Właśnieb_sk pisze:Nie ma ograniczeń. I tak 3/4 sojuszów z punktu widzenia fluffu jest absurdalne.
Macki Wojny 2008 Łódź 13-14 grudnia 2008
Działa i jaja są wtedy jak berety. Mi np. udało się na Wielkiej Inkwizycji (2x2k) rzucić frenzy dla "all skaven unitds on the battelfield" i 4k skavenów biegało sfrenzowanych.Czy skaveński dzwon działa na oddziały skavenów sojusznicze? (sojusz skaven-eshin)
Czy skaveński dzwon działa na oddziały skavenów wroga? ( Smile )
Dokładny zapis efektów o których mowa brzmi: "all skaven units on battlefield..."
Nastąpiła lekka zmiana regulaminu, przeklejam to co dodałem:
-Nie wolno łączyć ze sobą różnych armylistów tej samej armii, np Eshin+Skaven
-Maksymalnie jedna armata DoW na sojusz.
-High Elves na 1k: Można zdublować jednostkę special albo rare.
Mam nadzieję, że mało konfliktowe zmiany.
-Nie wolno łączyć ze sobą różnych armylistów tej samej armii, np Eshin+Skaven
-Maksymalnie jedna armata DoW na sojusz.
-High Elves na 1k: Można zdublować jednostkę special albo rare.
Mam nadzieję, że mało konfliktowe zmiany.
A licky boom boom down!!!
Odróżnianie jednostek to raz, a dwa to omijanie restrykcji dotyczących grą jedną armią na 3k. Np. gracz Lizzie chce się wystawić na 3k, ale smutno mu, że ma max 60 skinek. To robi armię 2k Lizardmen + 1k Southlands i od razu limit mu się zwiększa do 100 skinek. Podobnie Ratlingi/Jazzaile w Skaven/Eshin.
A jak chcesz to zrobić nie dublując slota rare?Semi pisze:jedna armata DoW a sojusz czyli armia na 3k moze miec 2 ??
zagrac HEb_sk pisze:A jak chcesz to zrobić nie dublując slota rare?Semi pisze:jedna armata DoW a sojusz czyli armia na 3k moze miec 2 ??

No tak, o tym nie pomyślałem. W związku z tym HE na 3k też tylko jedną armatę mogą wystawić. 
sojusz HE+DE dozwolony?
Rhinox Radersi jako DoW dozwolone?
Rhinox Radersi jako DoW dozwolone?
Tak.
Tak, ale z zaznaczeniem, że mają to być rhinox ridersi, a nie boar boyzi na dużych podstawkach.
Tak, ale z zaznaczeniem, że mają to być rhinox ridersi, a nie boar boyzi na dużych podstawkach.
Myślałem, że tylko ja o 4 w nocy na forum pisuję,
a żeby nie było, że nie odpowiadam, to jednak nawet na tuskgorze, ork jest ze dwa razy za mały, żeby za ogra robić. 
- Shakin' Dudi
- Masakrator
czy zamiast spac ze wszystkimi na imprezo sali(z soboty na niedziele), ktoś byłby w stanie przygarnąć kilku przyjaźnie nastawionych, grzecznych młodzieńców z Łęcznej i Krasnegostawu? 
Wczytałem się w zasady i rozumiem, że obowiązuje Balancing Patch + Restricted, ale w takiej formie w jakiej go zamieściliście a nie to co pod linkiem ??
Oraz pytanie nr 2 - jeśli na 3000 pkt. nie zdubluję speciali (każdy będzie inny), to czy 3 lub 4 bolce (nie wiem ile się wciśnie) da radę wystawić ?? Bo rozumiem, że wtedy rare mogę zdublować (no poza Hydrą, którą restricted przycina do 0-1 ).
Na 3000 to ile Hero ?? 6 ?? z tą różnicą, że tylko 1 lord tak ??
Oraz pytanie nr 2 - jeśli na 3000 pkt. nie zdubluję speciali (każdy będzie inny), to czy 3 lub 4 bolce (nie wiem ile się wciśnie) da radę wystawić ?? Bo rozumiem, że wtedy rare mogę zdublować (no poza Hydrą, którą restricted przycina do 0-1 ).
Na 3000 to ile Hero ?? 6 ?? z tą różnicą, że tylko 1 lord tak ??
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Obowiązuje restricted takie jak w regulaminie (wywaliliśmy zapis o armiach jednego boga bo na 2k+1k można niwelować jej minusy sojusznikiem)
Jak najbardziej można w takiej sytuacji zdublować rare
Na 3000 taka tabelka jak w podręczniku na 3k, tylko że z jednym lordem i dodatkowymi ograniczeniami jak w CS-ie.
Jak najbardziej można w takiej sytuacji zdublować rare
Na 3000 taka tabelka jak w podręczniku na 3k, tylko że z jednym lordem i dodatkowymi ograniczeniami jak w CS-ie.
Czy w scenariuszach 1 i 3 dodatkowy las WE może wpłynąć na wynik bitwy aż tak bardzo, ze musieliście go nam zabrać? Troszkę szkoda, że aż w 3 z 4 bitew odbieracie tylko jednej armii jedną z jej głównych zasad i zalet.
Czy jeden gracz może grać dwoma różnymi armiami (2k + 1k)?
Czy jeden gracz może grać dwoma różnymi armiami (2k + 1k)?