Aktualnie najtęższe umysły w Polsce (czyli ja i moje wybujałe ego ) siedzą nad regulaminem, który na razie wygląda tak, że będzie to 2000+1000 z Balancing Patchem i Resticted dostosowanym do formatu 2000+1000. A co do demonów to myślę, że Balancing Patch+Restricted+2000pkt max+rygor zdejmowania śmieciowych figurek ze stołu i obcinanie oceny malarskiej, powinny jako tako te demony utemperować. Szczerze mówiąc nie mam pomysłu na większe ich uwalenie na tą chwilę.
Problem mam tylko z demonami na 3k bo wtedy one robią się naprawdę mocne, ale z drugiej strony ile jest w Polsce armii demonów na 3k, które mogą się wystawić na restricted bez gówna z modeliny na stole.
Ja to najchętniej bym jednej armii nie dopuszczał, ale jest wielu graczy, którzy chcą jedną armią przyjechać, a głosu ludu ignorować tak do końca to nie można. Oczywiście jedna armia będzie miała ograniczenia. Najprawdopodobniej takie same jak armia na 2k w sojuszu więc mam nadzieję, że aż takie gięte to nie będzie, ale jutro odpalę AB i na spokojnie zobaczę jak się to prezentuje przede wszystkim w kwestii DL, VC i WoCh bo to w tych armiach przede wszystkim na 2k brakuje punktów na co fajniejsze rzeczy.
Tak jak Bartek pisał: zastanawiamy się nad dopuszczeniem armii na 2999 w formacie Restricted. Na pierwszy rzut oka wydaje się to być w miarę ok, ale poczekamy jakie przegięcia wyjdą z siedzenia przy army builderze, bo czuję, że Bartek trochę nad tym posiedzi