Czym grać, przeciw komu?
Moderator: Yudokuno
witam.Zapewne wiekszosc bitew bede rozgrywal przeciwko WE.Czy ma ktos ogolny zarys jak powinna wygladac armia DE????Jestem mega-poczatkujacym,znam ok.8osob ktore graja WE(mam 20kolesi ktorzy graja w warhammera,ogolnie) i dlatego potrzeba mi na nie dobrej strategii.
z gory dziekuje
z gory dziekuje
Hydra, troche śmieci do odganiania łuków i cos z duzym impetem. CoK, Charioty.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
jezeli chodzi o bestie to na starym booku bylo strasznie ciezko, teraz nie widze zadnych problemow. jedyne co zostaw w domu to RBT, bo to najlatwiejsze punkty dla bestii. dobrze spisuja sie COK i COC, teraz to BG na wszystko dobre, heros na pegazie, albo na coldzie calkiem dobry na ambushe. Zawsze pare ds sie przyda, bo moga wyciagnac niezla magie. Hydra miazdzy nei tylko bestie zreszta. Nie bierz warriorow i korsarzy, maja nikle szanse w combacie z bestiami. Z harpiami nei przesadzaj bo nie znajdziesz dla nich za wiele celow. Mysle ze tyle.
ajpinus Bestie to akurat najmniejszy problem .... Gorzej jest z Dwarfami, Imperium, nie wspomnaijac o Demonach i wampirach..
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Na demony, zależy jakie,
grałem z bloodpopaprańcem + horrory 2 oddziały z Heraldem i psy czyli magia i full contact, wystawiłem bolce, magiczke 4 lvl, 2X10 Xbowu, BG, 3 oddziały harpii, 2 x shadsi + 2 magiczki + DH na kotle.
Taktyka prosta, harpie lecą do przodu jeden oddział na przeciw BT pozostałe dwa na psy (ciąć marsz i nie dać zaszarżować), czym się da naparzałem w BT bolce kuszole, lifetaker, nawet 2 doombolty weszły, więc git, w pierwszej turze BT został na 3 ranach (miał pierwszy ruch), w drugiej swojej psy spalił szarże, uciekłem harpiami (trochę szczęścia) a bloodzio wpadł w corsarzy z magiczką, dałem challenge i ustałem na szóstce. Bloodzio pogonił korsarzy, wzdłuż mojej linii armii i dostał sakramentalne bolcowanie + kusznicy i było po blodziu. Magią dużo nie zdziałał bo napchałem 4 skrole, wyszedł minor dla mnie, więc da się grać jak sądze.
grałem z bloodpopaprańcem + horrory 2 oddziały z Heraldem i psy czyli magia i full contact, wystawiłem bolce, magiczke 4 lvl, 2X10 Xbowu, BG, 3 oddziały harpii, 2 x shadsi + 2 magiczki + DH na kotle.
Taktyka prosta, harpie lecą do przodu jeden oddział na przeciw BT pozostałe dwa na psy (ciąć marsz i nie dać zaszarżować), czym się da naparzałem w BT bolce kuszole, lifetaker, nawet 2 doombolty weszły, więc git, w pierwszej turze BT został na 3 ranach (miał pierwszy ruch), w drugiej swojej psy spalił szarże, uciekłem harpiami (trochę szczęścia) a bloodzio wpadł w corsarzy z magiczką, dałem challenge i ustałem na szóstce. Bloodzio pogonił korsarzy, wzdłuż mojej linii armii i dostał sakramentalne bolcowanie + kusznicy i było po blodziu. Magią dużo nie zdziałał bo napchałem 4 skrole, wyszedł minor dla mnie, więc da się grać jak sądze.
Na Demony hydry to kiepskawy pomysł bo Flamery rokrewją je jak chcą. Stare dobre bolce są najlepsze. Napewno duzo strzelania i Cos co ustoi szarze keppera albo blodzia. Co wazne trzeba je trzymac z dala od siebie dopuki się ich nie "zmiękczy".
Na VC natomiast hydry są nieocenione puszcza sie takie dwie na klocek z generałem i się go stara ubic. Napewno cos z duzą ilością Ataków czyli BG, WE, Korsarze. Magia sie na nich bardzo dobrze spisuje. Ponadto bardzo przydają sie magiczne ataki na wrathy.
Na VC natomiast hydry są nieocenione puszcza sie takie dwie na klocek z generałem i się go stara ubic. Napewno cos z duzą ilością Ataków czyli BG, WE, Korsarze. Magia sie na nich bardzo dobrze spisuje. Ponadto bardzo przydają sie magiczne ataki na wrathy.
GarG: ktos tam sie pytal o bestie w jednym poscie to odpisalem.
Podsumowalbym tak:
-harpie na pieski,
- DR z muzykiem lamia w szarzy rydwany ktorych gracze bestiami maja kilka bo sa w corach,
- kusze na minotaury i Dragon ogry
- COK praktycznie wszystko co nie ma bohatera zamia w combacie
- przynajmniej jeden terorysta sie przyda,
- mangile kiedys sie dobrze sprawdzali moze teraz shadesi z assasinem tez beda dobzi
Podsumowalbym tak:
-harpie na pieski,
- DR z muzykiem lamia w szarzy rydwany ktorych gracze bestiami maja kilka bo sa w corach,
- kusze na minotaury i Dragon ogry
- COK praktycznie wszystko co nie ma bohatera zamia w combacie
- przynajmniej jeden terorysta sie przyda,
- mangile kiedys sie dobrze sprawdzali moze teraz shadesi z assasinem tez beda dobzi