Na co komu CS ?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Równowaga to nie tylko zbalansowanie armybooków ale i rozpisek. Oczywiście nie mówię o złych rozpiskach. Ale rozpiski dobre powinny być grywalne bo są przemyślane a nie bo polegają na wzieciu wszystkiego przy czym designerzy mniej lub bardziej się walnęli.
Designerzy walneli się przy cannonie ? Albo przy smoku ? Albo przy recascie ?

Co to znaczy przemyślana rozpiska ?
z nowych armi chyba zadna nie ma tylko jednej dobrej rozpiski a dwie dobre rozpiski na kazda armie to i tak znaczaca poprawa w porownaniu z 6 ed .
Pełna zgoda :)

Dla przykładu Demony - Tzeensh , Khorn , He smok albo magia , VC ma nawet więcej słusznych rozpisek.
jestes w bledzie. 9 kostek to jest tak akurat, zeby rzucic 3x2 kosci + 1x3kosci, lub 3x3kosci. ew. zamiast ktorejs bounda.
magia w wymiarze 9PD jest w stanie sie przebic, i staje sie elementem bardziej wspomagajacym niz podstawowa sila niszczaca - o to chodzi.
Nie to ty jesteś w błędzie - sprawdź sobie jakie zaklęcia opłaca się rzucać 2 kościami ... a jakie 3 a do jakich trzeba 4

Jakim prawem ktoś wycina magie całkowicie a nie wycina strzelania ? albo CC ? Gdzieś w booku masz napisane że Wfb nie powinno się wygrywać magią ?

Włąściwie z tyłu podręcznika - cytuje "It is a dark age , a bloody age , an age of deamons and sorcery ..." Magia jest jak najbardziej legitimate way wygrywania - taką samą jak CC i shooting ... Pozatym mag z 2 poziomu kosztuje więcej niż 10 kuszników - musi w większości przypadków wylosować odpowiedni czar do tego później go jeszcze rzucić :)

Tak więc nie - ograniczenie 9 PD jest śmieszne - straight and simple.

Nie wysłałeś tego swojego genialnego pomysłu na warseera ? Spokojnie - ja to zrobie - w końcu zamieściłeś to w necie - nie przejmuj się poleci pod twoim nickiem :)

END

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Furion, przeginasz.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Temat ponownie otwarty. Sugeruję - zwłaszcza Furionowi - trzymanie języka na wodzy i kulturalne wypowiedzi. Jeszcze jedna wycieczka i będzie źle.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

Post autor: Wilhelm »

wg mnie ograniczenie 9 pd jest słuszne bo gdy przeciwnik ma 20 kostek na jedną caddy to człowiek jest poddawany zbyt dużemu napięciu. To jest po prostu mega stresująca faza :D i w dodatku ciągnie się w nieskończoność. . . przy działach jest rach ciach ciach i co ma spaść szybko spada i trzeba grać dalej, a magia. . . ech. 9pd dla dobra naszego zdrowia psychicznego !

A tak bardziej na poważnie to jakieś ograniczenie powinno być, ale imo odgórne uniwersalne cięcia są niewłaściwym rozwiązaniem dlatego, że dla jednych armii magia jest ważniejsza dla innych mniej ważna, ale i tak wszyscy mogą mieć tyle samo kostek. Ja bym tutaj oponował za takim CSem, który odejmowałby po prostu duże pkt za różne progi i tyle ew. dostosowywałby limity do armii.

Jeśli w nowych DE okaże się, że np. najbardziej opłacalną opcją jest wystawianie 3-4 magów to chciałbym aby istniał jakiś CS, który motywowałby mnie do wystawiania jednak 2 czarek ;P Bo inni herosi na pewno też będą fajni ;)

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

THE_END pisze:
Włąściwie z tyłu podręcznika - cytuje "It is a dark age , a bloody age , an age of deamons and sorcery ..." Magia jest jak najbardziej legitimate way wygrywania - taką samą jak CC i shooting ... Pozatym mag z 2 poziomu kosztuje więcej niż 10 kuszników - musi w większości przypadków wylosować odpowiedni czar do tego później go jeszcze rzucić :)

Tak więc nie - ograniczenie 9 PD jest śmieszne - straight and simple.
chyba sie nie zrozumielismy. nie chodzi o to, ze magia nie jest klimatyczna. gdyby nie byla, nie byloby jej w podreczniku :wink:
chodzi o to, ze turlac kostkami i cieszyc sie z tego ze pociski/recasty na 18 kosciach rzucac umie kazdy debil - a CS ma na celu zwiekszenie znaczenia umiejetnosci graczy.
pomijajac juz fakt, ze gdyby to ograniczenie bylo durne, nie obowiazywaloby na ETC... :wink:
Nie to ty jesteś w błędzie - sprawdź sobie jakie zaklęcia opłaca się rzucać 2 kościami ...
VC wskrzeszenia (popychaczki tez mozna). tzeentchowe pociski, male pociski ze standardowych lorow, treesinging, khemrickie inkantacje to tez tylko 2 kosteczki :wink:
zreszta, czy ja kogos zmuszam do rzucania czarow na 2 kosciach? kazdy sam powinien wiedziec na ile sie oplaca :roll:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

chodzi o to, ze turlac kostkami i cieszyc sie z tego ze pociski/recasty na 18 kosciach rzucac umie kazdy debil
Na 18 tak a na 12 ? Jako grający tzeenshem ( spokojnie pod 20 kości podchodzę ) jestem za obcięciem na 12 kości - wtedy Da się magią cokolwiek zrobić - a na tych zasadach ciężko jest rzucić jeden czar

Skomentuj moje porównanie - mag - slot hero - albo lord - ponad 100 ptk
10 Crossbowmanów = 80 pts - core slot
Mag losuje czary itd ...
a CS ma na celu zwiekszenie znaczenia umiejetnosci graczy.
Umiejętność radzenia sobie z magią to także umiejętność ...
pomijajac juz fakt, ze gdyby to ograniczenie bylo durne, nie obowiazywaloby na ETC
A ETC jest jakimś wykładnikiem zasad i nie przegiętości ? - Będzie na ECT zwycięzca tegorocznego GT UK :] ? ;) ?
tzeentchowe pociski
1 świetny pocisk - dający albo 5 hitów z siłą 4 albo 4 z siłą 5 ... wyborne - sprawdź jeszcze zasięg tego rarytasu.
male pociski ze standardowych lorow
3 hity z siłą 4 albo na odwrót - szczyt przegiętości ...

Vc , WE i Khemri to akurat armie których ten CS nie obcina wcale pod względem magii :)

Ogólnie zgadzamy się w jednym aspekcie - da się przegiąc magię łatwiej niż inne rzeczy - czy trzeba ją upaprać - tak ale 9 na 10 to śmieszne ja postuluje 12 do 10 - tak żeby jak ktoś się na magie ustawia mógł cokolwiek z nią zrobić - to nie może być poszkodowana faza w stosunku do CC i Shootingu.
czy ja kogos zmuszam do rzucania czarow na 2 kosciach? kazdy sam powinien wiedziec na ile sie oplaca
Nie nie zmuszasz - więc ci mówię właśnie że czary warte rzucania - to zwykle 8 i wyżej to się rzuca 3-ma kośćmi ...

Zresztą sprawdz temat CS- by furion trikk bardzo dobrze tam to rozpisał :)
pozdro

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

THE_END pisze: Skomentuj moje porównanie - mag - slot hero - albo lord - ponad 100 ptk
Mag losuje czary itd ...
Zwłaszcza taki VC lord lub inny herald znający 8 lorów wybierający sobie czary, Bretonnia vs. 3x na turę beast covers, nie wchodzę w to.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

"Zwłaszcza taki VC lord lub inny herald znający 8 lorów wybierający sobie czary"

Właściwie to nie wybiera ... zna wszystkie :D

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

THE_END pisze:
chodzi o to, ze turlac kostkami i cieszyc sie z tego ze pociski/recasty na 18 kosciach rzucac umie kazdy debil
Na 18 tak a na 12 ? Jako grający tzeenshem ( spokojnie pod 20 kości podchodzę ) jestem za obcięciem na 12 kości - wtedy Da się magią cokolwiek zrobić - a na tych zasadach ciężko jest rzucić jeden czar

Skomentuj moje porównanie - mag - slot hero - albo lord - ponad 100 ptk
Mag losuje czary itd ...
ograniczenie do 12 kosci to zadne ograniczenie. ale przynajmniej wiem juz co ci sie tak nie podoba w CSie - tnie twoja armie :lol2:
jesli ciezko ci przy takich ograniczeniach przepchnac 1 czar, to chyba nie opanowales trudnej sztuki odpowiedniego planowania fazy magii :wink:

porownanie maga do crossbow'ow? prosze bardzo. 10 strzelcow trafia zazwyczaj na 5+ - wiec generuja ok. 3 hitow S4.
mag w najgorszym przypadku rzuca maly pocisk - mniej wiecej czyli tyle samo hitow, a moze miec czary bardziej mordercze, magiczne przedmioty, latwiej go schowac... zreszta, to jakby porownywac ser z truskawkami.
THE_END pisze:
a CS ma na celu zwiekszenie znaczenia umiejetnosci graczy.
Umiejętność radzenia sobie z magią to także umiejętność ...
:lol2:
jak ktos nie umie radzic sobie z magia (co wymaga znikomych umiejetnosci), to jest dupa nie gracz i zaden CS tego nie zmieni :wink:
THE_END pisze:
pomijajac juz fakt, ze gdyby to ograniczenie bylo durne, nie obowiazywaloby na ETC
A ETC jest jakimś wykładnikiem zasad i nie przegiętości ? - Będzie na ECT zwycięzca tegorocznego GT UK :] ? ;) ?
a co mnie obchodzi zwyciezca GTUK? to jest jakis bog WFB, czy co?
faktem jest, ze ETC to najbardziej prestizowy turniej w skali Europy.
THE_END pisze:
tzeentchowe pociski
1 świetny pocisk - dający albo 5 hitów z siłą 4 albo 4 z siłą 5 ... wyborne - sprawdź jeszcze zasięg tego rarytasu.
male pociski ze standardowych lorow
3 hity z siłą 4 albo na odwrót - szczyt przegiętości ...
jesli nie doceniasz wartosci malych pociskow (btw, tzeentch rownie dobrze moze lupnac 7hitow S7 - zreszta nawet S5 juz boli), to najwyrazniej musisz sie jeszcze troche nauczyc.
THE_END pisze: Ogólnie zgadzamy się w jednym aspekcie - da się przegiąc magię łatwiej niż inne rzeczy - czy trzeba ją upaprać - tak ale 9 na 10 to śmieszne ja postuluje 12 do 10 - tak żeby jak ktoś się na magie ustawia mógł cokolwiek z nią zrobić - to nie może być poszkodowana faza w stosunku do CC i Shootingu.
to ze magia jest bardziej poszkodowana, to tylko twoja opinia, wynikajaca ze specyfiki twojej armii.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Gobos po koleii :)
ograniczenie do 12 kosci to zadne ograniczenie.
W takim razie w następnych postach pisz łaskawie zamiast

"chodzi o to, ze turlac kostkami i cieszyc sie z tego ze pociski/recasty na 18 kosciach rzucac umie kazdy debil"

"chodzi o to, ze turlac kostkami i cieszyc sie z tego ze pociski/recasty na 12 kosciach rzucac umie kazdy debil"

:)

jesli ciezko ci przy takich ograniczeniach przepchnac 1 czar, to chyba nie opanowales trudnej sztuki odpowiedniego planowania fazy magii
1 - nie - ilość potrzebną do wygranej - tak - powiedz mi mędrcu - bo pytam jeszcze raz kto powiedział że aby wygrać magią potrzeba mniej skilla niż armią na latającym smoku ?
mag w najgorszym przypadku rzuca maly pocisk - mniej wiecej czyli tyle samo hitow, a moze miec czary bardziej mordercze, magiczne przedmioty, latwiej go schowac... zreszta, to jakby porownywac ser z truskawkami.
Mag może go rzucić pod warunkiem że zrobi to 2 kośćmi - a przeciwnik ma możliwość go disspelować - możesz dispelować crossbowy ? Nie to nie jak porównyanie sera z truskawkami - X ptk jest w stanie zadać taki i taki damage - gdzie tu masz ser i truskawki.
jak ktos nie umie radzic sobie z magia (co wymaga znikomych umiejetnosci), to jest dupa nie gracz i zaden CS tego nie zmieni
W takim razie rozumowanie - chcesz ograniczenia magii - czyli nie radzisz sobie z nią - czyli jesteś dupa nie gracz i żaden CS tego nie zmieni - no ja rozumiem że samokrytyka to w Polsce wrodzona umiejętność ale ja bym się tak nie katował :lol2:
a co mnie obchodzi zwyciezca GTUK? to jest jakis bog WFB, czy co?
faktem jest, ze ETC to najbardziej prestizowy turniej w skali Europy.
To że grasz w Wfb - Euro w US jest obśmiane w UK zresztą przez większą część środowiska też :) - głównie przez comp score. Prestiż tego turnieju jest mitem który na tym forum jest bardzo silny
jesli nie doceniasz wartosci malych pociskow (btw, tzeentch rownie dobrze moze lupnac 7hitow S7 - zreszta nawet S5 juz boli), to najwyrazniej musisz sie jeszcze troche nauczyc.
Równie dobrze 10 Crossbowmanów może wbić 10 woundów na smoka - prawdopodobieństwo podobne ...
to ze magia jest bardziej poszkodowana, to tylko twoja opinia, wynikajaca ze specyfiki twojej armii.
To opinia takich graczy jak GoC - który z tego CS się poprostu śmieje :) Zresztą CS pojawi się na Warseerze zobaczymy czy moja opinia jest taka odosobniona :)

Odnośnie mojej armii - bazując na niekompletnych informacjach wyciągasz błędne wnioski - tak się składa że na półce leżą mi Demony na drugiej Mortalsi ( kiedyś jedna armia ) obok VC i WE ... Teraz się przymierzam do dark elfów :) - moja "troska" o magię jest powodowana tym że nie chcę wysłuchiwać że Pl czy europa to zaścianek graczy którzy muszą zmieniać zasady zamiast nauczyć się grać :)

Pozatym akurat ten argument ci mocno nie wyszedł -> parafraza

Gracz B tworzy CS który mocno bije w armię gracza C - Gracz C mówi - "hej to nie fair . twoje zasady uniemożliwiają mi normalną grę moją armią a promują twoją" na to gracz B odpowiada "Hehehe mam rację - burzysz się bo moje zasady biją w twoją armię"

Właśnie w tej chwili napisałeś coś takiego ...

Jeżeli nie widzisz różnicy między 12 a 26 kościami to znaczy że po prostu macie mało mocną scenę turniejową :) albo to kwestia predyspozycji osobistych ...

All in all ucięcie magii i ogólnie ten CS to tak jakbyś poucinał na ustawce wszystkim pałki oprócz twojej - pobił wszystkich a później latał i krzyczał ale jestem super - zniszczyłem przeciwników swoimi genialnymi umiejętnościami :)

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

THE_END pisze:
tzeentchowe pociski

[pozdro
Ty naprawdę grasz demonami?
przecież 6 takich pocisków na dwóch kościach (3x horrory, 3x herald) robi masakrę jak mało która inna magia.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

THE_END ja cie prosze ty takich głupot nie gadaj, w Polsce nie jeseś a robisz najwięcej problemów.

Jak jest ku*wa szansa że np OnG wygrają z Tenzeha Demonami na 26 kostkach, 1:50 czy 1:75. Jak gość robi rospe na turlanie kulkami, ok, ale to już jest takie przegięcie żę najlepiej przestać grać, powiedzieć masz 20:0 i solidarnie, niech będzie miał 1 miejsce w turnieju i straci dzień, choć ani razu nie zagra. Zobaczymy po ilu turniejach gracze DL zaczną wystawiać "normalne rozpiski". A i żeby się zbytnio nie nałowili, to takie turnieje "locale" bez nagród

Albo drugi pomysł jest taki np. na turnieju 6 osób będzie 12 DL. Niech pierwszą ture oni zagrają między sobą, drugą też a w trzecie dołączą do ogółu gracz. Może taka terapia wstrząsowa podziała?

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

"Ty naprawdę grasz demonami?
przecież 6 takich pocisków na dwóch kościach (3x horrory, 3x herald) robi masakrę jak mało która inna magia."

Się składa że gram ( od niedawna bo to nowa armia - gdzieś tam z tyłu jest spis wszystkich które mam i nimi gram :)

Problem polega na tym że czar nr 1 ma bardzo słaby zasięg - 18" oznacza że castujący odział zrobi to raz lub dwa (będzie miał szansę) Pozatym nie ma żadnej penetracji - średnia siła to tak jak pisałem 4 lub 5 na knightów to zdecydowanie za mało - w dodatku w przypadku posiadania przez przeciwnika jakiegoś MR - well żadko kiedy wyjdzie.

"THE_END ja cie prosze ty takich głupot nie gadaj, w Polsce nie jeseś a robisz najwięcej problemów."

Jedną z rzeczy które napisałeś trafiłęś w 10-tkę nie jestem w PL więc te CS-y mnie nigdy nie będą dotyczyć a więc po co miałbym bronić rozpsiek z Kościami skoro nie mam przed czym ?

"Jak jest ku*wa szansa że np OnG wygrają z Tenzeha Demonami na 26 kostkach"

A na 12 ?

A ja mam taki pomysł - zamiast limitu PD limit rzucanych czarów :D Wtedy pójdzie 1 IoN , 1 popychaczka z TK , 1 Treesing :D - pasuje :D ?

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Paffeu pisze:
THE_END pisze:
tzeentchowe pociski

[pozdro
Ty naprawdę grasz demonami?
przecież 6 takich pocisków na dwóch kościach (3x horrory, 3x herald) robi masakrę jak mało która inna magia.
to moze traz ja :) pocisk ten jest fajny i wogole ale mam jeden problem :) Statystyke to nie jest tak ze ten 7hitow z sila 7 wchodzi ci nagminie znacznie czescie to 1 hit z sila 7 albo 7 Hitow z sila 2 :) Musisz mase tych pociskow rzucic zeby wszedl taki P-panc. A teraz zobaczmy kto to rzuca horrory ktore potrafi fast rozjechac ? No i jeszcze musza kosci brac z armijnego pula wiec . Generalnie jesli horrory zbliza sie na 18 cali od dowolnej jednostki wroga mozesz juz powoli zbierac figurki.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

The_End pisze:To że grasz w Wfb - Euro w US jest obśmiane w UK zresztą przez większą część środowiska też - głównie przez comp score. Prestiż tego turnieju jest mitem który na tym forum jest bardzo silny
Prestiż jest mitem, bo stany coś obśmiały? :lol2:
Co do UK - jakoś w tym roku przyjeżdżają na turniej.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Furion - pozwól że Cię wprowadzę łagodnie w świat logiki :) - jesteś młody masz prawo nie wiedzieć.

"To że grasz w Wfb - Euro w US jest obśmiane w UK zresztą przez większą część środowiska też - głównie przez comp score."

Na końcu zdania jest kropka :)

"Prestiż tego turnieju jest mitem który na tym forum jest bardzo silny"

Jeśli pomiędzy zdaniami nie ma spójnika logicznego to nie ma żadnej wskazówki że wypowiadający je łączy stosunkiem wynikania.

Te zdania się po prostu nie łączą takim stosunkiem :)

ETC jest obśmiany z innych względów - często personalnych - poza tym dalej nie zastosowałeś się do zalecenia przeczytania jakiegokolwiek podręcznika socjotechniki - wyrywasz zdanie z kontekstu - z UK przyjeżdzają "jacyś" ludzie a nie czołówka z GT :)

ETC było by prestiżowe - gdyby gościli na nim wszyscy zwycięzcy Gt-ków z europy :) a większości tam nie będzie poprostu :)

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

ale jak to jest że na poprzednią edycję też pojawił się compscore - był złożony diametralnie inaczej
nie było ograniczeń w wystawieniu, ale były dodatkowe punkty za wystawianie oddziałów, którymi generalnie się nie grało, lub obcinka tych punktów za wystawianie jednostek, w jakiś sposób niedoszacowanych - generalnie grało się na tym b. fajnie.
Jednak ten compscore przywędrował właśnie ze stanów - jak to więc jest że jednocześnie Eurocomp - wg mnie dużo lepszy, jest obśmiany przez środowisko, które samo wypuściło własnego compscora

przechwalanie się czyj turniej jest bardziej prestiżowy, jest odrobinę dziecinne, wszyscy więdzą że najbardziej prestiżowe są lokale w Tychach :roll:

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Lukaszxx pisze:ale jak to jest że na poprzednią edycję też pojawił się compscore - był złożony diametralnie inaczej
nie było ograniczeń w wystawieniu, ale były dodatkowe punkty za wystawianie oddziałów, którymi generalnie się nie grało, lub obcinka tych punktów za wystawianie jednostek, w jakiś sposób niedoszacowanych - generalnie grało się na tym b. fajnie.
Jednak ten compscore przywędrował właśnie ze stanów - jak to więc jest że jednocześnie Eurocomp - wg mnie dużo lepszy, jest obśmiany przez środowisko, które samo wypuściło własnego compscora

przechwalanie się czyj turniej jest bardziej prestiżowy, jest odrobinę dziecinne, wszyscy więdzą że najbardziej prestiżowe są lokale w Tychach :roll:
Nie ze stanów tylko z UK :) - różnica między nimi jest taka że jeden zwyczajnie daje ci drobny minus za wygiętą rozpiskę ale możesz nią grać a drugi nie pozwala na jej użycie ...

Ja absolutnie nie przechwalam sie prestiżem żadnych turniejów - więcej nie kwestionuje tego że ETC to prestiżowy turniej - tylko nie w takim stopniu w jakim chciałby tego Furion czy niektórzy forumowicze :)

Wracając do porównania Wfb do sportu - Paintball - a właściwie jego odmiana Speedball prawie sportem jest - turnieje , liga , światowe mistrzostwa , reprezentacje krajów itd ...

Znajdźcie mi jedne ograniczenia co do sprzętu jakiego można używać ... Każdy kupuje w ramach z góry narzuconego zestawu reguł sprzęt ( przez analogie BRB i AB ) i gra tym co ma - wiem że w PL bardzo często wygrywa drużyna która zainwestowała więcej w markery a nie ta lepsza - tzn że CS nie jest potrzebny żeby zrobić z wfb sport :)

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

THE_END pisze:Nie ze stanów tylko z UK :) - różnica między nimi jest taka że jeden zwyczajnie daje ci drobny minus za wygiętą rozpiskę ale możesz nią grać a drugi nie pozwala na jej użycie ...
może z UK, ciekawe czy w kontekście nowych booków brytole wyplują 7ed. CS.
Miał on jedną wielką wadę - jedna osoba mogła wsiąść takiego pornosa, na jakiego pozwalała kompozycja i zepsuć wszystkim zabawę, nie osiągając jakiegokolwiek dobrego miejsca na turnieju - CS Furiona nie dopuszcza takiej możliwości - i z tego powodu jest dużo lepszy do, jakby to powiedzieć, polskiego podwórka.
I absolutnie nic by się nie stało gdyby od czasu do czasu ktoś gdzieś na jego zasadach zorganizował lokala. Byleby to nie stało się jakimś standardem.
Ot i tyle
pzdr

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Lukaszxx pisze:
THE_END pisze:Nie ze stanów tylko z UK :) - różnica między nimi jest taka że jeden zwyczajnie daje ci drobny minus za wygiętą rozpiskę ale możesz nią grać a drugi nie pozwala na jej użycie ...
może z UK, ciekawe czy w kontekście nowych booków brytole wyplują 7ed. CS.
Miał on jedną wielką wadę - jedna osoba mogła wsiąść takiego pornosa, na jakiego pozwalała kompozycja i zepsuć wszystkim zabawę, nie osiągając jakiegokolwiek dobrego miejsca na turnieju - CS Furiona nie dopuszcza takiej możliwości - i z tego powodu jest dużo lepszy do, jakby to powiedzieć, polskiego podwórka.
I absolutnie nic by się nie stało gdyby od czasu do czasu ktoś gdzieś na jego zasadach zorganizował lokala. Byleby to nie stało się jakimś standardem.
Ot i tyle
pzdr
ja mam inne zdanie: Nadal jest możliwe wzięcie przegięcia- co zostało uwypuklone w drugim wątku przez THE ENDa . Swoją drogą jestem w szoku ze chce mu sie dyskutowac na ten temat :D . Ja od początku tego pomysłu byłem pewien ze i tak zostanie zrobiony turniej z takimi zasadami. Stało się... Uwierz mi, już nigdy wiecej w Wawie nie bedzie takiego tura ;)

ODPOWIEDZ