Troszkę inna bajka - Demony i LS

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

eee...
my dalej na polskim forum JJ?

a dla mnie jesli kupujesz z gifta hand weapona to on zastepuje zwyklego bo nie masz zaznaczone ze to dodatkowa bron reczna ktora daje +1a i dalej pytanie oczywiscie do Ciebie...
jak masz dwa giftowe hand weapony to one rozumem dzialaja wspolnie? znaczy ich power sie laczy i wszystkie ataki wykonujesz z bonusami z obu broni?
ciekawe..
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

dlaczego uzywasz analogi do magic itemow ? Gifty to osobna kategoria. Pozatym pisalem sa gifty ktore zmieniaja statystyki demona lub daja mu pewa zdolnosc np Axe of Khorn czy Firestorm ktore powoduja ze wszystkie ataki wykonywane przez demona sa np+1 do sily lub z KB i te gifty dopisku HW niemaja. A sa gifty takie jak torment gdzie w opisie giftu zaznaczono ze np piszystkie rany zadane tormentem zmuszaja ofiare do testu LD. Z tormentem mam 2 HW z roznych zrodel i wedlug RB moge nimi walczyc w HTH z bonusem +1 do ataku. Axe of khorn jest dodalkiem do juz istniejacej broni i +1 do ataku niedaje.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Ja się zastanawiam np. czy sejvy od gifów się sumują? wiem, że sejvy to powinny, ale jak to zdolności (zdolność to na przykład WARD), to może trzeba wybierać między lepszy a słabszym w końcu 2 wardów nie można też mieć.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Paku pisze:Ja się zastanawiam np. czy sejvy od gifów się sumują? wiem, że sejvy to powinny, ale jak to zdolności (zdolność to na przykład WARD), to może trzeba wybierać między lepszy a słabszym w końcu 2 wardów nie można też mieć.
też tak sądzę, zastanówmy się czy magiczne zbroje można łączyć z kropierzem konia, albo zasadą mounted, scal skin u gadów itd.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

jak dla mnie nie ma dodatkowego ataku, bo inaczej elektryk dalej mialby +1 atak ze swojego pistoletu.

Nie powiesz, ze to jest zwykla bron, ani magiczna, bo nie jest to okreslone w booku skavenskim, wiec nie wiem na jakiej zasadzie demon mialby tez czerpac kolejne korzysci...

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

a akurat pistolety nie maja jakies specialne zasady ze dopiero za breisa dostajesz?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

nie ma breisa w tym przypadku

co ciekawe to jedyny item, ktory nie jest Magic Item i daje magiczne ataki ( no chyba, ze jeszcze gwiazdki u skavenow i inne)

Teraz mi powiedz czemu mam miec dodatkowy atak? Bo to jest zupelnie cos innego i nie powinno podchodzic pod zwykle itemy? Mimo ze jest pistoletem?

Dlatego poki nie mam breisa to nie mam kolejnego ataku. Dlatego tez twoj gift jako hand weapon nie jest additional... ( nie wiem czy jest jakis cytat, ktory nie tierdzi ze zastepuje twoj zwykly hand weapon, jak to powiedxzial Pasiak)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

bo to kesiorkowy demon...

swoja droga szkoda ze nie grales WE wczesniejh bo wtedy calkiem ciekawe rzeczy moglyby sie pojawic...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Morrok pisze:nie ma breisa w tym przypadku

co ciekawe to jedyny item, ktory nie jest Magic Item i daje magiczne ataki ( no chyba, ze jeszcze gwiazdki u skavenow i inne)

Teraz mi powiedz czemu mam miec dodatkowy atak? Bo to jest zupelnie cos innego i nie powinno podchodzic pod zwykle itemy? Mimo ze jest pistoletem?

Dlatego poki nie mam breisa to nie mam kolejnego ataku. Dlatego tez twoj gift jako hand weapon nie jest additional... ( nie wiem czy jest jakis cytat, ktory nie tierdzi ze zastepuje twoj zwykly hand weapon, jak to powiedxzial Pasiak)
Pistolety i ich liczenie w Hth sa opisane osobno w RB. Napisali tam ze dopiero za dopiero za brace or more pistols dostajes +1 do ataku. Pistolet ma poprostu zasade szczegolowa pod ktore zwykly HW niepodpada. przezx x lat i x edycji za guna dostawales normalnie 1 atak. Potem w 5 wprowadzili braca ktory dawal mozliwosc strzelania w kazdej turze ( wczesniej musiales poswiecic jedna ture na przeladowanie) a w nastepnej edycji dodatl zasade ze tylko brace daje +1 atak

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

nie potrzebujemy tutaj lekcji historii, wiemy jak działały pistolety na przestrzeni dziejów warhammera...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

mozna by jednak uznac ze nie wiemy...
opowiedz cos jeszcze kesiorek... tak fajnie opowiadasz.

Abandoned

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

bigpasiak pisze:mozna by jednak uznac ze nie wiemy...
o widac argumenty sie skonczyly :roll: zanim odpowiedz postaraj sie swoja wypowiedz poprzec jakim zwiazanym z tematem cytatem.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

póki nie pisze wyraźnie że dostają +1atak za gifto topór to nie dostają :P

kłódka :wink:

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

gifto topor nie ma dopisku HW ma tylko torment blade i staff of change.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Kensiorek pisze:
o widac argumenty sie skonczyly :roll: zanim odpowiedz postaraj sie swoja wypowiedz poprzec jakim zwiazanym z tematem cytatem.
wybacz, to Ty przytaczasz cały czas ten sam argument ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Kensiorek pisze:
po co mam pisac to samo?
to jeszcze raz... driada bohaterka ma zabojcze szpony w obu rekach jako HW ... czy mam +1a?
znajdz mi cytat ze uzywasz w jednym momencie i giftobron i normalna HW...
masz?
z czegos chcesz analogie brac?

Abandoned

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

jesli draida mam napisane np talons ( hand weapons) liczba mnoga to masz +1 do atakow jesli ma tak jak LoC talons( hand weapon) czyli liczba poljedyncza nie masz bo szpony w obu lapkach traktowane sa jako zastaw jedna HW podobnie jak np uzbrojenie bloodzia ktore tez niby sklada sie z 2 broni toporu i bicza a jest jednym hand weaponem.

Jesli masz jakas Spites ktore ma w zasadach ze jest HW wtedy mozna porozmawiac czy masz +1 do atakow. Demony maja 2 takie gifty reszta ofensywnych Axe of Khorn Etherblade etc tego dopiska nie ma i za nie nikt +1 do atakow niechce.

Co do cytatu do ci dalem RB strona 56 masz 2 HW dostajesz +1 do atakow

Jedynie magiczne broni maja napisane ze zastepuja one zwykly ekwipunek Gifty Spites ect nie sa magicznymi przedmiotami wiec ta zasada ich sie nie tyczy.

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Post autor: Moczul »

Kensiorek pisze:jesli draida mam napisane np talons ( hand weapons) liczba mnoga to masz +1 do atakow jesli ma tak jak LoC talons( hand weapon) czyli liczba poljedyncza nie masz bo szpony w obu lapkach traktowane sa jako zastaw jedna HW podobnie jak np uzbrojenie bloodzia ktore tez niby sklada sie z 2 broni toporu i bicza a jest jednym hand weaponem.

Jesli masz jakas Spites ktore ma w zasadach ze jest HW wtedy mozna porozmawiac czy masz +1 do atakow. Demony maja 2 takie gifty reszta ofensywnych Axe of Khorn Etherblade etc tego dopiska nie ma i za nie nikt +1 do atakow niechce.

Co do cytatu do ci dalem RB strona 56 masz 2 HW dostajesz +1 do atakow

Jedynie magiczne broni maja napisane ze zastepuja one zwykly ekwipunek Gifty Spites ect nie sa magicznymi przedmiotami wiec ta zasada ich sie nie tyczy.

Jasno i klarownie, że bardziej się nie da.

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

uscpl pisze:12) Różne
g) Potwory: Ponieważ opis potworów w rulebooku jest niejasny:
1) Potworami nie mogą być bohaterowie (do ogromnych bohaterów stosują się jedynie zasady ruchu potworów – patrz errata). Potworami nie są zatem np. większe demony,ancient treeman, shaggoth champion.

14) Chaos Daemons:
k) Greater Daemony oraz Daemon Prince maja zasady potworów i działają na nie wszystkie przedmioty zdolności i czary normalnie działające na potwory
Trochę to pogmatwane :?
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Pkt. 12 nie został poprawiony. Zmienimy to.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ