High Konwersje

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jak najbardziej.

Sam mialem w VI ed 6 tiranoców, 3 orginalne i 3 robione z khemrijskich rydwanów, gdzie koniki byly od SH, zaloga to mieszanka SH, luczników i spearelfów. Bardzo fajne konwersje.

Jak gralem na 4 rydwanach to raczej wystawialem te konwertowane bo mi się bardziej podobaly.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

ja miałem 2 zrobione od zera nawet kółka się kręciły i były zdejmowane. Wiadomo konie miałem od silverów z albo też od silwerów tylko bez opancerzenia(wyciąłem na zmiane z ellyrianami). załoga tak samo włócznicy i łucznicy.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Darkem
Wałkarz

Post autor: Darkem »

Postanowiłem trochę odświeżyć temat ;).

Ktokolwiek z was konwertował kiedyś modele z wh40k na nasze jakże wspaniałe, silne, tanie punktowo, bla, bla, [...] mężne, elfy? Zawsze chciałem, żeby moja armia się wyróżniała trochę z tłumu. Co powiecie na "zrobienie" z Eldarskich Banshee żeńskich wersjie SwordMasterów, wyglądają trochę dziko, jednak sądze, że warto by było. (poniżej daje zdjęcie podgladowo orginalnych figurek):
Obrazek

Magów "z" Farseerów, Warlocków lub z Tau Ethereal?
ObrazekObrazekObrazek

Zastanawiałem się również nad dołączeniem Silver Helms'om lub DP skrzydeł Swooping Hawks. Ot co, tak Ulthuanska husaria.
Obrazek

Oczywiście takie converty wymagałyby poświęcenia wielu godzin pracy, gs'u i kasy, ale może byłoby warto. Co sądzicie?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

padł już kiedyś taki pomysł ale nie wiem czxy został wykonany.

O ile pamietam to bolce w zamysłe były robione z dział eldarskich a magowie to farseerowie tacy jakby przodownicy nacji ala ucieleśnieni bogowie :)

Wiesz jak gdybyś ty z zapalniczką i karabinem wpadł do epoki kamienia łupanego ;) wkońcu wszystkie elfy to w przyszłości eldarowie ;)

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Tak - to ja rzuciłem taki pomysł: Elfy a Eldarzy - pomysł na armię
Dopytywałem się o kwestie fluffu - pomysł jest zawieszony jak na razie z powodu kompletnego braku czasu i gotówki

A na swordmasterów idealni IMO są ci panowie:
Eldar Farseer and Warlock Bodyguard
Gotowi do użycia z command grupą :)
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Kris pisze:A na swordmasterów idealni IMO są ci panowie:
Eldar Farseer and Warlock Bodyguard
Gotowi do użycia z command grupą :)
Zwłaszcza ten po prawej z pistolem :D
Ale rzeczywiście bardzo fajni

A ja mam taki pomysł na konwersje drobną mianowicie dodać WL ogony do płaszcza z GSu
co myślicie?

Awatar użytkownika
Darkem
Wałkarz

Z tym ogonem to bardzo fajny pomysł =D> . Tylko może sie łatwo złamać, jak skończysz/zaczniesz prace nad nim to wstaw zdjęcia. Jestem bardzo ciekawy.

Wszyscy wiemy, ze na Ulthuanie też są drzewce (np. Dębowe Serce), jak myślicie czy dobrym pomysłem byłoby lekkie skonwertowanie symbole, piórka, itp.) Athel Lorenowego Sękacza? Mógłby być wystawiany jako klocek (np. 14 lub 10) WL, oczywiście z odpowiednio dużą podstawką, chociaż... Coś takiego chyba nie jest dopuszczalne na turniejach? A zdejmowanie figurek i manewrowanie będzie sprawiało kłopot :|.
Obrazek
Jest mnie wielu: Darkem/MatMot/Borsuk/Gasserlar i inni.

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

ciesze sie że ci się mój pomysl spodobal. Ogony "się robią".
A twój pomysł z kolei zaintresowal mnie. myślę że mógłbyś go używać jako fillera do WL a jeśli treemen sie nie zmieści to zawsze są treekiny(mają pasujące podstawki) Tylko to musiałby być jakiś większy oddział chyba. Ale takie drzewo w obstawie lewków to by ciekawie wyglądało

Awatar użytkownika
Darkem
Wałkarz

Treekin byłby mniej "epicki", ale na pewno łatwiejszy (i tańszy) do zrealizowania :)

W oczekiwaniu na GS (czyt: konwersje SH na DP) przeglądałem figurki z 3 czy 4 edycji i natrafiłem na coś całkiem ciekawego, trochę dziwnego, (ale armii samych demonów nawet nipponskie kung-fu pandy by nie pobiły :P ) otóż, chodzi mi o figurkę jeźdzca DE - otóż pan w zbroi troszkę podobnej do naszego DP jeżdził (według opisu) na Smoczym-koniu. Zresztą sami zobaczcie:
Obrazek
Obrazek
I tu zaczynam zastanawiać się nad tym czy by nie przrobić moich koników z Sh na coś podobnego, chyba, że pójdę w stronę "feniksa" i przyprawię je o dłuższą sierść albo jakieś pióra. Albo przedluze ogon? (i tak maja biegac w 6). Grzywa również jest ciekawa, ale hmm... do tego potrzeba chyba troche wiecej "skilla":
Obrazek

Master of reality
:
Jak idą prace nad ogonami?

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Chyba raczej jednorożca ;)

Tak bynajmniej z obrazka wynika. DP/SH na jednorożcach/feniksach do mnie osobiście raczej nie przemawiają. Ale nad jakimiś fajnymi fillerkami sam się zastanawiam. Np. LSG, a w środku wrak łodzi 8)
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Darkem
Wałkarz

Przypatrz się dwóm pierwszym zdjęciom, na trzecim rzeczywiście jest jednorożec, a na reszcie (owszem mają po rogu), dragon-horses, gdyż:
a) jaszczurzy ogon,
b) łuska,
c) pazury,
d) jak to mówią: "pakerne' nogi.

Fillery to dobra rzecz :]
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, o 17:55 przez Darkem, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

No tak, tyle że feniks to ptak ognisty, który odradza się z popiołów a nijak mi do takiego schematu ani jedno ani drugie nie pasuje :) ale grunt to wyobraźnia :wink:
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Darkem
Wałkarz

Tak, to oczywiste. Tylko, nie chodzi mi o zrobienie fekniksów z tych koni - mowie o trzech pomysłach.
- Tym smoczym koniu, którego figurke pokazuje.
- Rzucam pomysl dodania jakiś piórek, dłuższej sierści koniowi - w "pójscie w strone feniksa" wcale nie oznacza zrobienie feniksa z konia, tylko nadania mu takiego troche "feniksowego" ;) charakteru,
- "Jednorożcowaty" pomysl z ogonem.

Chyba, że zrobie sobie z tego armie do VC i HE :D Konie będą poparzone, spopielone - i odrodzone, a że z popiołów tym lepiej :D
<żart, mam chore poczucie humoru>

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

dragonhorses... śmierdzi dziwactwem->mutacjami->chaosem= odpada :wink:

co do lwich ogonów, to pomysł zacny. a jeśli chodzi o wytrzymałość, to wystarczy odpowiedni stelarz od środka. myśłę że struna od gitary by się sprawdziła.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Pytanie: czy macie pomysł skąd wziąć miecze-dwuraki? Najlepiej dość tanim kosztem :wink:
Myśle nad konwersjami swordmasterów i szukam broni - bo nie chce mi się każdego wycinać i szlifowac z plasticardu...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

popytaj ludzi ktozy grajha HE i do princa albo bsbs etc nie doklejali mieczy. Ja tak np pare mam.

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

Gryf imperalny i sh i trochę mojego modelowania i powstał Eltharion. Jak macie jeszcze jakiś pomysł co można by ulepszyć (no malowanie to wiem ale to długa droga ....) to proszę o pomysły..no i o konstruktywna krytykę :-).
I jeszcze pytanie. Zadam je tutaj, bo nie wiem gdzie je zadać. Jak wycenić taką figurkę bo ostatnio od słowa do słowa i padło to pytanie a ja nie wiedziałem jak tego dokonać. Tak wiec pytam ile mozna wziąc za taki TT konwertowany z podstawką? i czy są jakieś kanony wyceny figsów?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

szczerze to usuń ten nagrobek bo psuje całość no i o jeżdzca lepszego mogłeś się postarać niż zwykły SH zwłaszcza jeśli miałbyć to eltharion (a jeśłi juz to ma być on to daj mu miecz do drugiej reki a nie tarcze)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Jako że zwykli łucznicy sa strasznie brzydcy (przynajmniej według mnie) postanowilem ich skonwertowac na Łuczników - weteranow :D
Popierwsze glowy bo sa najbrzydsze :
Tu wpadlem na pomysl dania im helmów wlucznikow (jak bede ich malowal to upapram je cale we krwi :twisted: )
Klata:
mysle ze moze zostac ale jak cos zostanie z batalionu od wluczników to dam im zbroje (te tez we krwi)
Broń :
Tu myslałem nad kuszami DE a tagze zwylkymi mieczami i łukami (ewentualnie pomysle tez nad dzidami na które beda nabite glowy DE , oczywiscie wszystko we krwi :wink: )
Sztandar:
Cały poszarpany i we krwi (,,Smierc Malekithowi'' napisane krwią) + standardowy jastrzab

Co o tym myslicie ??
I czy macie jeszcze jakies pomysły?? (osobiscie myslałem nad bliznami )
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, o 12:20 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Eltharion pisze:Jako że zwykli łucznicy sa strasznie brzydcy (przynajmniej według mnie) postanowilem ich skonwertowac na Łuczników - weteranow :D
Popierwsze glowy bo sa najbrzydsze :
Tu wpadlem na pomysl dania im helmów wlucznikow (jak bede ich malowal to upapram je cale we krwi :twisted: )
Klata:
mysle ze moze zostac ale jak cos zostanie z batalionu od wluczników to dam im zbroje (te tez we krwi)
Broń :
Tu myslałem nad kuszami DE a tagze zwylkymi mieczami i łukami (ewentualnie pomysle tez nad dzidami na które beda nabite glowy DE , oczywiscie wszystko we krwi :wink: )
Sztandar:
Cały poszarpany i we krwi (,,Smierc Malekithowi'' napisane krwią) + standardowy jastrzab

Co o tym myslicie ??
I czy macie jeszcze jakies pomysły??
mało krwi imo...

ODPOWIEDZ