03.02.2007 - Toruń - "SI VIS PACEM, PARA BELLUM! Toruń"
- Brother Michal
- Kretozord
dokładnie! bo wyjdzie na to, że nie można przyjechać z tą samą armią dwa razy 

No i tak powinno byc....Dobra juz nic nie mowie....
nie widze tu zadnego kombinowania, po prostu po dyskusji klubowej uznalismy zeby ograniczyc takie kwiatki jak banner of sorcery x2 zabronilismy powtarzania wszytskich magic itemow itp w 2 tych samych armiach. Ziemko rozumiem ze standardy parówek w Polsce są inne ale fajnie czasem zagrac cos innego. Dwie takie same armie ale z takimi ograniczeniami wcale nie będą bardziej przegiete niz polaczenie niektórych.

Nie bedzie.... Przyklady mam dac co mozna zlozyc ? Dwarfy na X maszynach . HE na 10 rydwanach , 4xbolach , 4xpiatkach silverow mam kontynuwoac ?
Poza tym taki format - co mi sie bardziej nie podoba , propogaje granie samemu 2ma armiami... W parowce chyba jednak o to nie chodzi ?
Poza tym taki format - co mi sie bardziej nie podoba , propogaje granie samemu 2ma armiami... W parowce chyba jednak o to nie chodzi ?
propogaje
prawie jak papuga po norwesku ... ale ja nie o tym ...

ja generalnie nie wtracam sie w to jaki jest regulamin... ale wystawienie dwoch tych samych armii moze skonczyc sie czyms naprawde chorym... no moze nie w przypadku TK

ja sie nie kloce bo i tak sie dostosuje

Czepialski
Tez moim zdaniem moze to doprowadzic do jakis chorych schematow , ale ok - ja sie dostosuje....

dla mnie to co podales jest tak samo mocne jak chocby HE i Imperium, czy jak sami pokazaliscie HE + Lizardzi. Sam z checia sie sprobuje z 10 rydwanami grajac moimi ogrami. Taki format spodobal sie klubowiczom wiec taki pozostanie. Jesli sie wyjątkowo nie sprawdzi (w co wątpie) bedziemy mieli nauczke.

- Brother Michal
- Kretozord
Baniak dobrze prawi!
Byc moze formula turnieju jakos boostuje niektore kombinacje, a inne pewnie tnie, ale mi nie o to chodzi.
Nie jest to 10, czy 20 kalka tego samego, tylko cos innego.
Moze sie spodoba i sie przyjmnie, a moze nie.
Czas pokaze!
Ja tylko zycze chlopakom super turnieju!
Byc moze formula turnieju jakos boostuje niektore kombinacje, a inne pewnie tnie, ale mi nie o to chodzi.
Nie jest to 10, czy 20 kalka tego samego, tylko cos innego.
Moze sie spodoba i sie przyjmnie, a moze nie.
Czas pokaze!
Ja tylko zycze chlopakom super turnieju!

Imperial Stormtroopres don't die...
They can only go to hell and regroup.

A wszystko na co mam ochotę jest niemoralne,nielegalne,albo tuczące ]:->

a ja mam takie pytanie!
Czy w jakiś sposób ograniczone są poziomy magii?Bo może warto by pomyśleć coś w tym kierunku?
A tak mi jeszcze po głowie chodzi pomysł, żeby w dwóch takich samych armiach wprowadzić ograniczenie o niepowtarzalności speciali/rare. Możemy uniknac wtedy sytuacji, gdy mamy na stole 2 armie khemri w sojuszu dysponujące 2 cascet of souls>
Czy w jakiś sposób ograniczone są poziomy magii?Bo może warto by pomyśleć coś w tym kierunku?
A tak mi jeszcze po głowie chodzi pomysł, żeby w dwóch takich samych armiach wprowadzić ograniczenie o niepowtarzalności speciali/rare. Możemy uniknac wtedy sytuacji, gdy mamy na stole 2 armie khemri w sojuszu dysponujące 2 cascet of souls>
2 caskety - 2 do casta
Niezle
Magie moznaby ograniczyc jak bylo w Bydzi - 1 BS + 6 leveli - wtedy jest w miare ok...

calkowity offtop. marzy mi sie taki turniej w battla jak byl w 40k... bitwa i rewanz armia przeciwnika.. miód

Noooo wzialbym wtedy saurusy , swarmy - niech sobie graja ludzie 

Mysle ze to jest dobry plan na nastepny turniej.
tylko wowczas nie wiem, czy warto robic duze punkty, a nastepny koniczenie trzeba zrobic na duze conajmniej 2250, bo ludzie się dopominają o duży format już od dluzszego czasu (szczegolnie hiras
)
Wracajac do tematu - parowki wogole daja mnostwo mozliwosci przegiec, mozna zrobic takie kombinacje armii (nawet nie tych samych), ze glowa mala. Mysle jednak, ze warto zmienic choc troche format wzgledem ostatniego turu w bydzi, bo to bez sensu grac dwa identyczne turnieje pod rzad. Jedno jest pewne - parowek na jakis czas nam starczy
tylko wowczas nie wiem, czy warto robic duze punkty, a nastepny koniczenie trzeba zrobic na duze conajmniej 2250, bo ludzie się dopominają o duży format już od dluzszego czasu (szczegolnie hiras

Wracajac do tematu - parowki wogole daja mnostwo mozliwosci przegiec, mozna zrobic takie kombinacje armii (nawet nie tych samych), ze glowa mala. Mysle jednak, ze warto zmienic choc troche format wzgledem ostatniego turu w bydzi, bo to bez sensu grac dwa identyczne turnieje pod rzad. Jedno jest pewne - parowek na jakis czas nam starczy

format "gra-rewanz" musialby byc na male punkty, 1200 wg mnie to max, dla mnie bomba, nie mozna wymaxowac rozpy, trzeba znac i umiec grac innymi armiami... ehhh...

- Brother Michal
- Kretozord
Milo mi to slyszec. Jestem ciekaw jak reszta graczy WFB na to patrzy?Bania pisze:calkowity offtop. marzy mi sie taki turniej w battla jak byl w 40k... bitwa i rewanz armia przeciwnika.. miód

Sam z checia bym cos takiego zagral, w szczegolnosci, ze chce wracac...

Moze bym i plewil ostro, ale ile moglbym sobie przypomniec i nauczyc sie nowych rzeczy!

- Brother Michal
- Kretozord
Ziemko sam wiesz jak bylo na WH40k!Ziemko pisze:Noooo wzialbym wtedy saurusy , swarmy - niech sobie graja ludzie

Jak splewisz armie, to pamietaj, ze sam tez bedziesz musial sie nia meczyc!

- Brother Michal
- Kretozord
Baniak dobrze znowu prawi!Bania pisze:format "gra-rewanz" musialby byc na male punkty, 1200 wg mnie to max, dla mnie bomba, nie mozna wymaxowac rozpy, trzeba znac i umiec grac innymi armiami... ehhh...

Az milo sie czyta!

Mialem plewna armie , ktora pojechala Kamila i rzeznika Piszcza , a oni ja pojechal mnie
Ogolnie nie narzekam - 4 bitwy lacznie remis wyszedl i w jednej wygrana
Jaka na taka armie jaka mam i moje doswiadczenie to uwazam duzy sukces
Ja z checia bym dal komus moje lizaki do pogrania szczegolnie jakiemus graczowi bretonskiemu - niech zobaczy jak fajnie sie gra przeciwko bretce lizakami

Ja z checia bym dal komus moje lizaki do pogrania szczegolnie jakiemus graczowi bretonskiemu - niech zobaczy jak fajnie sie gra przeciwko bretce lizakami

co do niwelowania sobie bonusow przeczytaj strone 38. ta strona ktora ma wiecej jednostek flankkujacych ma bonus, wiec jesli jest po jednej to sie niweluje..Bania pisze:radze przeczytac samemu rulebooka na tej stronie...Ziemko pisze:Ad.1 Poczytaj rulebooka strona 98 "shooting from buildings" - za kazda luke strzelnicza - okno , drzwi - moze z danej strony 5ieciu luda strzelic
dla ułatwienia:
Tłumaczenie: STOREY
PIĘTRO; POZIOM; KONDYGNACJA