Pytania początkującego

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

wiecie co, mam pytanie z innej beczki, bo nie gralem nigdy z outridersami, czy jak im nie dam bardingu, to nadal sa traktowani jako lekka jazda? bo z bardingiem rozumiem, ze juz nie ....
Obrazek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie....kodeks kodeks kodeks
z bardingiem tracą lekką jazdę
bez mają skill lekka jazda
Obrazek

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

dzieki, ale w AB Empire tylko lekka jazda stoi, a tak mi cos szumialo z reszta ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

W tylniej sekcji book'a, w army roster, jest napisane, że możesz im dokupic barding i wówczas nie liczą się jako lekka kawaleria.

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

to ja wiem, bo Army builder tez mi pozwala, tylko nie wiedzialem, czy bez bardingu tez beda fastem, a w pracy nie mialem rule booka ;) ot i to, ale dzieki :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Post autor: Huss »

Dziękuje CI serdecznie #helion#, skleroza nie boli, jakoś nigdy nie miałem okazji się tym bawić...więc się nad tym nie zastanawialem:p

Asfaloth
Plankton

Post autor: Asfaloth »

Witam, zrobiłem koledze steam tanka, ale okazał on się zbyt duży na podstawke rydwanową :(
Co mam zrobić?
Czy mogę wyciąć większą podstawkę (tak ze 2 cm szerszą) i tak grać na turniejach?
Czy to nie będzie problem?
Sorry za głupie troszke pytanie.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Generalnie teraz wymyslono iż ma miec czołg podstawke rydwanową ...ulegało to jednak ciagłym zmianom na przemian z podstawką 8x12 ja taką miałem do niedawna ...nic sie nie stanie jak wstawisz go wiec na
8 x 12cm do walk nie turniejowych(na turniejach tez przejdzie prawdopodobnie lokale for example)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Wilqu pisze:Generalnie teraz wymyslono iż ma miec czołg podstawke rydwanową ...ulegało to jednak ciagłym zmianom na przemian z podstawką 8x12 ja taką miałem do niedawna ...nic sie nie stanie jak wstawisz go wiec na
8 x 12cm do walk nie turniejowych(na turniejach tez przejdzie prawdopodobnie lokale for example)
A niby dlaczego na masterach nie można grać na 8x12? Ja swoje Steam Tanki mam na 8x12, działa mam na większych niż 4x4 bo na nich się nie mieszczą a dla mnie ważne są wrażenia estetyczne. W uściśleniach jest napisane, że nie mniejszą niż... Większa podstawka jest na Twoją niekorzyść więc nikt nie powinien mieć nic przeciwko.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Skoro tak to luzik tylko nie wiem po co całe zamieszanie o zmianę podstawek ..nudzi się im i tyle .
Obrazek

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

Post autor: Bojo »

witam mam pytanie dając kapłanowi lusterko, i wciągając do challange jakiegoś hero zamieniamy się statystykami i gdy mój kapłan miałby sprzęt że zabieram atak przeciwnikowi to atak zabieram mu przed wymianą statystyk( gdy on ma np. 5ataków, odejmuje jeden i ja mam jego 4 a on moje 2) czy statystyki biore jego(mam 5 ataków, a on bierze moje 2 i ma -1 więc zostaje z jednym marnym atakiem) i czy to samo tyczy się premii do mojej siły( mniemam iż bierze moją podstawową siłę a nie zmodyfikowaną, natomiast ja biore jego siłę np. 6 i dodaje od miecza +1) :D
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

wszystkie modyfikatory zostają na tobie - w opisie lusterka jest mowa o bazowych statystykach Siły WSa, Inicjatywy Ataków i Tougnessa ;)
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2009, o 19:37 przez Foalooke, łącznie zmieniany 1 raz.
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Wymieniasz się niezmodyfikowanymi statystykami a później modyfikujesz przez Sword of Power czy Shield of Gorgon.

Prosiłbym też o nie zakładanie nowych tematów tylko korzystać z starych ;)
Temat został przeniesiony.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Jak walczę pieszo, mam pistolet i magiczną broń to dodatkowy atak jest z magicznej broni czy z pistoletu(hand weapona)

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Nie ma wtedy dodatkowego ataku.
Dodatkowy atak liczy się przy dwóch hand weaponach a magiczna broń sprawia, że nie możesz używać hand weapona bazowego. I magiczna broń nie ma właściwości hand weapona także przy liczeniu bonusu do ochrony pancerza za hand weapon i shield.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

jak jest z czołgiem i Infernal Gateway (11-12 siły)? w podforum z zasadami jakoś jest niejasne.

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Sa!nt pisze:Nie ma wtedy dodatkowego ataku.
Dodatkowy atak liczy się przy dwóch hand weaponach a magiczna broń sprawia, że nie możesz używać hand weapona bazowego. I magiczna broń nie ma właściwości hand weapona także przy liczeniu bonusu do ochrony pancerza za hand weapon i shield.
To zależy - jeśli jest wyraźnie napisane: hand weapon (zdaje się, że jest kilka takich broni, niestety chyba nie w naszej zbrojowni) to jest to liczone jako normalny hw (na pewno daje bonus +1 do AS z tarczą na piechotę, co do dodatkowego ataku z pistoletem nie jestem pewien)
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

morgan10005 pisze:jak jest z czołgiem i Infernal Gateway (11-12 siły)? w podforum z zasadami jakoś jest niejasne.
Dyskusja na ten temat chyba zamarła, ale niestety wygląda na to, że będzie stosowany cały efekt (choć osobiście się z tym nie zgadzam, kto śledził tamtą dyskusję, ten wie).

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Dla mnie obie strony rzuciły porównywalne argumenty, a zapiski są niejasne(chodź wiadomo co autor miał na myśli)

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Odkąd mierzy się zasięg:
-pistoletu na Steam Tanku
-oraz steam guna
od podstawki czy lufy/włazu?

Jak działa Icon of Magnus. Kolega się czepił zapisku "kiedy przyjdzie im walczyć"-mam polską wersję i nie wiem jak jest w angielskiej- jego wersja jest taka że jak postawi terroryste obok herosa/oddziału to muszę zdawać terror, bo nie walczę. Ale przy szarży tylko fear.

Zablokowany