Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Generalnie teraz wymyslono iż ma miec czołg podstawke rydwanową ...ulegało to jednak ciagłym zmianom na przemian z podstawką 8x12 ja taką miałem do niedawna ...nic sie nie stanie jak wstawisz go wiec na
8 x 12cm do walk nie turniejowych(na turniejach tez przejdzie prawdopodobnie lokale for example)
8 x 12cm do walk nie turniejowych(na turniejach tez przejdzie prawdopodobnie lokale for example)
A niby dlaczego na masterach nie można grać na 8x12? Ja swoje Steam Tanki mam na 8x12, działa mam na większych niż 4x4 bo na nich się nie mieszczą a dla mnie ważne są wrażenia estetyczne. W uściśleniach jest napisane, że nie mniejszą niż... Większa podstawka jest na Twoją niekorzyść więc nikt nie powinien mieć nic przeciwko.Wilqu pisze:Generalnie teraz wymyslono iż ma miec czołg podstawke rydwanową ...ulegało to jednak ciagłym zmianom na przemian z podstawką 8x12 ja taką miałem do niedawna ...nic sie nie stanie jak wstawisz go wiec na
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
witam mam pytanie dając kapłanowi lusterko, i wciągając do challange jakiegoś hero zamieniamy się statystykami i gdy mój kapłan miałby sprzęt że zabieram atak przeciwnikowi to atak zabieram mu przed wymianą statystyk( gdy on ma np. 5ataków, odejmuje jeden i ja mam jego 4 a on moje 2) czy statystyki biore jego(mam 5 ataków, a on bierze moje 2 i ma -1 więc zostaje z jednym marnym atakiem) i czy to samo tyczy się premii do mojej siły( mniemam iż bierze moją podstawową siłę a nie zmodyfikowaną, natomiast ja biore jego siłę np. 6 i dodaje od miecza +1)
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
wszystkie modyfikatory zostają na tobie - w opisie lusterka jest mowa o bazowych statystykach Siły WSa, Inicjatywy Ataków i Tougnessa
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2009, o 19:37 przez Foalooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Wymieniasz się niezmodyfikowanymi statystykami a później modyfikujesz przez Sword of Power czy Shield of Gorgon.
Prosiłbym też o nie zakładanie nowych tematów tylko korzystać z starych
Temat został przeniesiony.
Prosiłbym też o nie zakładanie nowych tematów tylko korzystać z starych
Temat został przeniesiony.
- morgan10005
- Falubaz
Jak walczę pieszo, mam pistolet i magiczną broń to dodatkowy atak jest z magicznej broni czy z pistoletu(hand weapona)
Nie ma wtedy dodatkowego ataku.
Dodatkowy atak liczy się przy dwóch hand weaponach a magiczna broń sprawia, że nie możesz używać hand weapona bazowego. I magiczna broń nie ma właściwości hand weapona także przy liczeniu bonusu do ochrony pancerza za hand weapon i shield.
Dodatkowy atak liczy się przy dwóch hand weaponach a magiczna broń sprawia, że nie możesz używać hand weapona bazowego. I magiczna broń nie ma właściwości hand weapona także przy liczeniu bonusu do ochrony pancerza za hand weapon i shield.
- morgan10005
- Falubaz
jak jest z czołgiem i Infernal Gateway (11-12 siły)? w podforum z zasadami jakoś jest niejasne.
To zależy - jeśli jest wyraźnie napisane: hand weapon (zdaje się, że jest kilka takich broni, niestety chyba nie w naszej zbrojowni) to jest to liczone jako normalny hw (na pewno daje bonus +1 do AS z tarczą na piechotę, co do dodatkowego ataku z pistoletem nie jestem pewien)Sa!nt pisze:Nie ma wtedy dodatkowego ataku.
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
Dyskusja na ten temat chyba zamarła, ale niestety wygląda na to, że będzie stosowany cały efekt (choć osobiście się z tym nie zgadzam, kto śledził tamtą dyskusję, ten wie).morgan10005 pisze:jak jest z czołgiem i Infernal Gateway (11-12 siły)? w podforum z zasadami jakoś jest niejasne.
- morgan10005
- Falubaz
Dla mnie obie strony rzuciły porównywalne argumenty, a zapiski są niejasne(chodź wiadomo co autor miał na myśli)
- morgan10005
- Falubaz
Odkąd mierzy się zasięg:
-pistoletu na Steam Tanku
-oraz steam guna
od podstawki czy lufy/włazu?
Jak działa Icon of Magnus. Kolega się czepił zapisku "kiedy przyjdzie im walczyć"-mam polską wersję i nie wiem jak jest w angielskiej- jego wersja jest taka że jak postawi terroryste obok herosa/oddziału to muszę zdawać terror, bo nie walczę. Ale przy szarży tylko fear.
-pistoletu na Steam Tanku
-oraz steam guna
od podstawki czy lufy/włazu?
Jak działa Icon of Magnus. Kolega się czepił zapisku "kiedy przyjdzie im walczyć"-mam polską wersję i nie wiem jak jest w angielskiej- jego wersja jest taka że jak postawi terroryste obok herosa/oddziału to muszę zdawać terror, bo nie walczę. Ale przy szarży tylko fear.