Działa na wszystkie testy Ld, w tym psychologię i Break TestyAndy pisze:ja mam pytanko do "banner of Cold Blood". Czy on takze dziala na test breaka ??
"Use at the start of any player turn. For the duration of that turn, unit takes any Leadership tests on 3D6 and discards the highest.
Nowe Dark Elves - pytania o zasady
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Co do Manbane i gwiazdek. ostatni post Barbarossy mnie przekonał, bo wcześniej byłem za opcją Jankiela. Manbane odnosi się do siły posiadacza i zwiększa ją do max 6 a gwiazdki nie wpływają bezpośrednio na siłę bohatera tylko strzelają z siłą taką jak on (która jest ustalana dopiero w odniesieniu do T celu) +1. Jak dla mnie to wyjaśnia problem co działa najpierw i maksymalną siłę 6 z trucizny, po prostu obie rzeczy działają na innej zasadzie.
przeczytaj opis w ABku - manbane daje ranienie na 3+ i tyle i max S6 (zresztą cytat dałem)hypnotic pisze:Co do Manbane i gwiazdek. ostatni post Barbarossy mnie przekonał, bo wcześniej byłem za opcją Jankiela. Manbane odnosi się do siły posiadacza i zwiększa ją do max 6 a gwiazdki nie wpływają bezpośrednio na siłę bohatera tylko strzelają z siłą taką jak on (która jest ustalana dopiero w odniesieniu do T celu) +1. Jak dla mnie to wyjaśnia problem co działa najpierw i maksymalną siłę 6 z trucizny, po prostu obie rzeczy działają na innej zasadzie.
co do lifetakera - w ABku stoi tylko S4 i 30'' zasiegu oraz multi 3x. Żadnej wzmianki że jest to reapeater crossbow, więc AP nie ma.
Draconis - FOR EVER !!!
dla mnie kluczowy jest ten zapisek: unless their Strength would normally be more than this, up to a maximum of Strength 6. Czyli siła jest podbijana do momentu aż osiągnie S6
Szczerze, to mnie to aż tak nie robi - jak LS zdecyduje, że Gwiazdki dają możliwość rzucania z S większą o 2 od T celu to się ucieszę nawet, ale uważam, że powinno być S6 i taki był generalnie zamysł tego.
Szczerze, to mnie to aż tak nie robi - jak LS zdecyduje, że Gwiazdki dają możliwość rzucania z S większą o 2 od T celu to się ucieszę nawet, ale uważam, że powinno być S6 i taki był generalnie zamysł tego.
Draconis - FOR EVER !!!
kto wie po wnikliwszej lekturze książki, to muszę przyznać, że solidnie napisana i jakiś większych niedopowiedzeń czy bugów trudno się doszukać.
Draconis - FOR EVER !!!
"unless their Strength would normally be more than this" odnosi się do poprzedniej części zdania czyli, do tego, że może ranić lepiej.
"up to a maximum of Strength 6" siła asska wynosi 6 a gwiazdki modyfikują siłę użytkownika o 1, czyli jak Barb zauważył, aby użyć gwiazdek potrzebujesz obliczyć to kosmicznie złożonym wzorem [:P] S:=s+1 gdzie s:=(T przeciwnika + 1), czyli potrzebujesz najpierw określić siłę użytkownika aby ją dopiero zmodyfikować bonusem.
"up to a maximum of Strength 6" siła asska wynosi 6 a gwiazdki modyfikują siłę użytkownika o 1, czyli jak Barb zauważył, aby użyć gwiazdek potrzebujesz obliczyć to kosmicznie złożonym wzorem [:P] S:=s+1 gdzie s:=(T przeciwnika + 1), czyli potrzebujesz najpierw określić siłę użytkownika aby ją dopiero zmodyfikować bonusem.
Też się nie upieram przy swoim tylko mówię jak ja to rozumiem. Zapis który cytujesz: unless their Strength would normally be more than this, up to a maximum of Strength 6 odnosi się do siły bohatera, i ok ma tą S6 vs T6 i teraz dochodzą gwiazdki które nie zwiększają już samej siły bohatera tylko umożliwiają atak z jego siłą plus jeden, coś jak GW czy halabarda. Dodatkowy zapis ogranicza jedynie maksymalną wartość S bohatera, a nie jak np w crimson death gdzie wyraźnie jest mowa o min. wartości ataku po wszystkich modyfikatorach.
Oczywiście to kwestia interpretacji, ale po prostu ta wydaje mi się najbardziej logiczna.
Oczywiście to kwestia interpretacji, ale po prostu ta wydaje mi się najbardziej logiczna.
Czy assasin gdy już zostanie ujawniony to moze normalnie odlaczyc sie od unitu, biegac sobie i robic generalnie wszystkie fajne rzeczy jak kazdy charakter czy tez ma jakies ograniczenia ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Dla wątpiących w dark elfickośc mengili...
http://www.solegends.com/citrr/rr04manhides.htm
Nowe wzory, to jakby nie było, wznowienie tych staruszków, i dostosowanie do nowych zasad...
Nowe wzory, to jakby nie było, wznowienie tych staruszków, i dostosowanie do nowych zasad...
nie rozumiem jaki to ma zwiazek z hatred i ap na kuszachNijlor pisze:Dla wątpiących w dark elfickośc mengili...
harpie tez nie maja hate'a mimo, ze sa z booka de...