DMP - przymiarki

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Demony bez lorda wcale nie sa slabsze od tych z lordem, a jesli juz sa, to napewno nie duzo... Nie podoba mi sie to, ze np Jezdzcy Hardcoru z 2x orki nie beda mogli sie wystawic a 2x demony, jedne z lordem a drugie bez, juz tak.

Ja obstaje przy swoim, albo brak powtarzania, albo mozliwosc powtorzenia jednej armii bez ograniczen. Jest to najsprawiedliwsze (raczej sie sklaniam do tego drugiego).

Swoja droga, fajne tez byly testy wiedzy rozwiazywane w czworke (5). Fajnie by bylo jakby organizatorzy najblizszego DMP taki test przygotowali. Zwlaszcza, ze przy punktach meczowych mialby on o wieeeele mniejsze znaczenie od bitew, ale dawalby duzo frajdy i w przypadku remisu punktow meczowych moglby cos zamieszac. Zakladam, ze bez kombinacji, taki test bylby powiedzmy na max 30-40 duzych punktow :) (tak chyba bylo na pierwszym Bazylo-DMP).

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Demony bez lorda wcale nie sa slabsze od tych z lordem a jesli juz sa, to napewno nie duzo
dokladnie nagle masz silna armie a nie demona i paru kibicow... do tego armia bez lorda jest rownie elastyczna i nie traci prawie wogole na powerze
Nie podoba mi sie to, ze np Jezdzcy Hardcoru z 2x orki nie beda mogli sie wystawic a 2x demony, jedne z lordem a drugie bez juz tak.
mnie akurat sie nie podobalo, ze mozna sie byo wystawic w orkach na magu goblinskim i najt goblinskim... bo akurat dotad zasady zabranialy powtarzania armii chyba, ze z roznymi lordami oprocz orkow :P
poza tym jezdzcy problemu z orkami raczej nie beda mieli chyba, ze kacper nagle wroci do polski na dmp...

Nadal jestem za brakiem powtarzania armii i to wcale nie ogranicza klubow. Ogranicza tepe wybieranie armii do tego co jest najlepsze do bardziej uniwersalnych :)

co do testu wiedzy jestem przeciwny :) imo dmp powinno zostac turniejem generalskim a nie takim gdzie hobbystyka ma wplyw na wynik :) (a zauwaz, ze nie mam slabych wynikow z testow wiec nie pisze tego pod siebie ;) po prostu ten turniej powinien byc specyficzny :) i to nie tylko dlatego,ze ma 5 zwyciescow mastera ;) )

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

popieram shina
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

rok temu było powtarzanie armi i nikt nie płakal? od tamtego czasu pojawiły się demony i vc, wiec tylko na te armie należy zwrócić uwagę, jezeli uważacie ze dmeony nic nie tracą na braku lorda to czemu nikt takiej armi nie wystawia??? ;/ bo ta armia bez lorda jest słabsza. tak samo jak vc bez lorda.

A 2 x orki są przegięte jezeli przeciwny sojusz będzie miał na przykład 2x empire + breta. więc to porównanie do mnie nie przemawia. :wink:
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

jezeli uważacie ze dmeony nic nie tracą na braku lorda to czemu nikt takiej armi nie wystawia??? ;/ bo ta armia bez lorda jest słabsza.
primo jak to nikt nie wystawia :P chlopaki z inkwizytora tak przeciez graja :P

a secundo to to, ze miedzy nic a prawie nic jest roznica ;)

imperium bardzo malo traci na wystawieniu 3 dzial i oddzialu czegos innego... jak myslisz dlaczego wiec pojawiaja sie 4 dziala? z tego samego powodu dla ktorego byly by 2x wampiry tudziez demopny czy dark elfy (Oo)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Shino pisze: mnie akurat sie nie podobalo, ze mozna sie byo wystawic w orkach na magu goblinskim i najt goblinskim... bo akurat dotad zasady zabranialy powtarzania armii chyba, ze z roznymi lordami oprocz orkow :P
To jakaś kpina?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nie. Zasady to wprost dopuszczaly.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Napewno nie będziemy mieli 2 razy O&G. Tylko ja zagram zielonymi.

Osobiście jestem za zakazem dublowania armii, mimo że Fisch nie będzie mogł zagrac bretką. Powody podał Shino. Jedne Demony wystarczająco mocno boostują druzynę, a jak w co 2 teamie będą po 2 DLe, to już wogóle będzie parada przegiętosci. Ponadto spodziewam się, że przez to spotkalibysmy pierdylion na szybko robionych proxośmieciowych demonów, na ktorych sam widok robiłoby sie niedobrze :? A jeszcze co drugą bitwę z tym grac...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Bez powtórzeń - idzie pożyczyć armie, naprawdę to nie problem. Poza tym są gracze co to mają ich po kilka - niech sami pożyczą graczom z klubu lub tak się dobiorą by nie było problemu z dublowaniem armii. U nas w Draconisie prawdopodobnie po premierze 2óch ostatnich booków i pewnie DE w sierpniu problem rozwiąże się sam. A nawet to są armie do pożyczenia.

Ja mam inne pytanie - czy będzie tam Euro Comp ?? (czy też brak powtórzeń typu 3/2/1 ).
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Na DMP?? Napewno bez ograniczeń.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

z tego co mi wiadomo to jest poprostu limited

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

shino:
primo jak to nikt nie wystawia chlopaki z inkwizytora tak przeciez graja
no chyba nie masz racji ...
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

a czy beda podane mapki na stoly wczesniej? uwazam ze byl by to dobry pomysl :)
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Kiedy można się spodziewać regulaminu? :)

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

a jak ze starym chaosem? Proponuje starego booka, ze starymi demonkami.
Muszę jak najszybciej znać odpowiedz na to pytanie bo nie wiem czy kazać koledze uczyc się grać nową armią ;) .

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

imo nowe z wd...

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Kosa pisze:
Piotras pisze:Fajnie, chcieliśmy ekipą wpaść, ale jak będzie bez możliwości powtórzenia armii to będzie lipa... (jest nas akurat 5, w tym 2 nas gra WE, reszta innymi armiami).

No, ale zobaczymy co z tego oficjalnie wyniknie.

Pozdro

a gdzie indziej mozę być, że jest 5 chlopków i są 2xDE ;) wieć mozna się wymienić.

Lepiej jak każda armia będzie inna. :)
Niby racja, to ja juz wiem kogo z chęcia byście odprzedali :P. TYKosa to nawet za jedno piwo!
xYz

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Shino pisze:nie. Zasady to wprost dopuszczaly.
Bzdet.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jedy Knight pisze:
Shino pisze:nie. Zasady to wprost dopuszczaly.
Bzdet.
mozliwe, ze masz racje. Mozesz powiedziac jaka zasada nie pozwalala na taki zestaw lordow w druzynie?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

wyciag z regulaminu DMP 2007
Obostrzenia dot. składu drużyn: W drużynie może się powtórzyć co najwyżej jedna armia, pod warunkiem ze "Lord" w powtarzającej się armii jest inny, to znaczy ze nie może być dwóch runelordow na kowadle, czy dwóch Diuków na pegazie. Tutaj lepiej się mnie zapytać czy dana parę dopuszczę, lord Khorna na rydwanie może być uznany za cos innego nic lord Tzeentcha na smoku, ponieważ wymuszają one skrajnie odmienne typy rozpisek.
http://www.horned-rat-studio.com/00stro ... index.html

pozdrawiam
Obrazek

ODPOWIEDZ