Master w Lublinie "Painkiller" 3-4 Marzec 2007
dodana lista zgloszonych, co do ograniczenia magii:
w 3cim scenariuszu jest dodatek, ze jesli bohater byl magiem, to nim przestaje byc i staje sie kaplanem.
jesli mialoby byc jakiekolwiek ograniczenie magii, to tylko w formie takiej jak bylo na euro, tzn. jest jakas maksymalna liczba kostek, ktore mozna uzyc w jednej turze i koniec. czy to wprowadzimy, nie wiem, najpierw musze to przedyskutowac z dzikiem, a wiecie ze nie jest latwo sie z nim skontakowac...
w 3cim scenariuszu jest dodatek, ze jesli bohater byl magiem, to nim przestaje byc i staje sie kaplanem.
jesli mialoby byc jakiekolwiek ograniczenie magii, to tylko w formie takiej jak bylo na euro, tzn. jest jakas maksymalna liczba kostek, ktore mozna uzyc w jednej turze i koniec. czy to wprowadzimy, nie wiem, najpierw musze to przedyskutowac z dzikiem, a wiecie ze nie jest latwo sie z nim skontakowac...
W jaki sposób chcesz ograniczyć bretke??? Tylko jakoś sensownie.Malal pisze:A i nie zapominajmy o ograniczeniu brettki^^
Oczywiście, że jak ograniczacie magię, to należy też ograniczyć kawe, strzelanie, ilość modeli itd.
Dlatego zero ograniczeń...
dodano w scenariuszu 2 i 4 uscislenie i poprawki
Czy w przypadku modeli kawaleryjskich, konik traci też kropież???Jerzyn pisze:
4) Gorzkie Żniwa
Jeden z twoich oddziałów okazuje się strażą przyboczną ponurego żniwiarza wyruszają razem na gorzkie żniwa. Wybierasz swój jeden dowolny oddział, który dostaje automatycznie championa(jeśli wcześniej nie miał). Ów czempion jest Ponurym Żniwiarzem. Traci on całkiem pancerz, lecz może każdy punkt wytrzymałości(Toughness) zamienić na dodatkowy atak(T nie można zredukować do zera). Oddział ten ma spotkać straszliwy los. Jego przeznaczeniem jest zginąć na polu chwały. Dlatego też nie przeciwnik, lecz ty otrzymujesz punkty za jego śmierć i to liczone podwójnie(bez bonusów za sztandary itp.). Jeżeli jednak oddział pozostanie na polu bitwy, to punkty za ten oddział otrzymkuje przeciwnik(koszt bazowy). Jako że naznaczony zgubnym piętnem, nie może mu towarzyszyć żaden bohater oraz nie działają na niego sojusznicze czary obszarowe(jak kometa).
kon traci kropierz, wiec jak ci zniwiarz zostanie sam, to bedzie mial o jeden wiecej mv(tzn ze nie bedzie mial go obnizanego przez barding, czyli nie dotyczy bretki):D
Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, o 16:46 przez Jerzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście postaram się zawitać
Mam takie sugestie względem scenariusza 3 i 5, zauważcie że promują one armie typu gay party, ja mając tylko 1 bohatera w armii (chaos) będe miał ciężko siedzieć w strefie wysatwienie a takie gay party pali chłopa nie wychodząc nawet z lasu, jak im się fartnie las w dobrym miejscu.
Co do 3 scenariusza może dajcie do wyboru dla armii nie magicznych zamaist tych 2 kości inkatnacji które każdy rozproszy, np 2 DD przynależne do kapłana nie maga.
Reszta mi się super podoba, 6 bitew jestem za, wole umierać po 6 bitwach i podrózy niż po 5 i podróży, a którego ddnia ile bitew wsio ryba.
Mam nadzieje że skoro są scenariusze to nie będzie lasków WE (przynajmniej 5 scenariusz)

Mam takie sugestie względem scenariusza 3 i 5, zauważcie że promują one armie typu gay party, ja mając tylko 1 bohatera w armii (chaos) będe miał ciężko siedzieć w strefie wysatwienie a takie gay party pali chłopa nie wychodząc nawet z lasu, jak im się fartnie las w dobrym miejscu.
Co do 3 scenariusza może dajcie do wyboru dla armii nie magicznych zamaist tych 2 kości inkatnacji które każdy rozproszy, np 2 DD przynależne do kapłana nie maga.
Reszta mi się super podoba, 6 bitew jestem za, wole umierać po 6 bitwach i podrózy niż po 5 i podróży, a którego ddnia ile bitew wsio ryba.
Mam nadzieje że skoro są scenariusze to nie będzie lasków WE (przynajmniej 5 scenariusz)
prosilbym o info czy jest teoretyczna szansa za 4 bitwy w sobote, i o ktorej by sie wtedy konczylo w niedziele (mysle ze 2,5 godz na 1500 to naprawde starczy...)
chce sie dowiedziec czy dawac bolce krasnoludzkie do malowania, czy nie ma po co...
pzdr !!
chce sie dowiedziec czy dawac bolce krasnoludzkie do malowania, czy nie ma po co...
pzdr !!
BK z regenka na 5+ i stalym terrorem? Prosze, nie.Necropolis:
- bohater: wzbudza strach, jesli juz wzbudzal, wzbudza terror, jesli juz wzbudzal - wzbudza eternal terror
- oddział: otrzymuje zdolność Regeneracja na 5+
Czy w scenariuszu nr. 4 przeciwnik dostaje punkty za sztandar w normalny sposob? Rozumiem, ze musze nominowac oddzial, ktory normalnie moze miec championa. Ile punktow T zamieniam na A deklaruje na cala bitwe, czy przed konkretnym starciem?
jest taka szansa, patrzac po waszych glosach nawet bardzo duza, musze sie tylko skonsultowac z innymi osobami. jesli bylyby bitwy 4 w sobote, to konczyly by sie dopiero ok. 22:00, w niedziele 2, to wychodzilo by tak na oko 15.prosilbym o info czy jest teoretyczna szansa za 4 bitwy w sobote, i o ktorej by sie wtedy konczylo w niedziele (mysle ze 2,5 godz na 1500 to naprawde starczy...)
jak ze stalym terrorem? to jest dla bohatera. a co do tego warda, to walcie do dzika, to jego scenariuszBK z regenka na 5+ i stalym terrorem? Prosze, nie.

przeczytaj jeszcze raz co jest tam napisane. jesli oddzial nie mial championa, to go dostaje.Rozumiem, ze musze nominowac oddzial, ktory normalnie moze miec championa.
na całą bitweIle punktow T zamieniam na A deklaruje na cala bitwe, czy przed konkretnym starciem?
lasy beda, bo perła jest w lublinie, jest na dodatek chmielowa! ale prawdopodobnie w sceariuszu z heretykiem nie bedzie mozna ustawic lasy w promieniu 6"-8" od stosu, jeszcze to przetestujemy jaka odleglosc jest optymalna.To akurat jest pewne ze Lasy beda jak to ze trawa jest zielona zas w lublinie perla ;p
jak wygladaja statsy skorpiona championa? (taki maly niszczyciel klockow.. wpuscic raz -> 9 atakow z s5 ws4 i biegniemy do przodu... (goniac 3d6) potem overrun w cos i sypankoJerzyn pisze: przeczytaj jeszcze raz co jest tam napisane. jesli oddzial nie mial championa, to go dostaje.

Jeśli na 1500 to 3h to o wiele za dużo. Z obserwacji wynika, iż większość, (poza perwszymi stołami:]), juz dawno skończyła grać.
IMO 2h 15 min na bitwę starczą.
A już założenie, że bitwa 3. dnia pierwszego może trwać do rana to żart oczywiście...
Spokojnie może to tak wyglądać:
9.30 - 10.30 zapisy (chociaz musicie sprawdziuc jak dojeżdżaja pociągi do Lublina - byc może te "strategiczne", są wcześniej)
10.30 - 12.45 I bitwa
13.15 - 15.30 II Bitwa
16.00 - 18.15 III bitwa
18.45 - 21.00 IV bitwa
8.30 - 10.45 V bitwa
11.15 - 14.00 VI bitwa
Pierwszy dzień jest "nie lekki". Ale drugi daje szansę na powrót do domu NAWET Thurionowi, który, pomimo niebyt korzystnego formatu może zdecyduje sie przyjechać:)
Jesli rozważycie obcinkę magii do np. sugerowanych przez Kołatę 5 poziomów - plan ten stawałby sie jak najbardziej realny. POD ROZWAGĘ
A już założenie, że bitwa 3. dnia pierwszego może trwać do rana to żart oczywiście...
9.30 - 10.30 zapisy (chociaz musicie sprawdziuc jak dojeżdżaja pociągi do Lublina - byc może te "strategiczne", są wcześniej)
10.30 - 12.45 I bitwa
13.15 - 15.30 II Bitwa
16.00 - 18.15 III bitwa
18.45 - 21.00 IV bitwa
8.30 - 10.45 V bitwa
11.15 - 14.00 VI bitwa
Pierwszy dzień jest "nie lekki". Ale drugi daje szansę na powrót do domu NAWET Thurionowi, który, pomimo niebyt korzystnego formatu może zdecyduje sie przyjechać:)
Jesli rozważycie obcinkę magii do np. sugerowanych przez Kołatę 5 poziomów - plan ten stawałby sie jak najbardziej realny. POD ROZWAGĘ

@ Shino - w kwestii giganta.
Idąc Twoim tropem myślenia, Gigant za obniżenie T miałby dodatkowy atak poprzez dodatkowy rzut D6. i np. dwa razy Eed Butt czy jakos to tam sie nazywało).
Ale wydaje mi sie, że najpierw deklarujesz obniżenie T, wtedy losujesz sobie kolejny/e ataki.
10 d 6 zamiast 2 d 6 to chyba ilość hitów w ramach tego samego ataku, oczywiście jest możliwe, ale tylko teoretycznie - jeśli będziesz miał szczęście przy rzucie na wybór ataku.
A ze skorpionem - to chyba masz rację. Niestety.
Może taką mozliwość ograniczyc do oddziałów rankowych?
Idąc Twoim tropem myślenia, Gigant za obniżenie T miałby dodatkowy atak poprzez dodatkowy rzut D6. i np. dwa razy Eed Butt czy jakos to tam sie nazywało).
Ale wydaje mi sie, że najpierw deklarujesz obniżenie T, wtedy losujesz sobie kolejny/e ataki.
10 d 6 zamiast 2 d 6 to chyba ilość hitów w ramach tego samego ataku, oczywiście jest możliwe, ale tylko teoretycznie - jeśli będziesz miał szczęście przy rzucie na wybór ataku.
A ze skorpionem - to chyba masz rację. Niestety.
Może taką mozliwość ograniczyc do oddziałów rankowych?
Wratha z cursed bookiem na kon i do oddzialu BK i jest staly terror z eterycznym kolesiem obok championa, ktory to champion ma 4T, 2+ save, 5+ ward i -1 to HIT. Kto pozyczy VC?jak ze stalym terrorem? to jest dla bohatera. a co do tego warda, to walcie do dzika, to jego scenariusz

Pytam wlasnie czy mrocznym zniwiarzem moze byc treeman/orzel/skorpion/gigant/rydwan itd.przeczytaj jeszcze raz co jest tam napisane. jesli oddzial nie mial championa, to go dostaje.
twoja rozpiska czasowa bardz osie podoba 'nawet thurionowi', ktory sprawdzil rozklad i okazuje sie ze to lublina jedzie sie tyle samo co do wrocka.. z tym ze jedyny pociag umozliwiajacy normalny powrot i funkcjonowanie w poniedzialek wyglada tak: http://rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn? ... 2&OK#focusspot pisze:Jeśli na 1500 to 3h to o wiele za dużo. Z obserwacji wynika, iż większość, (poza perwszymi stołami:]), juz dawno skończyła grać.
10.30 - 12.45 I bitwa
13.15 - 15.30 II Bitwa
16.00 - 18.15 III bitwa
18.45 - 21.00 IV bitwa
8.30 - 10.45 V bitwa
11.15 - 14.00 VI bitwa
czyli odjazd 16.20 z lublina