Kto pierwszy do wora?! 7 grudnia z Kohorta 1313pkt!!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

ziemo ma byc inaczej niz zawsze
uzgadnialem to z gajowym i sadzimy ze to sprawi zmiany w standardowych rozpiskach...
bo co to za ciecie 2 specjale i erka lub 3 specjale przy max 2 takich samych specjalach? zadne.
nie prawcie prosze ze armie bez erki sa do niczego bo to bzdura... nie potrafisz grac bez organek? to je sobie wez plus dwa bolce... chcesz klope w khemri to masz i jednego skorpa... trudno.
albo max specjali bez erek albo erka i jeden specjal. tak juz zostaje.
pomyslcie ile zmian w "standardach" to robi.
ziemo ograniczenia sa dobre. zreszta to lokal i sprawdzamy jak to bedzie sie mialo do mastera... moje WE tez sporo traca bo nie ukrywajmy jak bedzie to co chcecie to powystawiacie standardy i koniec...
kurduple organy i klopa/cannon, tk klopa i dwa scorpy, imperium tank 2 dziala, lizaki salki i 2*kroxy, skavy latara i jezzaile/tunelingi... itd...
teraz musisz wybrac co jest Tobie najbardziej potrzebne czy pelen wachlarz specjali czy jakas petarda z erki i male wspomaganie...
to sa male pkt a nie wielka bitwa na 2k+ i naprawde ciekawie zrobic cos nowego i zobaczymy co ludzie pokombinuja :P

@Bania- chyba nie doczytales regulaminu... wrighty w ilosci 4+ czyli 4 i wiecej zjadaja slot herosa niezaleznie czy banshee jest czy jej nie ma... a drzwko na te pkt to standard i nie wierze ze nie zauwazyles tego...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Oni No Maćko
Chuck Norris

Post autor: Oni No Maćko »

Pasiak - na ile pkt w końcu ? 1313 czy 1350 ?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

a teraz stegadon+kroxy (bo lubie grac na stedziu bo nie mam salamandr czy tez innych modeli) i reszta armii to co skinki i saurusy? nawet te ostatnie nie moga marka wziac. a musze ich wcisnac bo wystawie tylko 60 skinkow.ewentualnie 72... a reszta pkt? swarmy?? nawet bsb w taka armie ciezko wcisnac bo nie bedzie sie mialo obrony magicznej. a jak sie wcisnie ze skinkiem to general z ld 5 ... mmm miodzio.

proponuje zapis 2 spec 1 rare bez powtarzania spec. lub 3 spec 0 rare bez powtarzania spec. ale w tym wypadku najgorzej maja ludzie ktorzy nie maja jeszcze w pelni skompletowanej armii

a najlepiej i najsprawiedliwiej uwazam ze powinno byc standardowo 2 spec i 1 rare lub 3 spec.
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Oni No Maćko
Chuck Norris

Jose: "a najlepiej i najsprawiedliwiej uwazam ze powinno byc standardowo"

No tak, z jednej strony się walczy, by pozbyć się monotonnych i zabijających ten system standardów, a z drugiej taki tekst :D I tak - z premedytacją wyjąłem go z kontekstu ! ;)

Jose - to może wogóle zakaz dublowania czegokolwiek i zobaczymy jakie rozpy ludzie porobią :D
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

no i co :D po prostu mam wizję rozpy na te pkt ;)

ja po prostu nie chce zeby Gorger zabierał mi speciala :D Gorgera lubię tak samo jak Stegadona ;)
www.for2players.pl

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Post autor: Jack Skwarrow »

Co to znaczy najlepiej i najsprawiedliwiej??
Przeciez to w 100% zalezy to od punktu widzenia.
Gracz VC moze powiedziec, ze najlepiej i najsprawiedliwiej bedzie wtedy jak nie bedzie zadnego balncing patcha itp.
Trzeba umiec zlozyc rozpe pod takie zasady jakie sa.
Przegladam ten temat ze wzgledu na mastera. Mnie ograniczenia Gajowego zmuszaja do podjecia ciezkiej decyzji. Bo moge wziac albo tt + latarka. Albo tt +2x jezzaile. Czyli albo latarka albo jezzaile. Jakby bylo 2 + 1 to bym nie mial problemy byloby tt + jezzaile + latarka.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

to znaczy dokładnie to co napisałem.

a czy ja mowie ze nie mam rozpy pod takie zasady jakie są?

dobra dzieci koniec dyskusji - organizator decyduje czy wezmie nasze opinie pod uwage :roll:
www.for2players.pl

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Jose pisze:
dobra dzieci koniec dyskusji - organizator decyduje czy wezmie nasze opinie pod uwage :roll:
wezmie pod uwage opinie - po to jest to forum :)

Kilka słów z mojej strony, jak bedzie takie cisnienie to mozna zmienic zasady (czego chcialbym uniknac)

Rozmawialem z Pasiakiem, Mlodym, Skwara i kilkoma jeszcze innymi osobami na temat ewentualnych zasad. Chodzilo o stworzenie czegos chociaz troche innego i naszy mzdaniem sie udalo, zasady w zalozeniach sa rowne dla wszystkich zawsze.

Czy mozna powrocic to znanego nam standardu? tak, tylko panowie chodzi o zabawe, jaka gra jest ciekawsza, ta w ktorej (moze i troche przymusowo) postawimy Was przed nowym zadaniem, na nowych okolicznociach, w ktorej trzeba zmienic myslenie na inne, w ktorej nie do konca wiesz jak to bedzie dzialac - czy tez wersja druga w ktorej wielu graczy przyjedzie sprawdzic czy dziala cos co wiadomo ze dziala?

Oczywiscie wielu z Was nie powiela schematu w kazdej bitwie, a dla takich tym bardziej powinna zostac opcja nr 1.

Zmiany w regulaminie przeprowadzmy ostatecznie dzisiaj, ja proponuje aby zostal, dopisac minimalna ocene hobbystyczna lub zmienic pkty na 1350 (1356??) i koniec

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

to znaczy ze juz wiecej mi sie nie opłaca marudzić??
to pomarudze o psach... ale bez sensu ze tylko 1 oddzial, ale one sa slabe, ale to jest niesprawiedliwe, a nie pocieliscie hammererow i chaos knigtow a to a tamto... 8)

i tak przyjade :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Pictus
Wałkarz

Post autor: Pictus »

Hej, też się piszę :P i podobają mi się zasady xD (pozdro, Gajowy :D)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

UWAGA ZMIANA TERMINU TURNIEJU Z 6TEGO NA 7DMEGO GRUDNIA. GAJOWY PROSZE POZMIENIAJ WSZEDZIE TO

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ten system , ktory probujesz Gajowy z Pasiakiem forsowac - cholernie promuje armie z duza iloscia dobrych corow , a armie glownie opierajace sie na specialach i rarach sa bardzo udupione - a naprawde na rarach i specialach nietylko dl i vc sie opieraja tylko duzo jeszcze innych armii...

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

zmiana terminu ... shit ...

niech pan prezes 13 kohorty zadecyduje co w zwiazku z regulaminem ... i jaki mniej wiecej bedzie na masterze bo nie wiem co malowac jak tu takie kwiatki wyskakuja :D
www.for2players.pl

Awatar użytkownika
Oni No Maćko
Chuck Norris

Ziemko - dzięki wielkie - nie muszę brać wolnego w robocie by być na turnieju :D

A teraz uwaga ! Darmowa lekcja wazeliniarstwa dla wszystkich ! Jose - Pan Prezez pisze się wielkimi literami ;)

A tak na poważnie to bardzo proszę o niezwłoczne dopracowanie regulaminu, bo mam ten sam problem co Jose...
— Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Gajowy , Pasiak - ja zrobicie za duzo ograniczenia to ludzie na mastera nie przyjada to moge Wam powiedziec , ograniczenia i tak moim zdaniem sa troche za duze - balancing patch jestem jak najbardziej za , ale od razu banowanie przedmiotow ? Troche moim zdaniem to za bardzo wchodzi w mechanike gry. Poza tym nadal forsuje swoja wizje ograniczenia slotow.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

ta zmiana terminu pewna?
www.for2players.pl

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

To w koncu na ile pkt gramy 1313 czy 1350? I rozumiem zostaje ten system

DLA HE - 0-5 special bez Rare
0-3 special i 1 R
0-2 Special i 2 Rare?

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Post autor: Jack Skwarrow »

Jose, a moze Ty bys sie wybral na jakis rejsik?? Mam jeszcze miejsca...

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

A wracajac do dyskusji na temat czyj pomysl z unitami lepszy to jestem za rozwiazaniem proponowanym przez Ziemka czyli 0-3 speciali i 0 rarow lub 0-2 speciale i 1 rare, a dla HE 0-4 speciale i 1 rare albo 0-3 speciale i 2 rary. Pozdro ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zmiana terminu pewna.

ODPOWIEDZ