

blundi pisze:
bigpasiak pisze:wysil sie co Ci szkodzi. przyklad nie mounta potwora o us3 i nie latajacy...
przykładowo - salamandra ?
Nie wiem, czemu służyć ma zawężenie potworów do "nie latających i nie będących mountami o US3". Co to ma być za argument ? Coś nie pasuje do koncepcji to usuwamy ?
Swoją drogą, rzeczywiście zdajesz się denerwować tą rozmową, więc może pora ją zakończyć ?
ciekawe ktorym zdaniem pokazalem ze to ja sie tym denerwuje...

swoja droga zawezilem poszukiwania z kilku powodow miedzy innymi dlatego ze mounty z kilkoma ranami to juz potwory a jedyny latajacy o us 3 ktory przychodzi mi na mysl wolno latajacy to orzel... pegazow bez jezdzca do wykupienia jeszcze nie widzialem w tej edycji :roll:

Twoj przyklad zly... czemu? bo salamandra jest w oddziale z hendlersami i mozna ich miec wiecej ktore to TWORZA unit razem ze soba i popychaczami... wiec do definicji potwora [Twojej] nie bardzo pasuja...

i dalej prosilbym o odpowiedz na pytanie ze skavenami i ktorego warunku [poza nietworzeniem oddzialow] nie spelnia spawn co do piechoty...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Bigpasiak, twoją metodą rozumowania:
Wskaż mi piechotę, która NIE może tworzyć unitów i jest wystawiana jako pojedyńcze modele.
Uerph.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

gorger, ogre hunter, kazdy heros ogrow, dumbull, demony herosi, slann, dlzej by mozna wymieniac...

Awatar użytkownika
blundi
Kontakt:

szafa@poznan pisze:gorger, ogre hunter, kazdy heros ogrow, dumbull, demony herosi, slann, dlzej by mozna wymieniac...
Poza gorgerem, co do którego można przeprowadzić analogiczną dyskusję jak o spawnie (będzie łatwiej, bo ma 4 rany), reszta to bohaterowie, którzy ani piechotą, ani potworami nie są.
Po co więc przywołałeś ich jako przykład ?

Bigpasiak - o co Co chodzi ? Bo się już gubię.
Napisałem, że spawn w 100% spełnia to co o potworach w podręczniku. Napisz otwarcie, do czego zmierzasz tymi przykładami albo walnij jakimś cytatem który sprawi, że spawn nie może być potworem.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

szafa@poznan pisze:gorger, ogre hunter, kazdy heros ogrow, dumbull, demony herosi, slann, dlzej by mozna wymieniac...
her to nie jest dobry przyklad.. nie mozesz zrobic oddzialu herosow bo taka jest zasada herosa (podobnie jak mozliwosc dolaczenia do oddzialu)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

W rulebooku jest napisane ze oddzialy piechoty to sa jednostki poruszajace sie na piechote, ktore moga tworzyc oddzialy. Spawn nie moze tworzyc oddzialow, i tyle, ergo piechota nie jest. Po co wiecej sie sprzeczac.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

no nie chcialem herosow brac pod uwage szafa... ale najprostszy banshe :) poza tym to nie moj tok rozumowania ze potwory nie tworza unitow... zdaje sie ze ktos przedemna chial to jako argument uzyc... :P

a wlasnie... gorger to piechota? a slann nie monster? bo w sumie nie wiem na czym sie skonczylo...

Abandoned

Awatar użytkownika
blundi
Kontakt:

W weekend zerknąłem przypadkiem na strony 75 i 76 AB High Elves.
Wiem, wiem, scenariusz i tak dalej, ale jest to jakby nie patrzył publikacja oficjalna GW.
Jako "THE MONSTERS" wymienione są tam stworzenia (specjalnie dla Big Pasiaka chyba) nie bedące steedami, nie latające, które mają US=3, 2 a nawet, o zgrozo, 1.
W sumie nie powinno się z tego zbyt drastycznych wniosków wysnuwać.
Jednak, dość dobrze widać, że nie wielkość podstawki, albo US, w tym, co jest monster, ma znaczenie.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

scenariusz scenariuszem... dobrze wiadomo ze rzadza sie swoimi prawami a RB wyraznie mowi [dla Blundi chyba :P ] ze jednostki do US 3 i ogr size to piechota... :P

Abandoned

Awatar użytkownika
blundi
Kontakt:

Ależ tak, ale nie koniecznie.
US3 i ogre size to może być piechota, aczkolwiek nie musi.
Weź takiego trolla ze scenariusza.
Normalnie to piechota.
Jednak, jak występuje solo i nie może tworzyć regimentów (innych niż monster and handlers lub monster and rider) to staje się monster.
Czy teraz rozumiesz, co jest najważniejszym kryterium odróżniania potworów od piechoty ?
Dla ułatwienia, nie jest to US czy wielkość podstawki ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

eeee... scenariusz?

Abandoned

kemot
Wodzirej

Post autor: kemot »

a ja mam pytanie z troche innej beczki, czy spawn placi normalnie za poruszanie sie w trudnym terenie ??

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

"ruch losowy (...) podlega normalnym modyfikacjom terenu"

źródło: Uściślenia Sędziowskie XI '06 punkt 2 podpunkt a) ;)
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
blundi
Kontakt:

bigpasiak pisze:eeee... scenariusz?
bum bum bum - odgłos walenia głową w mur :D

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

No dobra to czy Spawn może wejść do zasranego budynku czy nie ??
Obrazek

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

nie

ODPOWIEDZ